Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 14

• 77 411
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте отново от мен! Виждам, че има нови придобивки - да им се радвате много и да си ги пъчите със здраве! А на тези, които предстои - само позитивна нагласа и да се събудите чисто нови и още по-красиви!

# 406
Мина и моята операция днес. Д-р Кънев, 425сс среден профил, Мотива Ергономикс. Все още не съм ги видяла, стегна ли са ги със сутиена и лента отгоре. Изпивам болка като много силна мускулна треска и ме боли гърба. Не мога да ставам сама, но дано от утре вече да успявам. Най-гадното беше излизането от упойката, тресеше ме ужасно много и усещах силна болка, но мина.
Тези дни като се почувствам по добре, ще кача и снимки.

# 407
  • София, Надежда
Честито! Много да им се радваш и бързо възстановяване ти желая!

# 408
Здравейте, имам някои въпроси

Импланти и бременност

Колко време след поставяне на имплантите може да се планира бременност? Виждам различни мнения от лекари, вариращи между 3 месеца до 2 години. Ако някой има наблюдения и истории, включително личен опит, ще ми е любопитно да чуя.
Ако планираш бременност, няма никакъв смисъл са си слагаш импланти преди това. Още в ранна бременност настъпват промени в гърдите, а до края на бременността те се трансформират в състояние за кърмене. Те са органът, който претърпява най-голяма промяна по време на бременността. Поради тази причина, е много вероятно видът им да се развали и след това да се наложи повторна операция.

# 409
Абсолютно съм съгласна, че ако планирате бременност е по-добре да изчакате и да се правят корекции след това. Аз имам личен опит. Поставих импланти преди да забременея и се наложи повторна.
Вчера бях на консултация при моя лекар. Увери ме, че не е необходима подмяна вбъдеще. Само в случай на възникнал проблем, което се изключва при моя вид импланти. Освен това ми каза и, че Ментор са с доживотна гаранция и нямам място за тревоги. На шест месеца съм от операцията и мога спокойно да спя без сутиен, а през деня мога да нося каквито искам, стига да са без банели.

# 410
Увери ме, че не е необходима подмяна вбъдеще. Само в случай на възникнал проблем, което се изключва при моя вид импланти. Освен това ми каза и, че Ментор са с доживотна гаранция и нямам място за тревоги.
Кой доктор ги дрънка тия глупости?

# 411
На мен Док. ми каза, че имплантите Ментор сами по себе си са с доживотна гаранция, но човешкото тяло - уви, не е. Тялото се изменя и има много фактори, които ще променят гърдите и сама ще поискам смяна. То пък не може да стоя постоянно като статуя и да ги пазя. Спя си по корем обикновено, тичам, вдигам тежести и всичко, което си правя нормално.

Аз забременях 1 год. и 2 мес. след поставянето на импланти. Скоро влизам в 9ти месец и не са ми мръднали гърдите, но смятам да си кърмя. Така или иначе съм решила да ги сменям след това.

За ехография на гърдата ми казаха, че даже по-добре се вижда всичко, защото импланта избутва жлезата напред. Няма проблем.

# 412
Увери ме, че не е необходима подмяна вбъдеще. Само в случай на възникнал проблем, което се изключва при моя вид импланти. Освен това ми каза и, че Ментор са с доживотна гаранция и нямам място за тревоги.
Кой доктор ги дрънка тия глупости?
Кое смятате за глупости?

# 413
Нито Ментор нито които и да е импланти са с доживотна гаранция. Няколко страници по-назад е официалната информация от Ментор. Не се заблуждавайте. Освен това напоследък се напълни с момичета с импланти на 10-15г и проблеми. Другата заблуда (на която за съжаление и аз вярвах) е че днешните импланти са по-модерни и сигурни....ами не са много по-различни. Аз лично вече съм на ясно, че рано или най-късно около 15тата година ще трябва или да се подновят или да се махнат.

# 414
Мен това ме притеснява, че слагайки веднъж импланти, ще се налагат още операции, които освен, че все пак носят риск за здравето, не са и никак евтини. Но, все пак, 15 години да изкараш с едни импланти, си е доста добре.

# 415
Благодаря, и аз така ги бях планирала нещата - да си родя всички деца Grin и тогава да извърша поправки. Но той животът си върви и ми омръзна да отлагам неща, които искам.

Аз имам вече една бременност и - освен малко временно уголемяване - нямаше никакви други дългосрочни промени в гърдите ми. Кърменето беше пълен провал и не се получи и дори и при второ дете не мисля дори въобще да минавам през това. Ще обсъдя с лекаря, но личен опит е хубаво да се чуе.

# 416
Isee, в такъв случай изчакай с имплантите. Да, точно това временно уголемяване на гърдите по време на бременност води до разтягане на кожата и промяна на вида на гърдите. Ако си с малки гърди, например, може това да не се отрази съществено на вида на гърдите в дългосрочен план. Но ако имаш импланти, които и без това са разтегнали кожата, тогава вече може бюстът тотално да се развали.

В крайна сметка, за всичко има време. Приключи с ражданията и тогава мисли за такива корекции.

# 417
Доколкото съм информирана, Ментор имат доживотна гаранция при спукване, износване или разслояване и безплатна подмяна на гръдния имплант при КК в рамките на 10 години.
Аз по-назад бях писала, защо при мен се наложи подмяна на 10-тата година.

# 418
Заради това да приключа с ражданията, носенето на деца на ръце, сложих импланти на 40.
Сега ме е яд , че съм чакала толкова.

# 419
Проблема с гаранцията е, че всъщност те не гарантират здравина/сигурност доживот, а просто ако въобще успее да се докаже, че се е спукал импланта без удар, без външна намеса, дават нов....но дават един, съответно другия може би също е остарял и е възможно скоро да има същия проблем....отделно парите за самата операция, възстановяване и прочие...Доживотна гаранция за телевизора е едно, дори и всеки месец да е счупен ще ми дават нов, но доживотна гаранция на имплант, които може на всеки няколко години да е спукан не носи голяма сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт