Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 14

• 75 832
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
То е ясно защо... Защото другаде няма такава цена.Явно и на първо четене се справя добре с резултата. Ама за в бъдеще...

# 601
  • Варна
Основната нормативна уредба на епикризата се съдържа в Наредбата №49/18.10.2010 за основните изисквания, на които трябва да отговарят устройството, дейността и вътрешният ред на лечебните заведения за болнична помощ и домовете за медико-социални грижи. Чл. 24, ал. 1 от Наредбата гласи "В деня на изписването на пациент от лечебно заведение за болнична помощ или от дом за медико-социални грижи се издава епикриза в три екземпляра - за пациента, за изписващото лечебно заведение и за лечебното заведение за първична извънболнична помощ, където лицето е регистрирано. В случай, че в деня на изписването лечебното заведение все още не разполага с резултатите от извършени при пациента изследвания, които трябва да бъдат посочени в епикризата, по изключение епикризата може да бъде издадена до една седмица от деня на изписването на пациента."
Както знаем, д-р Молов ползва операционни зали на лечебни заведения, с които най-вероятно отношенията му са по д-р за наем, което за мен означава, че няма как да бъде санкциониран при неизпълнение на задължението за издаване на епикриза. Може би и за това отказва издаването на болнични.
Наред с това, издаването на епикриза е изискване, записано в Правилата за добра практика на Българска асоциация по пластична, реконструивна и естетична хирургия, а д-р Молов не е нейн член.
Още като стана ясно, че Молов не издава епикризи, писах в темата, че този факт плаче за жалба до ИАМН. Подозирам, че още доста зайчета, ще изкочат от шапката при една проверка, като например консултациите и прегледите в ЛЗ ли се извършват, предвид, че някои момичета пишеха, че са приемани в нещо като склад пълен с кутии с импланти и са чакали с часове навън в студа и по нощите.
Не съм проверявала доктор Молов има ли задължителната специалност пластично възстановителна и естетична хирургия, каквито са изискванията на новия стандарт по тази специалност и че само такива доктори могат да слагат гръдни импланти.
Подозирам, че може би неговата специалност е "Хирургия " и ако е така той вече не може да извършва това.
Писала съм го в темата, да предупредя момичетата, че има промяна в нормативната уредба.

# 602
Не съм проверявала доктор Молов има ли задължителната специалност пластично възстановителна и естетична хирургия, каквито са изискванията на новия стандарт по тази специалност и че само такива доктори могат да слагат гръдни импланти.
Подозирам, че може би неговата специалност е "Хирургия " и ако е така той вече не може да извършва това.
Писала съм го в темата, да предупредя момичетата, че има промяна в нормативната уредба.
[/quote]

Аз го проверих - има специалонст "Хирургия, Пластично–възстановителна и естетична хирургия"

# 603
  • Варна
Е, значи Може да продължи да поставя гръдни импланти, но за всичко останало...нямам думи...

# 604
Интересно ми е и ако могат да се включат момичета с епикризи от д-р Молов, кой е издателят на епикризата?
Епикриза се издава от лечебното заведение, а в нея се посочва операторът. Следва да съдържа подписи на началник отделение и лекуващ лекар, както и печат. Има и още множество реквизити, но няма да изпадам в подробности.

# 605
Момичета,
По въпроса с цикъла- нито една оперативна планова интервенция не се извършва в първите дни на цикъла, в които има активно кървене, за което има куп медицински причини, които можете да намерите навсякъде в интернет.
 Работя в операционна, анестезиологична акушерка съм и не рядко ни се случва да сваляме жена от масата, заради това. Това,че винаги е имало, и винаги ще има лекари, които няма да работят по правилата , и за да си " свършат работата" , ще пренебрегнат определени рискове, е факт, който, предполагам, е известен на всички вас.

