Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 14

• 77 337
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Точно така, носи същия риск от допълнително уплътняване.

# 226
На мен Молов ми показа мрежата, когато бях на консултация при него. Тя не обхваща целия имплант, не е голяма. Слага се отстрани или отдолу, зависи къде има нужда, с цел придържане. Дори я пипнах и разгледах. Конците са 2 вида - бели и сини, белите са по-тънки и се разграждат, те са поставени в основата на мрежата и сини, които не се разграждат, те са по краищата на мрежата. С такива сини конци ми бяха шили носа, тъй като имам септопластика за изправяне на носна преграда, те изсъхваха и падаха сами, но не се разграждаха. И точно Молов тогава ми обясни, че мрежата е направена от същите конци, които се използват за шевове при операция.

# 227
Цитат
При доктор Янчева ли ходи? За нея се говори, че е най добрата.
Да, до колкото знам работи в онкоболницата в Аспарухово, затова ми се стори най-подходяща.

# 228
Предлагането на мрежи става доста актуално напоследък. Според моите проучвания се поставят на по-малък размер импланти за да покрият почти цялата гърда. Ако е по- голем е безмислено да се прави като вид придържане, защото долната част на импланта остава непокрита от мрежата. А може би е нов начин за оскъпяване на операцията.

Доколкото имам информация, "мрежите" всъщност са т.нар. платна, които се използват при операциите на херния и други подобни. Цената на едно платно 15х15 см е към 300 лв, но нарязано на по-дребни парчета, и всяко продадено по 600 лв е бизнес, а не медицина. Платната са актуални само при един доктор - не съм чула друг да го предлага.
Естествено, възможно и да греша, но информацията ми е от друг доктор, при въпросът ми "какви са тези мрежи"...

# 229
Аз съм на 9 месеца и също се случва от време на време (все по-рядко) да получвам такива боцкания и болки.
Mimilotaa, при Молов ли ще си? Май за друг доктор на съм чела в темата да слага мрежи ...
При Молов да . Май наистина само той ги слага . Много съм притеснена .Kiana* на мен не ми показа мрежата,но ми каза ,че изжяло се разгражда до 6 месеца. Налага се да я сложим защото веднага след операцията се връщам на доста интензивна работа ,и мрежите ще предпазят от евентуални проблеми . И също така ,преди цикъл доста ми се подуват гърдите ,следователно има доста секреция на жлезата ,което можело да повлияе на конците ( негови думи) ,затова задължително трябва мрежи . Много харесах доктора ,изглежда професионалист, ноо тия мрежи не знам 🤷🏼‍♀️

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 11:22 от Mimilotaa

# 230
Мое мнение, може и да греша, той просто компенсира по-ниската цена с мрежи Simple Smile

# 231
А каква им е целта на тези мрежи?  Мускулът държи импланта, не разбирам смисъла от мрежа. За херния - ок, но за подмускулен имплант не разбирам логиката. И оставам с впечатление, че Моллов ги ползва масово.
Тя така аритметиката за операция при него надвишава значително посочените в сайта цени.

# 232
menarini според доктора ,когато е по- голям импланта не е  изцяло под мускула ,долната част лежи на самата тъкан на гърдата. Затова тази мрежа придържа така да се каже самия имплант . При мен каза ,че е задължителна мрежата . Но най- странното е ,че само той ги слага. Затова ми се искаше ,да прочета мнения на момичета със мрежи ,дали са правили ехограф след 6-12 месеца ,и дали мрежите наистина са се разградили .

# 233
Не си спомянм мнения на момичета с наблюдение какво се случва с мрежите във времето. Но си мисля, че ако целта им е да поддържат, защо трябва да се разграждат. Значи поддръжката излиза, че е временна. Другото, което ми манава през мисълта е, че тъканите сигурно се сраствам с това нещо - както с агресивната макро текстура на изтеглените Макган. Не съм специалист просто споделям лични съмнения.

# 234
Моите мисли са същите.Защо е тази временна поддръжка ,после какво ще държи импланта ?
В крайна сметка,техниките за поставяне на имплант не са безброй,и другите хирурзи поставят различни размери импланти по тази техника,а без мрежи.
Не споря,не съм лекар,но някак ми бяга логиката.

# 235
  • Бургас
Не еднократно съм писала, че съм с мрежи. Тънка кожа и увиснали, празни гърди, т.е изцяло изпразнени.
Не знам какво би било без, нямам място за сравнение, но при мен нещата са ок.
Не съм си правила ехограф покрай тази пандемия, но може би скоро ще отида.
Май месец ще станат 2 години, откакто съм с импланти.

# 236
Да, някак няма логика да се слага, за да държи, а всъщност да се разгражда. А като не се разгражда пък си е още едно чуждо тяло.
Сега ще се опитам да кача една снимка, на която попаднах наскоро, извадена мрежа, неразградена.
Скрит текст:

# 237
Не еднократно съм писала, че съм с мрежи. Тънка кожа и увиснали, празни гърди, т.е изцяло изпразнени.
Не знам какво би било без, нямам място за сравнение, но при мен нещата са ок.
Не съм си правила ехограф покрай тази пандемия, но може би скоро ще отида.
Май месец ще станат 2 години, откакто съм с импланти.
И моите гърди са същите ,само дето аз съм с плътна кожа . С какви импланти си и колко кубика ? Kiana за поддръжката и разграждането и аз съм объркана . Явно ,като избираме доктор ,поемаме и съответния риск .

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 12:26 от Mimilotaa

# 238
Имам импланти от 10 години и съм много доволна. Скоро не съм чела какво правят и какви са новите тенденции, но.....това с мрежите ми се струва пълна опитна история,  още повече като се има предвид , и че става въпрос за Моллов Open Mouth.  ImpНе съм чула никой от известните пластици да залага на подобна техника. Иначе, докато се разгради, около мрежата се образува съединителна тъкан, тк тя е чуждо тяло. После остава само съединителната тъкан.,мрежата се резорбира....Представям си тази идиотия на гърди- някой обясни ли ви рисковете, свързани с това, например повишен риск от деформация на джоб, капсулна контрактура и тн ?
Залагайте на изпробваните имена и техники, момичета- това е моят съвет към вас с , с най-топли чувства !:heart_exl:

# 239
  • София
te_ddda,с какви импланти сте?
Мислите ли,че макротекстурираните са опасни и бихте ли си ги сложили сега?

Общи условия

Активация на акаунт