Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 14

• 77 411
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Абсолютно съм съгласна. Второ дете може и след 40 да дойде, ако една жена не е ОК с гърдите си , защо да чака и да не им се радва в най-хубавите си години

# 421
Logan, конкретно потребителката питаше след колко време може вече да се забременее, т.е. изглежда, че планира сравнително скорошна бременност.

Иначе, всеки сам си преценява. Аз лично не бих си сложила импланти преди да съм приключила с ражданията. Първо, чисто естетически може да се развали вида на гърдите след бременността и второ, не бих рискувала да не мога да кърмя заради имплантите. Знам, че обикновено казват, че няма проблем да се кърми с импланти, но всяка интервенция на гърдите крие риск от невъзможност за кърмене. Аз лично не бих поела този риск. Но това си е мое мнение, разбира се. Simple Smile

# 422
Привет, момичета!
Следя ви отдавна скритичко и събирам информация, гледам снимки на преди и след красотите ви и научавам наистина много. Осъзнавам, че изобщо до преди да вляза във форума не съм била на ясно с нищо относно тази интервенция.
Имам две раждания и след 5г кърмене без прекъсване гърдите ми са в кофти състояние.
Искам са си върна самочувствието и просто да не ме е срам да се погледна в огледалото, затова искам и да си повдигна гърдите и да си сложа импланти.
Така се реших и на първата консултация при специалист, който е известен, но не споменавате често в коментари.
Днес бях и на консулация и исках да споделя какво представляваше тя.
Не бях измервана, чертана по никакъв начин... не ми бяха показани имплантите (Ментор), не ми даде и да се докосна до тях. Консултацията беше не повече от 5 мин. Първия въпрос беше - колко искаш? (Излишно е да казвам, че прозвуча непрофесионално). Просто хвърлено число в пространството - 420 кубика, ама ако искаш мога да ти сложа и повече!? Естествено цената беше казана на момента - 5200Е. Операцията насрочена за след месец.
Аз чесно казано останах шокирана, разочарована и просто като една потенциална касичка.
Наложи се да изчакам навън 20мин съпруга си да ме вземе. Затова време минаха три пациентки.
Съжалявам ако съм ви отекчила с дългия пост.
Моля за препоръки за даден специалист и какво представляваше първия ви преглед?

# 423
  • Sofia
Разказахте толкова подробно, защо криете името?

# 424
Разказахте толкова подробно, защо криете името?

Защото не искам да бъде като антиреклама. Не е това целта ми.

# 425
  • Sofia
Нали целта на темата е обмяна на опит ?!Защо утре още една дузина жени подведени от името на лекаря да изгубят пари и време,за да се разочароват от някой?!

# 426
Мен това ме притеснява, че слагайки веднъж импланти, ще се налагат още операции, които освен, че все пак носят риск за здравето, не са и никак евтини. Но, все пак, 15 години да изкараш с едни импланти, си е доста добре.
И аз с това се успокоявам, че 15 години не е никак зле, но истината е, че отлетяха като миг. И сега из главата препускат мисли как за това време никой не ми каза, че трябва на няколко години да минавам на ямр, дали няма скрита патология, просмуква ли се силикон, как капсулата е сраснала с околните тъкани и колко кървава ще е нова операция, тялото атакува ли ги през цялото време, защо не съм се обичала на 25...
Минах ехография, твърдят, че са цели. Но един коментар на лекаря ме впечатли: "Лимфни възли - увеличени, както нормално се наблюдава при жените с импланти."
Истината е, че това е едно много лично решение, което трябва да се вземе много информирано. Всички приказки за доживотна гаранция са само замазване на очите.

# 427
Привет, момичета!
Следя ви отдавна скритичко и събирам информация, гледам снимки на преди и след красотите ви и научавам наистина много. Осъзнавам, че изобщо до преди да вляза във форума не съм била на ясно с нищо относно тази интервенция.
Имам две раждания и след 5г кърмене без прекъсване гърдите ми са в кофти състояние.
Искам са си върна самочувствието и просто да не ме е срам да се погледна в огледалото, затова искам и да си повдигна гърдите и да си сложа импланти.
Така се реших и на първата консултация при специалист, който е известен, но не споменавате често в коментари.
Днес бях и на консулация и исках да споделя какво представляваше тя.
Не бях измервана, чертана по никакъв начин... не ми бяха показани имплантите (Ментор), не ми даде и да се докосна до тях. Консултацията беше не повече от 5 мин. Първия въпрос беше - колко искаш? (Излишно е да казвам, че прозвуча непрофесионално). Просто хвърлено число в пространството - 420 кубика, ама ако искаш мога да ти сложа и повече!? Естествено цената беше казана на момента - 5200Е. Операцията насрочена за след месец.
Аз чесно казано останах шокирана, разочарована и просто като една потенциална касичка.
Наложи се да изчакам навън 20мин съпруга си да ме вземе. Затова време минаха три пациентки.
Съжалявам ако съм ви отекчила с дългия пост.
Моля за препоръки за даден специалист и какво представляваше първия ви преглед?
Това което описваш звучи като Георгиев или Енчев ,но както и да е.
Аз няма да ти препоръчвам специалист ,защото тук почти всеки ще си препоръча неговия доктор от който е доволен.
Моята консултация протече много подробно и спокойно. Около 30 мин само ме измерваше и чертаеше.После обсъдихме какво очаквам аз  като резултат,следователно той изказа мнение кое е най- доброто за моя случай( който е като твоя както го описа).
Успокой ме ,че ще ми направи страхотни гърди ,ако му се доверя на него и на екипа. Доста пъти повтори ,че за него най-важен е пациента и личния подход към всеки. Почувствах се в сигурни ръце.
Така че най- важното е срещу теб да стои не само много добър професионалист,но и добър човек.
Поздрави и късмет 🌻

# 428
  • Варна
Длъжността на която работя, изисква от мен да чета нормативната база в сферата на здравеопазването.

Когато става въпрос за естетична хирургия,  в случая поставянето на гръдни импланти, подзаконовия акт е стандарта по Пластично-възстановителна и естетична хирургия.

От днес има нов стандарт, в който има едно важно уточнение, което го нямаше в стария стандарт,  а именно хирургът, който слага импланти, задължително трябва да е със специалност "Пластично възстановителна и естетична хирургия".

По стария стандарт нямаше изрично такова изискване и доктори със специалност "хирургия " или "гръдна хирургия " можеха да го правят.

Това са специалности различни от специалност " пластично възстановителна и естетична хирургия ".

Пиша го , за да знаете, когато вземате решение на кой хирург  да се доверите.

Най лесно се разбира докторът коя специалност има в сайта на БЛС, по имената на доктора и излиза справка коя специалност има.

# 429
Logan, конкретно потребителката питаше след колко време може вече да се забременее, т.е. изглежда, че планира сравнително скорошна бременност.

Иначе, всеки сам си преценява. Аз лично не бих си сложила импланти преди да съм приключила с ражданията. Първо, чисто естетически може да се развали вида на гърдите след бременността и второ, не бих рискувала да не мога да кърмя заради имплантите. Знам, че обикновено казват, че няма проблем да се кърми с импланти, но всяка интервенция на гърдите крие риск от невъзможност за кърмене. Аз лично не бих поела този риск. Но това си е мое мнение, разбира се. Simple Smile

Аз прочетох наистина различни неща. В Американски сайтове информацията се различава от тази в например Холандски. В България прочетох в сайта на Хатър - 2 години преди бременност. В Холандски - 1 година. За кърменето вече споменах, че и без импланти не ми се получи та там нямам никакви очаквания.

Но наистина нямам никакви промени на гърдите след бременността. Което ме навява на мисълта, че може би няма да е толкова драматично ако е комбинация от малко уголемяване + достатъчно възстановителен период.

Така де, мисля 'на глас' тук. Скоро ще консултирам с лекар.

# 430
Ако преди година имаше толкова нови мнения с проблеми при жени с импланти на над 10г никога нямаше да ги сложа и честно да си призная точно многото доволни тук и доволни познати, някои от тях също с импланти над 10г, ме подведоха. Сега обаче четейки симптомите при тези случаи виждам, че някои от тях се наблюдават и при моите познати, но явно те не ги свързват с имплантите(може да е случайност).
Тогава бях чела из американските форуми за Breast implant illness (BII) и дори бях питала тук има ли някой такъв случай...и понеже нямаше реших, че може би лошия начин на живот на американците е причина....
Та хубаво четете и се информирайте и от други източници и не се доверявайте на лекаря(особено на такъв,които твърди, че имплантите са доживотни) или на форума. Хубаво прочетете темите и във фейсбук и в чужди форуми за Breast implant illness (BII) и помислете дали си струва.
Аз вече съм го казвала, и ще се повторя, че съжалявам много и рано или късно ще ги махна, но се надявам поста ми да накара тези които се колебаят хубаво да си помислят, понеже доволни много, но проблемите явно идват по-късно.

# 431
AbcdDcbA, към този момент какви са ти оплакванията? Припомни ми при кой лекар и какви са ти имплантите? Естетически харесваш ли резултата? От колко време си с тях?

Извинявай, ти беше писала, но много потребителки пишат и забравяме на кого какъв е случаят. Аз имам много "но" и затова предпазливо събирам информация.

