Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 14

• 77 375
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас

И моите гърди са същите ,само дето аз съм с плътна кожа . С какви импланти си и колко кубика ? Kiana за поддръжката и разграждането и аз съм объркана . Явно ,като избираме доктор ,поемаме и съответния риск .
[/quote]
Анатомични Ментор, 430 сс

# 241
te_ddda никой не ти обеснява рисковете ,може би защото отиваме по собствено желание , и все пак това е макар и сложна ,не е живото спасяваща операция . Затова малко сме на късмет там . Затова и се ровим в форумите за информация .  Всички имена  в пластичната хирургия имат своите грешки и лоши отзиви .

# 242
Аз също съм раздвоена за тези мрежи.
Случаят ми е следният: гърдите ми са размер пълно А, след две раждания и кърмене по 1 година. Имам изпразване в горната част, но не и птоза. Гърдите ми по време на бременостите и кърменето бяха чашка Д.
Според горецитирания доктор мрежи са необходими, тъй като по време на овулация, най-вероятно имам обилна секреция, поради което може да се стигне до подгизване на конците и отваряне на шевовете. Наред с това, за да се обере изпразването ще се наложи по-голям кубик (а и аз имам къде), което задължително налага използването на мрежи. По таблици и сметки - 535 сс Ментор Екстра висок профил.
Разчетох се доста за тези мрежи и ето какво мога да обобщя:
1. има много видове мрежи - синтетични и биологични (от животински произход); Едните се разграждат, другите -не
2. в САЩ поставят на почти всички операции за увеличаване на бюста такива, но нямат изследвания какво се случва след това.
3. Има регистрирани случаи на доста усложнения след тяхното поставяне - сепсис, капсулна контрактура и още др.
4. Никой не се ангажира с мнение дали тези мрежи са повече полезни или повече вредни.
Действително в БГ само д-р Молов слага масово такива. И други лекари ги предлагат, но при необходимост.
За мен също възникват много въпроси: ако ще се разгражда тази мрежа, как ще държи импланта, ако пък не се разгражда е още едно чуждо тяло и после как се отстранява като срастне с тъканите, ако се наложи? Възможно ли е да причиниява същия този лимфом както текстурираните импланти и какво ще стане ако след 1 година кажат, че са вредни и трябва да се изтеглят от пазара?

# 243
Това с овулацията и подгизването на конците е някакъв майтап, нали ? Не мога да повярвам, че това е теза на лекар...
Секретът променя вискозитета си във влагалището с определен смисъл, който няма нищо общо с гърдите и конците.

# 244
За мен също възникват много въпроси: ако ще се разгражда тази мрежа, как ще държи импланта, ако пък не се разгражда е още едно чуждо тяло и после как се отстранява като срастне с тъканите, ако се наложи? Възможно ли е да причиниява същия този лимфом както текстурираните импланти и какво ще стане ако след 1 година кажат, че са вредни и трябва да се изтеглят от пазара?
В действителност мрежите се ползват при реконструкция след мастектомия.
Не при всяка херния се слага платно, лекарите често избягват поставянето им.
Макротекстурата на имплантите е дори по-дребна от текстура та на мрежите.
Макротекстурираните импланти срастват с тъканите от там се увеличава и рискът от лимфом. Мрежите също срастват с тъканите.
Само да вметна, че мрежата (платното) което наистина се разгражда е Tiger Matrix. Разгражда се за период от 18месеца, струва 1600лв и е най-доброто на пазара при реконструкция на гърди.
Та да попитам самият въпрос защо само д-р Молов поставя мрежи, не ви ли плаши?
А това с овулацията и шевовете... Просто изби рибата.
Според него всички които сме без мрежи вече е трябвало да ни паднат имплантите 🤣
Защо не се консултирате с други лекари... Има голям избор.
Успех все пак.

# 245
Не само Молов ги предлага, Кънев ми каза абсолютно задължително с мрежи 4 бр по две на всяка. Докато Молов не настоява в моя случай. Мисля, че целта им е да прикрепят тъкантта по-стабилно към мускула и да придържат докато се срастнат в първите 6 месеца, за това синята лента е неразградима и остава като постоянна. Лично аз не бих се съгласила да ми я поставят за голям размер импланти, за друг вид операции може.

# 246
Здравейте, след раждането на детето реших да си уголемя бюста. В момента нося 70E от H&M или 75D на Triumph. Каква форма импланти е добра за гърдите ми и според вас колко кубика да сложа, защото искам да са почти двойни на това в момента.
https://prikachi.net/image/lI7K4

# 247
Здравейте, след раждането на детето реших да си уголемя бюста. В момента нося 70E от H&M или 75D на Triumph. Каква форма импланти е добра за гърдите ми и според вас колко кубика да сложа, защото искам да са почти двойни на това в момента.

