Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 58 316
  • 843
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не знам дали кожата се опъва от ендорфините, но не сте ли забелязали как като се събудите в добро настроение, весели, резултатът в огледалото е една готина мацка, а като сте кисели е някакво плашило? Поне при мен е така. И не си въобразявам, вижда се и от околните. Явно има значение, най-малкото погледът, мимиките са други, лицевите мускули се държат различно. 😉

# 541
Не знам дали кожата се опъва от ендорфините, но не сте ли забелязали как като се събудите в добро настроение, весели, резултатът в огледалото е една готина мацка, а като сте кисели е някакво плашило? Поне при мен е така. И не си въобразявам, вижда се и от околните. Явно има значение, най-малкото погледът, мимиките са други, лицевите мускули се държат различно. 😉

Номерът на китайката е да изглеждаш прилично през всякакви животни бури, и да не си кисел.
Киселостта  е животен стил при някои. Satisfied Другото е, че никой не ни е длъжен на кефовете и настроенията, и на тази възраст отдавна е трябвало да се научим да не ги показваме навън. Много жени ползват мусене, важничене и капризи като средство за постигане на цели някакви, при тях си е част от натюрела. Сигурно всеки познава такава, родена вбесена и с крив космос. Stuck Out Tongue

Удовлетвореността от живота си казва думата, определено. Не мога да не се съглася. Но и веселата бабка пак си е бабка, дори в яхта на Бахамите.

# 542
  • София
Аз съм направо зла, когато съм гладна.

# 543
  • Sofia
Light Beam,  благодаря за включването !
Изглежда си постигнала крехкия баланс.
С питането си исках да се ориентирам какво пропускам , заради нетолерантност на кожата ми. Моята също е тънка, суха и чувствителна , но не прозрачна. С годините проба /грешка на козметика установих, че е в най-добър вид като я щадя от третиране. Киселините са ми несъвместими,  получавам химично изгаряне с лющещ се горен слой и обрив под него. Не понасям и да ми е мазно или лепкаво от продукти. Слагам крем, колкото да не ми опъва , мия грим с la roche, който не ме пресушава и това е. Хубавото на този тип кожа е, че е нежна, гладка, без пори и пъпки, за жалост бързо старее.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 09:41 от Karen

# 544
При мен най-голям проблем са торбичките под очите, но тях си ги имам от дете и фактор възраст или козметика надали влияят или биха повлияли. Това е наследствена структура на лицето - майка и татко са така, сестра ми също.
Ако не правя физиономии, лицето изглежда гладко. Но при смях, мръщене, израз на почуда и пр. човешки реакции , си се виждат бръчките около очите, изменения в брадичката. Но много не им обръщам внимание. В крайна сметка това са белези на живеенето - смях, тъга, вредни навици, стил на живот.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 09:44 от Amanda.D

# 545
  • София
Dez, много съм далече от това да показвам нещо фалшиво - като добро настроение, при липса на такова. Или да крия емоции, каквито и да са те. Като съм весела и щастлива си личи, като съм тъжна или ядосана също. Човек съм, жена съм, не се срамувам и не мисля, че има от какво. Тип "Ледената кралица" или stone face никога не съм била, нямам намерение и да бъда. Така че, да, всичко ми е изписано на лицето. Това с мусенето и важниченето, с цел постигане на нещо не го разбрах, няма и да отговарям на него.

Последно време тонът в темата е далече от приветливият, който ме привлече. Дръжте юздите на демоните, дами!

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 09:36 от Klemy

# 546
  • София
Не намирам тонът за неприветлив. Просто не всички сме задължително привърженици на позитивизъм на всяка цена. Аз лично смятам за странни подобни изказвания, базирани само на факта, че не всички са казали, че са съгласни с нечие мнение.

# 547
Хелоу ❤️ така например аз вчера гледах филм до 3 часа през нощта и сега се чувствам все едно   на 30 съм пила и пушила цяла нощ 😂
Изобщо не виждам тука лош тон ,говорим си просто......,не приемайте коментарите толкова  лично и всичко ще е наред ,това е форум все пак , не е като да сме се събрали на Коледа семейството и да се обиждаме ,без драми !😜

Напълно съм съгласна с Дез - щастието е много хубаво нещо ,ама аз примерно ,ако имам хронична депресия или по някаква причина не съм щастлива,пак  искам пък  да изглеждам що годе добре ,дори и без предполагаемото ендорфинно сияние на щастието хахах 😂😂😂
Демек слагам си аз серума и слънцезащитата ,пия си витамините и антидепресантите пък ако дойде некво щастие -добре дошло !😜

# 548
  • някъде под слънцето...
Богатството е в разнообразието.
Всеки има някакво виждане по обсъжданата тема, което не е задължително да съвпада с това на останалите.
Точно защото вече сме на възраст в която сме разбрали , кое работи за нас и кое не,  всеки сам може да прецени какво от чуждия опит би му било полезно и дали иска да го приложи.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 10:20 от sl

# 549
Simple Smile
Според мене цялата работа е в концепцията за хубаво - някои харесваме бръчките, а други -не.
Аз много се радвам на разни портретни снимки, които са правени с професионален фотоапарат. На тях нали знаете как всичко личи - всяка емоция е изписана, виждат се и следите на времето, даже и предполагаемите нови. Като разказ за човека е .
А забелязвам, че напоследък модата е да се ползват разни филтри, лицата да изглеждат все по-еднакви. И рядко хората се харесват на снимки, правени от фотографи.

# 550
  • София
Телефонът ми сам си слага филтри даже.

# 551
На мнението на Клеми съм и това си е моята "формула" за добро изглеждане.

# 552
  • някъде под слънцето...
Определено има някаква тенденция за унификация.
В повечето случаи, поне това, което виждам по българската телевизия , е как се налага някаква визия, към която всички се стремят да се доближат.
Не съм против хурургичните интервенции, когато са  насочени към даденостите и нуждите на конкретния човек, а не с цел да се доближат до някакъв фалшив еталон.

# 553
  • В градината...
Телефонът ми сам си слага филтри даже.
Даам. Аз толкова се харесвах с тези филтри. Докато не разбрах, че могат да се махнат. Тъжно ми беше, но по-добре да се виждам такава, каквато съм, махнах ги.

# 554
  • София
Аз си го преинсталирах и аппа за фотоапарат е различен. Преди имах една опция "професионален режим", който си беше баш както си е.

Общи условия

Активация на акаунт