Безмилостен град - Zalim Istanbul / Актьорите преди и след сериала

• 39 040
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
И в крайна сметка Джемре в кого беше влюбена? Така като ви чета, излиза, че насила са я събрали с Недим на финала...🤔
Ама явно и в Дженк не е била влюбена....изобщо пълна каша!

# 616
Здравейте, момичета и успешна седмица! Blush

6brn, със сигурност, всички сме съгласни с теб. Отдавна съм забелязала доста от нещата, които отбеляза, но не ги споделих, тъй като очаквах финала да се излъчи и тук - ти ме изпревари. Grinning Накратко, добре замислен, но „претупан“ с времето сериал. Радвам се единствено, че ни дадоха персонаж като Дженк, затова изгледах и в момента следя и тук с интерес.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 12:43 от Анонимен

# 617
Здравейте, момичета и успешна седмица! Blush

6brn, със сигурност, всички сме съгласни с теб. Отдавна съм забелязала доста от нещата, които забеляза, но не ги споделих, тъй като очаквах финала да се излъчи и тук - ти ме изпревари. Grinning Накратко, добре замислен, но „претупан“ с времето сериал.
Аз го "глътнах" онлайн със субтитри на английски и тъй като от един момент нататък беше "Джемре гледа Недим с насълзени очи и разтреперани колене, все едно е на 12", "Недим тича да види къде отива Дженк или Джемре, за да търси сметка", "Бабата яде", се опитвам да хвана нишката на първоначалния сюжет и заложеното развитие. Като това с кървавата риза - или е закана за убийство, или прошка. Това символично погребение беше много силно. И избраното място трябваше да има смисъл. Но нямаше.

# 618
Мен най-много ми е криво,че.унищожиха Джемре от жена борбена и знаеща какво иска я направиха бетер учениците...
И замисъла че ще излекува Дженк?

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 11:54 от x BlackRose x

# 619
Основната двойка трябваше да е Джемре-Дженк. Това е неговата история като беше писала една рускиня в коментар. Но наистина унищожиха образа на Джемре, която определено скачаше от клон на клон. Ори единия мили очи и погледи, после при другия... Стана ми супер антипатична.

# 620
На този етап не си личи основната двойка да е Дженк-Джемре. За по-нататък не мога да кажа. Честно казано не знам кой е този сценарист, който ще вкара образ като този на Недим и ще го остави второстепенен герой. Още от началото на сериала това са първите чувства, които възникват и ясно ни показаха, че те ще са основата на филма. Всичко покрай тях е допълване на общата картина.
Както каза 6brn неслучайно през целия сериал "Джемре гледа Недим с насълзени очи и разтреперани колене, все едно е на 12". Blush

# 621
Колкото не им се иска на някои фенове на Беркер името на Озан в преди неговото в интро и в постери и всичко

# 622
Бих се съгласила, че Недим е основен герой и героят, който трябва да спечели, но какво е посланието на този герой? Аз трябва да бъда компенсиран за липсата на щастливо детство. Че то само Дамла е имала щастливо детство. Или - всичко ми се полага по право и ще си играя с живота на всички, защото съм ощетен от тях. Няма що, чудесен пример за подражание. И с всичко това с какво е по-различен от Джерен? Не прави ли и той гадости заради парите? Или тук разликата е, че е роден богат, принц, а тя не? Джерен продава себе си, семейството си и бебето си. Недим продава любовта и единственото си семейство - чичо си. Няма съществена разлика. Защо тогава той заслужава щастие, тя не?
В началото Джемре има чувство за справедливост и дори майчинско чувство към Недим - да го спаси и закриля. Има дори съжаление и състрадание, приема го като ощетено дете. Особено там, където му говори колко е хубав, точно така утешават майките. Ако това е любов, която трябва да бъде за пример, влизаме с двата крака в книжките на чичко Фройд. Както и любовта на Недим като на пациент към терапевт. Пак сме там, при Фройд.

