Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 59 290
  • 843
  •   1
Отговори
# 315
  • В градината...
Аз при всяко слагане на крем правя масаж.
А миналата година си купих машинка за домашно хайфу, която ме е страх да ползвам заради високото кръвно.

# 316
  • София
Пробвала съм да правя домашни масажи от youtube, но не ми повлияха добре. По едно време правех гимнастика за лице и почна да ми трепти мускулът над едното око. Може би не съм ги правила правилно.

Смятам, че състоянието на кожата е преди всичко ген. Което не означава, че трябва да я оставим на произвола на времето, разбира се. Но е факт, че при една и съща грижа, резултатите не са едни и същи при различни жени.

Що се отнася до моята кожна грижа, тя е проста. Вечер махам грима с мицеларна вода. Не отмивам. Пробвала съм различни медицински и масови марки, най-много ми харесва тази на Mixa. После серум или олио, в момента ползвам хиалуронов серум на Loreal. После нощен крем. Сутрин мия само с вода. После олио, после дневен крем. Нямам разлика в грижата през различните сезони. Крем с висок фактор ползвам само за плажа, не харесвам как действа на лицето ми за ежедневна грижа.  Имам любими кремове, които редувам. Не са скъпи, защото съм доволна от действието им и не виждам причина да ги сменям.

# 317
Винаги отмивай мицеларната вода ,олиото ,ако е с масла след крема и УВ -то е задължително!

# 318
  • София
От години ползвам мицеларна вода без отмиване и откакто го прая кожата ми е в по-добро състояние от всякога. Някакъв УВ филтър има в повечето дневни кремове. Както вече писах, висок фактор за ежедневна грижа не се отразява добре на кожата ми. Все пак съм на достатъчно години и вече се познавам добре. Не твърдя, че моят опит  е валиден за някой друг, но резултатите за мен лично са повече от отлични.

# 319
А ако ползвате олио, ползва ли се серум под него?
Ползвам мицеларна, серум, крем.
За околоочна ползвам серум + крем, или олио +крем. Или и трите може?
Защо олио след крема? Кремът не "запечатва" ли олиото? Така поне пишат момичетата в околоочната тема.

Ох, ще купувам тоник сега. И си набелязах неща за пробване. Миналото лято имах лавинови пазарувания, и имам запаси до края на 2021. Sweat Smile Вчера намерих един околоочен серум при парфюмите. Satisfied Но пък му се зарадвах.

# 320
  • София
Аз ползвам олиото вместо серум. Лично за моята кожа олиото е просто елексир, толкова добри резултати не съм виждала от нито един серум. Даже сега ползвам вечер серум, защото си го купих и да не остане. Нямам търпение да свърши, за да го сменя с олио и вечер.

Да, забравих за околоочния. Но тове не е силната ми страна. Така и не установих някой околоочен, който да е точно за мен. Сменям и пробвам. Когато слагам олио, слагам го и на околоочната зона.

# 321
Клер, а какви олиа ползваш?
Въпросът ми е и към останалите момичета. Ползвала съм на Nuxe за лице, сега имам и ползвам за околоочната зона кафеено и бадемово. Нямам много опит, с олио за лице пък изобщо.
Имам и от нар, но не съм ползвала за лице, само за тяло. Иска ми се да експериментирам.
За околоочна намерих любим крем, ще трябва да го подновя, но искам да изразходя 2 вече купени.

# 322
Мими, моя приятелка, на 50+ има много по-стегната кожа от мен.На 40 съм аз, грижа се за кожата си от както се помня. В категорията на Ева Мендес е, без бръчки и без увисвания, не ходи на процедури и лифтинги, при нея е ген.
Ген е, това е ясно. Аз от моята кожа не мога да се оплача, нямам пъпки, широки пори, не е увиснала...проблемът ми е, че всички кремове и антиейдж ми идват тежки. Лятото дори лъсвам...ако взема да подсушавам активно, кожата веднага реагира и почва да произвежда още повече себум....целта ми е да не лъщя и да не чувствам опъване, не да се подмладя. То ако подмладяването ставаше с кремове, до сега да сме изсипали кофи скъп крем отгоре си...! Wink
Състоянието на кожата е и до начин на живот и хранене, за това съм категорична. Като съм се наспала, разхождала съм се на свеж въздух, пила съм вода,  кожата ми сияе...