# 432
Мен това ме притеснява, че слагайки веднъж импланти, ще се налагат още операции, които освен, че все пак носят риск за здравето, не са и никак евтини. Но, все пак, 15 години да изкараш с едни импланти, си е доста добре.
И аз с това се успокоявам, че 15 години не е никак зле, но истината е, че отлетяха като миг. И сега из главата препускат мисли как за това време никой не ми каза, че трябва на няколко години да минавам на ямр, дали няма скрита патология, просмуква ли се силикон, как капсулата е сраснала с околните тъкани и колко кървава ще е нова операция, тялото атакува ли ги през цялото време, защо не съм се обичала на 25...
Минах ехография, твърдят, че са цели. Но един коментар на лекаря ме впечатли: "Лимфни възли - увеличени, както нормално се наблюдава при жените с импланти."
Истината е, че това е едно много лично решение, което трябва да се вземе много информирано. Всички приказки за доживотна гаранция са само замазване на очите.

И моите 11 години отлетяха като миг.....Но истината е,че добрите мамолози виждат мноооого добре на ултразвук дали има проблем с импланта или не. Този месец бях на преглед и изрично попитах за ЯМР и смяна, има ли нужда, кога и т.н...Човекът беше категоричен, че това с ЯМР са излишни неща, имплантът се вижда прекрасно като образ, за подмяната каза,че не е необходима, ако имплантът е цял, а околните тъкани са си добре, дори и това да е след 20 години...Така че аз нямам никакви намерения да се хвърлям в паники и да търча по ЯМР-и и да си сменям имплантите, защото било препоръчително. Препоръчително, от кого ???? От производителите Simple Smile

Колкото до темата за заболяванията, до които в последствие предизвикват имплантите....Ами честно казано, много е важен изборът на първо място на хирург, и не на по малко- това на имплант.....Не мога да твърдя,че имплантите са безвредни, защото много марки във времето в  последствие бяха изтеглени от пазара и доказани 100% за причинители на не едно и две усложнения и то от общ характер. И то мярки, считани , или по-скоро представяни от хирурзите за " мерцедесите" на имплантите. По мое време беше бумът с ПИП....Всички ги смениха после, а точно до дни преди да гръмне бомбата, едни от най-скъпо платените столични хирурзи убеждаваха заможната си клиентела,че тези евтини подметки са върха на пирона.....И що още такива разочарования ще има и занапред  не е ясно, на пазара ежегодно се пръкват поредните фирми производители, целящи с малко пари да изкарат много пари.....Но за мен, ако изборът на хирург и имплант са успешни, вероятността за дългогодишни здравословни проблеми е минимална.... Общо взето,ако се погледне реално на картината с мамопластиката, ще се установи,че 99% от усложненията са излезли наяве в първите години и са свързани с оперативната техника на хирурга....

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 23:58 от te_ddda

# 433

И моите 11 години отлетяха като миг.....Но истината е,че добрите мамолози виждат мноооого добре на ултразвук дали има проблем с импланта или не. Този месец бях на преглед и изрично попитах за ЯМР и смяна, има ли нужда, кога и т.н...Човекът беше категоричен, че това с ЯМР са излишни неща, имплантът се вижда прекрасно като образ, за подмяната каза,че не е необходима, ако имплантът е цял, а околните тъкани са си добре, дори и това да е след 20 години...
Разбира се, имплантът се вижда на ехограф чудесно, с уточнението, че това е предната му страна. ЯМР се препоръчва от здравните асоциации по света, за да се провери задната страна, тази която лежи откъм ребрата. Имплантите имат там слабо място, защото от там се пълнят. Наблюдават се спуквания дори при липса на оплаквания, липса на дефект при ехография, липса на деформация. Всички знаем колко еластичен е пълнежът, но не е ок да се стои със спукан имплант. През пукнатината атакуват левкоцити, може да прораснат клетки, които задължително трябва да се изследват за злокачественост, ако се открият. Има много случаи на привидно здрави импланти, спукани отзад и то още в първите години, а дори и заради травматизъм при поставяне (заради което добър лекар, да). Та паника никому не е нужна, но профилактични прегледи на задната страна - да.
Отделно за безопасността, повечето жени май носим безпроблемно гърдите си до едно време, слава Богу. Което не значи, че на организма му е много хубаво... Просто изборът трябва да е информиран. Във фейсбук има група с българки с breast implants ilness, съобщаващи за привидно несвързани с импланти неща - силен косопад, ранна менопауза, хронична умора, Хашимото, които изчезват при експлоатиране.
Дано никоя жена не ги изпитва, вероятно не са и много, но нека има информация, за да следим тялото си 🤗

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 07:03 от Изида

# 434
Здравейте!
Интересува ме дали на някоя от вас имплантите са й поставени аксиларно (с достъп под мишниците) и доколко избледняват белезите при този метод?

Общи условия

Активация на акаунт