Безмилостен град - Zalim Istanbul / Актьорите преди и след сериала

• 39 030
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Сега четох в интернет, че напускането на първите сценаристи е заради загубата на бебето. Имало скандал. Да, малко е freaky Джерен накрая, но отчаянието рядко е красиво и изтънчено. Четох още, че зрителите били определили един от епизодите от втория сезон за абсолютна глупост. Някоя може ли да ми каже кой?
ДжемНеди - 26 еп

# 631
С много неща съм съгласна. Най-вече, че сериалът е с добър замисъл, но супер слабо изпълнение от страна на сценаристи и режисьори. Отдавна се отказах да го гледам и да влагам емоции, защото ми е адски нелепо всичко. Последната серия освен с погледите по 5-10 минути, ще я запомня с перфектната стойка и походка на Недим, който обаче като излезе навън рязко се влоши.
Само не мога да разбера защо наричате драмата на Недим 'тежко детство'? Не е тежко детство това. Той е бил осакатен първо физически, после душевно, 20 години системно малтретиран и тровен, неспособен да се спаси сам. В сравнение с това, Дженк е бил малтретиран психически, което не отричам е също осакатяващо, но той е имал шанс да се спаси и да тръгне сам да се оправя в живота без мама, тате и парите им. Но не го е направил. Въобще не е толкова розов образ Дженк. Той мина през катарзис заради любовта си към Джемре и поиска да се промени, за да е достоен за нея. Обаче една истинска любов заличава ли всичко и прави ли те изведнъж добър човек? За мен не. Дженк дълго време беше съучастник на майка си. Той е като онези деца в училище в алфа групичката, които не са главните "bullies" обаче не правят нищо да помогнат на страдащия. И са също виновни.
Ще разбера Недим ако иска да си отмъсти на всички. След постановката на Агях и брака на Джемре, който той не знае от какво е продиктуван, е нормално да му е черна и да не и целува ръцете. Нормално е и да мрази Дженк, че да не понася и чичо си, който освен да вдига пръст и да е загрижен, 20 години не се усети какво се случва. А и парите явно са неговото наследство от баща му и може да си прави, каквото поиска. Тъжно ще ми е да го видя в ролята на озлобен, наранен и търсещ отмъщение, но много хора го заслужават. И да, и аз бих държала Джерен с чуждото дете да играе по съвестта на Дженк и да не им дава мира.
А какъв е бил замисъла знаят само сценаристите. Според мен е бил Недим да се пребори с негативните чувства, да осъзнае, че отмъщението няма да му донесе щастие и да се събере с Джемре, а Дженк да започне на чисто като понесе отговорност първо за детето си. Краят на Джерен, Шениз и Агях ме удовлетворява. Както и този за Дамла и Дживан.

# 632
Здравейте,
Нова снимка от Озан,

Синем и Синан
Добре дошъл Синанджъм 💯😍🤘

# 633
Оо, доволна съм. Отново хубаво име за Озан са избрали. На партньорката му също е хубаво. Браво

# 634
Актуално от половинката
Тази няма да го пусне лесно
Усещам го!

Пелин и Озан вече не се крият

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 18:52 от x BlackRose x

# 635
С много неща съм съгласна. Най-вече, че сериалът е с добър замисъл, но супер слабо изпълнение от страна на сценаристи и режисьори. Отдавна се отказах да го гледам и да влагам емоции, защото ми е адски нелепо всичко. Последната серия освен с погледите по 5-10 минути, ще я запомня с перфектната стойка и походка на Недим, който обаче като излезе навън рязко се влоши.
Само не мога да разбера защо наричате драмата на Недим 'тежко детство'? Не е тежко детство това. Той е бил осакатен първо физически, после душевно, 20 години системно малтретиран и тровен, неспособен да се спаси сам. В сравнение с това, Дженк е бил малтретиран психически, което не отричам е също осакатяващо, но той е имал шанс да се спаси и да тръгне сам да се оправя в живота без мама, тате и парите им. Но не го е направил. Въобще не е толкова розов образ Дженк. Той мина през катарзис заради любовта си към Джемре и поиска да се промени, за да е достоен за нея. Обаче една истинска любов заличава ли всичко и прави ли те изведнъж добър човек? За мен не. Дженк дълго време беше съучастник на майка си. Той е като онези деца в училище в алфа групичката, които не са главните "bullies" обаче не правят нищо да помогнат на страдащия. И са също виновни.
Ще разбера Недим ако иска да си отмъсти на всички. След постановката на Агях и брака на Джемре, който той не знае от какво е продиктуван, е нормално да му е черна и да не и целува ръцете. Нормално е и да мрази Дженк, че да не понася и чичо си, който освен да вдига пръст и да е загрижен, 20 години не се усети какво се случва. А и парите явно са неговото наследство от баща му и може да си прави, каквото поиска. Тъжно ще ми е да го видя в ролята на озлобен, наранен и търсещ отмъщение, но много хора го заслужават. И да, и аз бих държала Джерен с чуждото дете да играе по съвестта на Дженк и да не им дава мира.
А какъв е бил замисъла знаят само сценаристите. Според мен е бил Недим да се пребори с негативните чувства, да осъзнае, че отмъщението няма да му донесе щастие и да се събере с Джемре, а Дженк да започне на чисто като понесе отговорност първо за детето си. Краят на Джерен, Шениз и Агях ме удовлетворява. Както и този за Дамла и Дживан.
Агях няма грях към Недим, а към Дженк. Направи всичко възможно Недим да оздравее и в много ситуации го поставяше на първо място. Епизодите се вървяха именно около лечението на Недим, а Дженк беше заклеймен като безотговорен и Агях не направи усилие да достигне до сина си. Отделно детството е акцентирано върху инвалидността на Недим и психическия тормоз на Дженк. Но акцент има и на друго място приди инцидента. Отхвърленият и сам Дженк и обичаното дете Недим. И докато на единия постоянно се повтаря как притежава всичко и го чака светло бъдеще , другият чака отстрани някой да се сети, че и той съществува. И на фона на това Шениз, чиято история не беше разгърната досега. От една страна любов, съчетана с омраза от отхвърляне и използване. От друга страна наченки на майчински инстинкт. В премахването на Недим ми се струва, че вижда хем отмъщение, хем единственият начин Дженк да получи заслуженото място като наследник и син на семейството

# 636
Това не я оправдава Шениз. Нито може да се сравнява причиненото на Дженк и Недим. Мнението ми в голяма степен се припокрива с това на EdelV. С тая разлика, че на моменти ми е жал и за Джерен. Грехът на Агях до тук е в прехвърлянето на грижите не само за Недим, за децата и дома като цяло върху Шениз. Предоверил се е до степен да не знае какво става в дома му. Отделно спрямо Недим сбърка, като изгони Джемре. Като го изнуди да се откаже от нея, за да не я осъдят. Джемре е единствения човек в дома, опитал се да се противопостави на Шениз. Отделна тема е, че от един момент нататък за момчетата е важно възпитанието от бащата. А Дженк дори и в последната серия мълчаливо слуша майка си как е направила всичко, за да не се излекува Недим и тя да опази дома си.

# 637
Много е лесно да се коментира колко е слабохарактерен Дженк, но само ако се поставите на негово място за пет секунди ще разберете какъв личен ад има в неговото сърце.
Който и да беше щеше да си мълчи то толкова насян страх толкова тормоз
Как можеш да втълпиш на едно дете на осем много говорим за Недим и това какво прави с него ,че тя най -голямото зло е направила на сина си и продължаваше
Един от малкото моменти в които се ядосах на Дженк предстои тази вечер

Сериала не е за любовта на никой а за пътя на двамата братя изгубили пътят я живота си и към себе си
Поне това беше идеята на Сърма.
Всичко щеше да е ок ако нямаше осмоъгълници и тн

# 638
Може би, но анонса на сериала на български поне е за семейството на Сехер, което се мести в Истанбул и т.н. Сърма Янък определено изследва взаимоотношенията между братя, обичащи една и съща жена. Така е и във "Фазилет и нейните дъщери". Не съм го гледала, но се поинтересувах за сценария, тъй като е неин. В "Безмилостен град" ситуацията е усложнена и от влюбването на Джерен в Дженк и последвалия му брак със сестра й. Отделно темата за отмъщението заради травмата на Недим и 20-те години в инвалидна количка между четири стени. Малко има препратки към "Граф Монте Кристо". Не знам някой да го е осъдил заради търсеното отмъщение.

# 639
Може би, но анонса на сериала на български поне е за семейството на Сехер, което се мести в Истанбул и т.н. Сърма Янък определено изследва взаимоотношенията между братя, обичащи една и съща жена. Така е и във "Фазилет и нейните дъщери". Не съм го гледала, но се поинтересувах за сценария, тъй като е неин. В "Безмилостен град" ситуацията е усложнена и от влюбването на Джерен в Дженк и последвалия му брак със сестра й. Отделно темата за отмъщението заради травмата на Недим и 20-те години в инвалидна количка между четири стени. Малко има препратки към "Граф Монте Кристо". Не знам някой да го е осъдил заради търсеното отмъщение.
Граф Монте Кристо, Езел и др отмъстители наистина си мъстяха не си играеха на игрички както Недим.И на когото и както трябва ако Недим беше го направил сега нямаше да го плюе и храчи никой от пишещи нито тук нито в социалната мрежа.