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 22:31 от mimi.7299

# 323
  • София
Не става с кремове. Хиалуроновата овлажнява криво-ляво, за момента. Колагенът на практика не прониква.
Слагат нишесте и дъвка, които те "дръпват" за момента.
Какво остава? Ретинола. Изглажда малко бръчките, обаче аз почти нямам бръчки.
Въобще кремчето е да те освежи за момента, на дългосрочно влияние не трябва да се надяваме.
Аз увисвам по челюстта и адски се дразня. Трябва да мисля за филър.

# 324
  • София
Скрит текст:
Клер, а какви олиа ползваш?
Въпросът ми е и към останалите момичета. Ползвала съм на Nuxe за лице, сега имам и ползвам за околоочната зона кафеено и бадемово. Нямам много опит, с олио за лице пък изобщо.
Имам и от нар, но не съм ползвала за лице, само за тяло. Иска ми се да експериментирам.
За околоочна намерих любим крем, ще трябва да го подновя, но искам да изразходя 2 вече купени.

Лично аз използвам готови олиа за лице. В момента съм с Nuxe.

Скрит текст:

Много е хубаво и не е скъпо олиото на avon.

Скрит текст:

Фаворит ми е това на Лореал, но напоследък не го намирам.

Скрит текст:

Гледам, че много марки са пуснали олиа, може да пробвам нещо друго скоро.

# 325
На Нюкс ползвам за коса и тяло, за лице ми идва пак тежко!

# 326
  • София
Между другото най-добри резултат могат да се получат с рибено масло, тъй като молекулите му били най-пригодени да проникнат в човешката кожа. Лично аз съм го пробвала  резултатът буквално беше уау! Прави се смес от вода и рибено масло, на 5 части масло 1 част вода. И се съхранява в шишенце или бурканче, ползва се вместо серум, като се разклаща преди поставяне. Наистина резултатите са невероятни, но смърди гадно. Чух го по руската телевизия преди години и го пробвах в един период, в който не ходех на работа. Но току-що се разрових в ютюб, за да си припомня рецептата и видях в едно украинско шоу, че ако към това се добавят няколко капки жасминово масло, миризмата напълно изчезвала. Смятам да го приложа пак като пробвам с жасмина. Наистина, ако го пробвате, няма да съжалявате. В предаването казаха да се прави месец, после два месеца почивка, после пак масло и т.н.

# 327
Като съм се наспала, разхождала съм се на свеж въздух, пила съм вода,  кожата ми сияе...
И обратното - когато не съм се наспала и се погледна в огледалото се чудя аз ли съм Grinning тургорът си е дал почивка.

# 328
  • пустинята Гоби
Не знам какъв ефект очаквате от един крем за лице. Няма кой да ни върне годинките. Но ако кожата не се хидратира редовно, се получават много неприятни повъхностни бръчки дори при 20-30 годишните. Поне това може да се избегне, ако човек се грижи за себе си. Иначе съм съгласна, че храненето, пиенето на вода, че даже и спортуването са една страхотна грижа, която аз за съжаление вече малко пренебрегвам.

# 329
  • София
Спортуването е ок, но с мярка. Моите наблюдения от активно спортуващите жени над 40 са, че се отрязява лошо на кожата им. Освен ако не ползват ботокс и филъри в добавка към грижата. Под активно имам предвид постоянно, ежедневно, с дълги тренировки и натоварвания. Ако 2-3 седмично се ходи на пилатес, например, няма да навреди.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:42 от Клер

Общи условия

Активация на акаунт