# 623
Бих се съгласила, че Недим е основен герой и героят, който трябва да спечели, но какво е посланието на този герой? Аз трябва да бъда компенсиран за липсата на щастливо детство. Че то само Дамла е имала щастливо детство. Или - всичко ми се полага по право и ще си играя с живота на всички, защото съм ощетен от тях. Няма що, чудесен пример за подражание. И с всичко това с какво е по-различен от Джерен? Не прави ли и той гадости заради парите? Или тук разликата е, че е роден богат, принц, а тя не? Джерен продава себе си, семейството си и бебето си. Недим продава любовта и единственото си семейство - чичо си. Няма съществена разлика. Защо тогава той заслужава щастие, тя не?
В началото Джемре има чувство за справедливост и дори майчинско чувство към Недим - да го спаси и закриля. Има дори съжаление и състрадание, приема го като ощетено дете. Особено там, където му говори колко е хубав, точно така утешават майките. Ако това е любов, която трябва да бъде за пример, влизаме с двата крака в книжките на чичко Фройд. Както и любовта на Недим като на пациент към терапевт. Пак сме там, при Фройд.
Че спомни си че Дженк я сравни с жена му на Фройд.

# 624
  • 'Шоуто' на Дженк Карачай
Здравейте,
След като прекарах няколко безсънни нощи да изгледам сериала, от един момент нататък започнах да се чудя никой от втория екип сценаристи ли не е гледал предишните епизоди и говорили ли са сценаристите от втория сезон помежду си. Препоръчвам на хората, който не са го изгледали, да не четат нататък, макар че аз първо изгледах края.
Да видим:
- Дженк е на 8, когато бута Недим, Недим е 20 години в количка, а родителите на Дженк са женени от 25. Т.е. преди 20 години Дженк би трябвало да е на 5, не на 8.
- Какво е станало с родителите на Недим, не е ясно. Ако "всичко е започнало, когато Недим е видял баща си и леля си", значи баща му е бил жив. Тук очевидно е било заложено нещо, което никой не е развил.
-Уж Дженк е бутнал Недим, но такова нещо в сцената-спомен няма. Той виси отвън, но не става ясно как се е озовал там. И това категорично не е бутане. Само обещание за още нещо. Още история.
- Агях проучва всички, но наема луда с фалшива диплома за любимия си племенник, при това я оставя сама с момчето. А психоложката разпитва за всичко, но не и за смъртта на родителите му. Странно. Явно Недим няма травма, че е сирак, нищо че ходи на гроба на баща си. Щом помни изневерите, странно, че не помни загубата на бащата.
-Недим обожава чичо си, той е единственият, на когото вярва и т.н., но му казва "Всичко е мое", без следа, че чичо му 20 години е създавал това "негово", сякаш му е подчинен. Тук издиша тотално - или уважаваш, или унижаваш.
- При посещението на Недим на сватбата има една ключова сцена с ръкавелите - когато разделя сплетените ръце. Това също е неизпълнено обещание - ако те не се обичат, как ще ги раздели. А там има заложена любов между Дженк и Джемре.
- От един момент нататък явно сценаристите тотално се изчерпват откъм идеи, защото падането от високо за нищо го нямат. Освен това няма ситуация, в която Недим да не види Джемре или Дженк да излизат и да не хукне след тях. Чак става досадно.
- Малко е странно как Шениз е била секретарка във фирмата, но Агях, който не излиза от фирмата, я намира на улицата пред дома си и я прибира. И в историята за секретарката има нещо заложено, което не се развива. А намирането на улицата и сватбата в кратък срок също издишат.
- Джемре не иска за разделя братята, но не си намира квартира, което всъщност се разбира с Агях. Вместо това продължава да им ходи по нервите и им се вози в колите.
- Има заложена драма с работата на двамата във фирмата и проекта, но от един момент никой не ходи във фирмата. И проблемите с проекта и договорите са претупани и забравени.
- Дженк е добре, докато сценаристите не решават бързичко да го утрепят. А добрият Недим уж се жертва, но не казва за болестта на Джемре, за да не принуди Дженк да се лекува.