# 640
Съгласна съм, че Агях се държи зле с Дженк. Няколко пъти съм писала, че много ме дразни този мъж и съчувствам на Дженк. Но той и Недим не излекува, а оставяше Шениз да върти всички в къщата и да ги съсипва. Основния грях е на Шениз и Агях. И все пак за мен си беше показателно как Дженк видимо посърна подобно на майка си да види излекувания Недим. Харесваше им и на двамата той да е слаб, да мълчи и да е в инвалидна количка. Страх, страх, психически тормоз, ама колко да ти е оправдание цял живот.

# 641
Дженк го е страх да,но не за него само
Всичко идва от Агях не е искал да стои в това състояние никога Дженк.
Нима не каза на Шениз че не иска да се спасява разболявайки него? Не може Дженк и Шениз да се слагат на един кантар.Дженк посърна защото вярва в това което му е насято от мама.И дали е станал голям това нищо не променя....
Не очаквам да литне при положение ,че замесен във всичко.Агях няма държание към никого само на Дамла не се джепи.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 13:03 от x BlackRose x

# 642
Когато в началото на един сериал залагаш две семейства, едното с две момчета и момиче, другото с две момичета и момче, в съответстващи възрасти, при това едното отива при другото с цел сватба, няма как историята да не е за любовта.
Естествено, сблъсъкът между двете семейства е тест за ценности, модел за възпитание на децата, морал и т.н. Особено предвид заложеното в началото - брак по договор с тайни условия.
Заложено е и съревнованието между Недим и Дженк за Джемре - точно защото Недим, макар и в количка, е отгледан с идеята, че всичко е негово и той е принц. И тук е една от причините за неговия гняв. Не че са го дрогирали и т.н., а че са го лишили от това, което е негово. Макар и в количка, той е бил обичано и подкрепяно дете, първо от родителите си, после от чичо си.
От друга страна, Дженк не просто е бил лишен от любов и подкрепа, той е бил системно манипулиран от майка си, че има само нея, защото е "малко чудовище", което не заслужава любов, че баща му ще го изгони и ще се откаже от него, когато разбере какво е направил. Самото съществуване на Недим му напомня, че е чудовище, което не заслужава любов. (Това го разказа на Джемре, когато й се изповяда).
Точно заради това не можем да съдим Дженк, че е слабохарактерен. Ако се опълчи на майка си, губи всичко всичко. Никой няма да застане до него. Никой няма да го обича. Ще остане сам като куче.
Недим няма този проблем. Тай е убеден, че дори да отмъщава, накрая ще има всичко, защото му се полага, включително и Джемре. И се мотивира от нейното отхвърляне, именно защото досега не му се е случвало нещо такова. Само Дженк го е отхвърлял, в детството (аз исках да си играя с него, но той не) и затова той също е в списъка за отмъщение.

# 643
Един млад мъж, образован, с възможности, би могъл да поеме риска да живее и се издържа сам, без подкрепа от семейството. Разбирам зависимостта от майката, но ако е искал, е можело да се откъсне от тази среда. Явно не е искал. Дженк е в списъка за отмъщение на Недим, защото го е блъснал или най-малкото не му е помогнал да не падне. И защото не намира сили да му поиска извинение в прав текст. Това ще го видим довечера. Джемре е  допълнителен фактор, бих казала.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 13:32 от Vali_N

# 644
Един млад мъж, образован, с възможности, би могъл да поеме риска да живее и се издържа сам, без подкрепа от семейството. Разбирам зависимостта от майката, но ако е искал, е можело да се откъсне от тази среда. Явно не е искал.
Точно това прави като се жени за Джемре. Противопоставя се. Откъсва се. Да, не става веднага. Но става. Тръгва по своя път. И тук съм съгласна с Розичка, филмът е за пътят на двама мъже. Но те го намират чрез любовта. Така намират и себе си. Израстват. За целта трябва да изберат да не са жертви и да носят отговорност. Дженк го прави. Недим не го прави и почти до края тропа с крак "вие ми го дължите" и на Джемре "ти ми обеща", все едно е още на 5 или колкото е там при инцидента и не му купуват камионче.

Общи условия

Активация на акаунт