Второ,
за методите на подмускулно поставяне, които по-напред коментирахте... ИЗЦЯЛО подмускулният вариант на практика е почти неприложим, той е анатомично възможен само при много малки импланти с нисък профил/ проекция. Представете си го нагледно и ще видите,че е така. Няма как един плосък мускул,който си лежи спокойно върху гръдния кош, да го разтегнеш дотолкова,че да обвие  300 кубика с 5 см проекция....за повече пък да не говорим. Така че  в СТАНДАРТНИЯ случай, всички сме с частично подмускулно поставяне и отдолу имплантите ни не са обвити в мускул. Просто и елементарно е за доказване, пипате си гърдите и имплантите в долната част се напипват съвсем ясно, за разлика от горната част.
Надявам се да съм била полезна !

# 606
Здравейте на всички! В сайта намерих тема за д-р Пеев, но е доста стара и затова си позволих да направя нова. Има ли наскоро оперирани от него или такива на които им предстои операция? Аз наскоро бях на консултация и мисля да се оперирам точно при него, много добро впечатление ми направи и ми вдъхна доверие. Ще се радвам да ми пишете и ако е възможно да ми пратят снимки момичета, които са оперирани от д-р Пеев. Поздрави и хубава вечер. ❤

ПП: Става въпрос за силикон в бюста.

# 607
Здравейте, планирам операция и днес исках да си запиша час за консултация при Ильо Стоянов. Казаха ми, че могат да ме запишат чак за ноември. Започнах да се чудя дали ми се чака толкова много време. Случвали ли сте на толкова зает график ? Обаждах се и в клиниката на Николай Георгиев,там казаха, че мога да отида на консултация след два дена.
Видях, че Стоянов слага нови импланти, по-леки с 30% - B-lite. Някой има ли информация за тях, освен основното - материал и т.н. По телефона не можаха да ми датат инфо, дори и за това дали вече имат пациенти с поставени такива импланти.

# 608
Всъщност B-lite са на Политех и би следвало да ги поставят хирурзите, работещи с Политех. На мен лично ми ги предложиха като вариант двама други хирурзи, но операцията с тях доста се оскъпява и предполагам, че не са много често поставяни. Все пак дано се включат, ако има момичета с поставени такива.

# 609
Кога Ви ги предложиха ? Според мен съвсем наскоро са ги добавили в сайта на д-р Стоянов. Какво Ви обясниха за тях ? Вас какво Ви отказа ? Цената или нещо друго ?
По това, което чета в интернет за B-lite, разбирам, че ги представят като бъдещето на имплантите. Сякаш след време всички ще си подменят с такъв вид и са най-иновативния и удачен вариант / разликата в цената е 400 евро, спрямо Ментор натомични при Ильо Стоянов /.
Но малко ме е страх да си сложа нещо толкова ново. Разработвали са ги 10 години, но реално няма пациенти с поставени такива от години, за да се знае дали наистина са толкова добри на практика.

# 610
Консултациите на, които ми бяха предложени като вариант, бяха есента. Честно казано, не им обърнах много внимание, защото предпочитам импланти изпитани във времето, като Ментор например въпреки, че и с тях вече има въпросителни, свързани с текстурата...

# 611
Някъде четох, че  вече се предпочита поставянето на кръгли импланти, понеже е доказано, че анатомичните крият повече риск от усложнения. Някой знае ли нещо повече по въпроса ? Извинявам се за въпросите, не съм компетентна, тъй като не съм била още на консултация и не съм говорила със специалист.

# 612
  • Варна
Аз продължавам да не разбирам, защо при такъв голям избор има толкова желаещи за операция при този доктор Молов. Неиздаването на епикриза дори след напомняне от пациента е безобразие.

Предполагам, защото цената при него е атрактивна, а резултатите на оперираните добри.

# 613
  • София
Да, разбира се, че е заради цената, но има и други лекари с подобни цени.
А при липса на епикриза, ако се появят усложения след операцията, не знам как ще се докаже, че точно този лекар е оперирал.

# 614
Някъде четох, че  вече се предпочита поставянето на кръгли импланти, понеже е доказано, че анатомичните крият повече риск от усложнения. Някой знае ли нещо повече по въпроса ? Извинявам се за въпросите, не съм компетентна, тъй като не съм била още на консултация и не съм говорила със специалист.
Аз имам 2 познати, които първоначално бяха с анатомични импланти, но им се завъртяха. Опитваха се неоперативно да ги наместват, но накрая се оперираха на ново и ги смениха с кръгли.

Общи условия

Активация на акаунт