Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 59 329
  • 843
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Аз си правя базово+етерични, или само базови. На мен маслата ми влияят много по-добре от кремовете.

# 331
Рибеното масло съдържа вит А+ Е
Витамин А е ретинола ,дето всички си го мажем хаха ,но не знам под каква форма е в маслото и дали е адекватно за мазане  ,освен това не бива да се слага през деня защото може да предизвика раздразнения и действието му се неутрализира от слънцето.Вит Е е много полезен ,най вече в комбинация с вит Ц сутрин-дватс се стабилизират и допълват.
Изобщо трябва си доста ровичкане и задълбаване ,аз отскоро задълбах ,даже малко закъснях.....
После ще пусна в скрит текст любимите ми влогъри ДЕРМАТОЛОЗИ ,хората си обясняват всичко и човек може да си състави ефикасна и финансово достъпна рутина.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:40 от No_frame bitch

# 332
Не знам какъв ефект очаквате от един крем за лице. Няма кой да ни върне годинките. Но ако кожата не се хидратира редовно, се получават много неприятни повъхностни бръчки дори при 20-30 годишните. Поне това може да се избегне, ако човек се грижи за себе си. Иначе съм съгласна, че храненето, пиенето на вода, че даже и спортуването са една страхотна грижа, която аз за съжаление вече малко пренебрегвам.

Не става дума за връщане, а да за не заприличаме на стафиди на 60. Грижата се полага сега.
Спорт, хидратация, сън, добра храна са в основата, както и без пушене и алкохолизъм. За мен това е нормално от години насам.
А кремовете ми помагат, кожата ги усеща, ефектът е видим.

# 333
Рибеното масло съдържа вит А+ Е
Витамин А е ретинола ,дето всички си го мажем хаха ,но не знам под каква форма е в маслото и дали е адекватно за мазане.......
Ох, аз все слушам за тоя ретинол, но още не съм го замазала, та кажете накратко каква е ползата и кои кремове са подходящи?

# 334
  • пустинята Гоби
Не знам какъв ефект очаквате от един крем за лице. Няма кой да ни върне годинките. Но ако кожата не се хидратира редовно, се получават много неприятни повъхностни бръчки дори при 20-30 годишните. Поне това може да се избегне, ако човек се грижи за себе си. Иначе съм съгласна, че храненето, пиенето на вода, че даже и спортуването са една страхотна грижа, която аз за съжаление вече малко пренебрегвам.

Не става дума за връщане, а да за не заприличаме на стафиди на 60. Грижата се полага сега.
Спорт, хидратация, сън, добра храна са в основата, както и без пушене и алкохолизъм. За мен това е нормално от години насам.
А кремовете ми помагат, кожата ги усеща, ефектът е видим.
И аз това казвам, ама чета "кремовете нищо не правят". А какво се очаква да направят, явно някакво вълшебство.

# 335
  • В градината...
За лицето мнооого важен е и въздухът. Преди години, когато ми се налагаше да идвам в София, само като влезех в града и се задушавах, не можех да разбера откъде идва тази миризма.

# 336
  • София
Важен е въздухът, но като че ли по-важна е грижата. Защото не съм забелязала жените по селата да са по-малко сбръчкани от жените от големите градове. Явно грижата има превес.

# 337
"Нищо не правят" ще кажа какво имам предвид - та от българските кремове за ръце, кожата не става мека, гладка, без залющване около ноктите. Получава се един филм отгоре, хлъзгав и неприятен и непопиващ.
От крем, който харесвам, мека, нежна на допир, кожичките омекотени, няма филм, попил е. Ето този крем ми действа така:

Насищането на кожата със свеж кислород действа изключително подмладяващо, дори има такава терапия в салоните за красота с антиейдж ефект.

# 338
  • София
Между другото най-добри резултат могат да се получат с рибено масло, тъй като молекулите му били най-пригодени да проникнат в човешката кожа. Лично аз съм го пробвала  резултатът буквално беше уау! Прави се смес от вода и рибено масло, на 5 части масло 1 част вода. И се съхранява в шишенце или бурканче, ползва се вместо серум, като се разклаща преди поставяне. Наистина резултатите са невероятни, но смърди гадно. Чух го по руската телевизия преди години и го пробвах в един период, в който не ходех на работа. Но току-що се разрових в ютюб, за да си припомня рецептата и видях в едно украинско шоу, че ако към това се добавят няколко капки жасминово масло, миризмата напълно изчезвала. Смятам да го приложа пак като пробвам с жасмина. Наистина, ако го пробвате, няма да съжалявате. В предаването казаха да се прави месец, после два месеца почивка, после пак масло и т.н.
Здравейте, бихте ли споделили линка от youtube за рецептата?

# 339
  • София
https://www.youtube.com/watch?v=S-PQCE5iTHU. След 12 минута. Това е, което гледах днес.

А рецептата я чух по руската тв, в "Здорово жить" преди 3-4 години, тогава я и правих.

# 340
  • Sofia
Най- големият враг на кожата е слънцето. Погледнете тенисистките или жените, работещи на открито.
От години пазя лицето си от тен най-вече на сянка, шапки с периферия,  големи очила, кремове и фдт с фактор.

# 341
Най- големият враг на кожата е слънцето. Погледнете тенисистките или жените, работещи на открито.
От години пазя лицето си от тен най-вече на сянка, шапки с периферия,  големи очила, кремове и фдт с фактор.
Да, освен петната слънцето буквално сбръчква кожата, и аз много внимавам, отделно, че не се харесвам с почерняло лице, имам зелени очи и заприличвам малко на от махалата! Laughing Тази година определено бях по немарлива и доста се изтягах по плажовете без да подновявам слънцезащитния крем. Но за новия сезон много ще внимавам.

# 342
Eто,пускам ви каналите на моите любимци ,може да се научи мнооого от тях ,всечки са дерматолози
и отделно групата на инфармацките  във фейса ,за всичко питам там,момичетата са един път !

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 16:00 от No_frame bitch

# 343
  • София
Клер, а какви олиа ползваш?
Въпросът ми е и към останалите момичета. Ползвала съм на Nuxe за лице, сега имам и ползвам за околоочната зона кафеено и бадемово. Нямам много опит, с олио за лице пък изобщо.
Имам и от нар, но не съм ползвала за лице, само за тяло. Иска ми се да експериментирам.
За околоочна намерих любим крем, ще трябва да го подновя, но искам да изразходя 2 вече купени.

В момента ползвам масло от жожоба, вкл. около очите, защото е много подходящо за бръчки:
 https://www.alteyaorganics.bg/shop/%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b … 0%be%d0%b1%d0%b0/

Ползвала съм и шипково, пак на Алтея.

п.п. Неизмиването на мицеларната вода е убийствено за кожата. В ю тюб има доста инфо по въпроса.

Ето на руски:

https://www.youtube.com/watch?v=qFvMfpdCUZQ

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 12:33 от Alexandria*

# 344
  • София
Не съм чела за мицеларната вода, но ми изсушава кожата ако не я изплакна.

Общи условия

Активация на акаунт