Има няколко принципа на сценариите и романите, които тук са тотално прецакани от един момент и това предизвиква споровете. Първият е, че обещанията трябва да се изпълняват. Ако Недим е обещал да отмъсти на Шениз, трябва да отмъсти. Ако Агях твърди, че Недим е застинал в детството, трябва да го видим, че израства. Ако Джемре се е съгласила, че бракът ще е истински, ще е истински. Ако са казали, че Шениз е бивша секретарка, да видим защо е важно да го знаем. Ако Агях е приел, че не е важно дали Дженк му е син, значи е приел, че не е. Дженк обещава на Недим да се бори за Джемре, след което си сменя мнението и решава да умре. И т.н. и т.н.
Вторият е, че главният герой е този с най-голямото личностно израстване - и това е Дженк. Така че наградата, залогът, трябва да е за него. Героите трябва да израстват. Недим няма личностно развитие. Има физическо, но не и личностно. Може би само в последния епизод, но не е достатъчно, за да спечели момичето (т.е. залогът). Джемре не е герой, тя почти няма развитие.
Третият - всички трябва да си получат заслуженото - и добрите, и лошите.
Четвъртият - едно чудо на филм, моля. Недим прохожда и проговаря. Точка. Едно чудо. Но после се започва - съживено бебе (второ), Шениз пада и оцелява, че и нищо и няма (трето). Джемре намира родния си баща (четвърто).
Петият е, че самоцелното избиване на герои не е добър похват. А касапницата в последните два епизода е прекалена, чак пресилена. Дженк знае, че майка му ходи и ще направи всичко да спре сватбата, Джерен също, но действат с изненадваща наивност.
Иска ми се да прочета идеята на първия екип. Какво развитие е заложено. Ако може някой да каже не като епизоди, а като сюжет кога се сменя екипа.
Стана малко дълго, но още ме е яд за прецакването на добре заложените интриги и герои. И не мисля, че вирусът има нещо общо. Външните сцени не са проблем - нямаше да ми липсват и половината от сцените с бабата, която се тъпче с нещо.
Цитат
Има и още "лапсуси", но ако сериалът е продаден на " зелено", нали трябва някак си да стигнем до 39 епизод.Може би това е визирал турския журналист в статията си,пишейки, че не трябва да се подценява интелигентността на зрителя и да му се поднасят всякакви каши.Пълната подмяна    на стария екип е може би   някъде след 26 еп. оригинален.Колкото до аритметиката, сценаристите тук са тотално  скарани с нея.Аз се питам, защо линията с черните пликове беше
 изоставена напълно,след като ни се даде да разберем, че са "писани" по някакъв начин от Недим.Явно, отмъщението му е започнало още от инвалидния стол.А това със заравянето на ризата направо ме потресе-" Няма любов-няма съвест".Много грозно, ако съвестта трябва да зависи от това, дали споделят чувствата ти.Ох, обърках цитата със скрития текст.Моля за извинение.Но тъй като вече почти всички знаят добре какъв ще е финала,да  се допълня:Колкото до психоексперимента,докторката размени ролите-Дженк стана Шениз, Шениз - Недим,а Недим -Дженк.И като такива трябваше да пресъздадат ситуацията от падането.Тогава се разбра, че Дженк не е виновен.Аз също мисля, че не Дженк е блъснал Недим, а майка му.А тя по -някакъв начин добре  му е втълпила в главата, че е главния винавник.Не случайно, докато беше в кома,дадоха момента с падането и се видя, че Дженк не е блъснал Недим.Може би на подсъзнателно ниво.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 14:06 от didyulya

# 625
Ееее, и писмата ли са били от Недим?🙀
А всъщност датата какво означава, тогава ли е станал инцидента?

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 14:21 от Butterfly_🦋

# 626
Мацки, дайте някаква насока за тези писма. Никакъв спомен нямам от тях

# 627
Мацки, дайте някаква насока за тези писма. Никакъв спомен нямам от тях
Май става въпрос за черните пликове, които Агях получаваше в офиса си.
Тази история обаче остана в нищото. Никой не разбра кой му ги праща.

# 628
Здравейте,
Нова снимка от Озан,

# 629
Сега четох в интернет, че напускането на първите сценаристи е заради загубата на бебето. Имало скандал. Да, малко е freaky Джерен накрая, но отчаянието рядко е красиво и изтънчено. Четох още, че зрителите били определили един от епизодите от втория сезон за абсолютна глупост. Някоя може ли да ми каже кой?

Общи условия

Активация на акаунт