Със сигурност кръгли, колко кубика - може и малко вие си имате гърди, които някой не постигат и с импланти 😁
Ако изобщо поста ви е сериозен де 🤷‍♀️

# 248
  • Пловдив

Естествените Ви гърди са толкова красиви, никога не бих сложила имплант при такива дадености Simple Smile. Лично мнение разбира се Simple Smile

# 249

Ако това са вашите гърди и са естествени, аз никога не бих ги пипнала и да вкарам в себе си чуждо тяло.
Напоследък взеха да се появяват все повече постове с проблеми и повечето гърди са около "гаранционния" период. Ако не сте решили на всеки 10-15г да ги подменяте по-добре добре да го обмислите.
Аз както вече съм споменавала сериозно съжалявам, но така или иначе трябва да изчакам още ако реша да ги махам.
Та като съм на темата с премахването, има ли някой премахнал изцяло имплантите, който е бил с малък старт да ми прати снимка, колко тежко става след това положението?

# 250
В действителност мрежите се ползват при реконструкция след мастектомия.
Не при всяка херния се слага платно, лекарите често избягват поставянето им.
Макротекстурата на имплантите е дори по-дребна от текстура та на мрежите.
Макротекстурираните импланти срастват с тъканите от там се увеличава и рискът от лимфом. Мрежите също срастват с тъканите.
Само да вметна, че мрежата (платното) което наистина се разгражда е Tiger Matrix. Разгражда се за период от 18месеца, струва 1600лв и е най-доброто на пазара при реконструкция на гърди.
Та да попитам самият въпрос защо само д-р Молов поставя мрежи, не ви ли плаши?
А това с овулацията и шевовете... Просто изби рибата.
Според него всички които сме без мрежи вече е трябвало да ни паднат имплантите 🤣
Защо не се консултирате с други лекари... Има голям избор.
Успех все пак.
А кой каза, че не съм се консултирала. Само споделих, това което ми беше казано.

# 251
te_ddda,с какви импланти сте?
Мислите ли,че макротекстурираните са опасни и бихте ли си ги сложили сега?

Преди да изкажа мнението си, държа да кажа,че много внимателно съм проучвала въпроса, отне ми година и половина, за да събера снимки и отзиви за хирурзи, техники, видове и марки импланти, преди да направя своя избор. Моят категоричен избор беше Д-р Заякова, а имплантите държах да са Ментор, анатомични, висок профил 295 сс, основа 10,5, микротекстурирани.  Тогава(2009) имаше само микротекстурирани и гладки, които още тогава никой вече не слагаше. Тези, за които ме питате, са нещо по-ново и нямам наблюдения към тях, но : текстурата ( грапавината) отгоре, има значение за образуването на капсулата и основната й цел е да се намали капсулната контрактура. Това е едно от най-често осакатяващите естетичния резултат усложнения, което за съжаление понякога е много трудно като успех при ревизиите. По принцип съм традиционалист във всичко  и като типичен козирог залагам на сигурното и провереното. Ако досега няма достатъчно опит с нов вид повърхност или материал на имплантите, не рискувайте. Минахме през какво ли не по този път, старите във форума половината минаха през подмяна на импланти заради технологични грешки и опити на заводите с нови гелове, и т.н..... Ментор е класика. Ментор е единственият имплант, подходящ при рак на гърдата. Ментор е единственият имплант, който може да издържи на лъчетерапия при рак на гърдата. Нямам как да си сложа някога друга марка.  Ако Ментор предлагат другия вид повърхност, бих заложила намнението и  опита на хирург ,който работи предимно с тези импланти( напр Тепавичарова ). Успех !

# 252
Здравейте, момичета. Чета ви от доста време и намирам доста полезни мнения. Преди два дни и аз се сдобих с 375 анатомични висок профил, след почти нулев старт. След консултация с няколко доктора останах с впечатление, че случаят ми е доста лек и би следвало да се получи идеален резултат. Два дни след операцията обаче са доооста грозновати, чак ме е срам да споделя. Оказа се, че съм доста стегната и трудно са ги наместили, но в момента са супер безформени и главно издути в горната част. На някоя случвало ли й се е ще се оправят ли с времето? Също си мисля, че може би сутиена ми е доста тесен в долната част и те просто няма как да слегнат?

# 253
Shuu90 ще се оправят до към 3тия месец би трябвало да добият хубава форма.

# 254
Аз съм с 375 кръгли, висок профил, почти нулев старт .Месец по-късно са доста поомекнали, но все още не са това, което исках. Не ми харесват.
Няма начин да не спадне отока. Търпение.

Общи условия

Активация на акаунт