Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 58 315
  • 843
  •   1
Отговори
# 555
„Грижата за себе си трябва да започва в душата и в сърцето. Без това всяка козметика е безсилна.“

„Лицето е огледало, което отразява движенията на вътрешния ви живот. Отделяйте му специално внимание.“

„На 20 лицето на жената е каквото й е дала природата, на 30 – каквото сама си е направила, а на 50 – каквото заслужава.“  

Коко Шанел

Напълно съм съгласна с нея, това е и моето мнение по въпроса.

# 556
Dez, много съм далече от това да показвам нещо фалшиво - като добро настроение, при липса на такова. Или да крия емоции, каквито и да са те. Като съм весела и щастлива си личи, като съм тъжна или ядосана също. Човек съм, жена съм, не се срамувам и не мисля, че има от какво. Тип "Ледената кралица" или stone face никога не съм била, нямам намерение и да бъда. Така че, да, всичко ми е изписано на лицето. Това с мусенето и важниченето, с цел постигане на нещо не го разбрах, няма и да отговарям на него.

Последно време тонът в темата е далече от приветливият, който ме привлече. Дръжте юздите на демоните, дами!

Извинявай, нямах предвид теб изобщо. Общо говорех, в никой случай за теб конкретно.
Сетих се за разни класически нацупотени другарки от моето детство.  Може и да не е модно вече.

Настроенията се контролират, не могат да контролират нас.
Не става дума за срам, човек не може да си позволи да вентилира там където си изкарва хляба, нито върху близките си.
Това имах предвид. Не лицемерие, а елементарна култура на общуване.

# 557
  • някъде под слънцето...
„На 20 лицето на жената е каквото й е дала природата, на 30 – каквото сама си е направила, а на 50 – каквото заслужава.“  - Коко Шанел
Точно.
Винаги е имало и ще има изключения, но те са само изключения.

# 558
  • София
Ето, за малко, без филтри, без грим, само с крем. За 46 бива. Трия.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 17:01 от Rockstar

# 559
  • София
Рок стар, ти от проблем с контур не бива да се оплакваш.

# 560
  • пустинята Гоби
Много крайности се пишат тук, а всичко може да е балансирано.

Никога нямам настроение сутрин, толкова да не ми се става и да искам да спя, няма как да се събудя грейнала от щастие. Точно затова старателно се наконтвам, за да има контраст между вътре и вън, то поне добре да изглеждам, нищо че се чувствам заспала отвсякъде.

Филъри на телефона не ползвам. Че кого да лъжа - мене си не мога, другите добре ме виждат.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 11:26 от Mimi Rose

# 561
Аз пък всяка сутрин се събуждам в добро настроение, бодра и е рядкост да не ми се става. Отделен въпрос е, че настроението в течение на деня се разваля доста пъти... Но сутрин кожата ми не е грейнала от щастие, трябва час да се нормализира.

# 562
  • София
Dez, аз си работя сама, вкъщи. А ако пред близките си не мога да съм аз, къде мога да бъда? Но не е за това темата. И не беше в това въпросът дали си изливаме негативите върху близките, а дали едно лице, когато е щастливо изглежда по-добре. Ами по-добре изглежда, не виждам какво може да се спори върху това точно. А това, е че и когато сме тъжни искаме да изглеждаме добре, разбира се, че е така. Даже още повече.
Имам нова рокля. И още 1-2 неща, ако се харесам с нещо ще ви снимам.

# 563
  • Mediterraneo
Аз се будя безкрайно кисела, всяка сутрин. Не се гримирам, не ползвам филтри. Приемам си бръчките и недостатъците.

# 564
Аз съм ранна птица- най-много енергия имам сутрин, и съм като нахилен Спийди Гонзалес. Лягам рано. Относително рано.
Най-щастлива съм сутрин, вечер ми е уморено, след всички изпълнени задачи.

# 565
Аз съм ранна птица- най-много енергия имам сутрин, и съм като нахилен Спийди Гонзалес. Лягам рано. Относително рано.
Най-щастлива съм сутрин, вечер ми е уморено, след всички изпълнени задачи.
Абсолютно по същия начин се чувствам и аз..., а след 9.30 вечерта даже и оглупявам.

# 566
  • София
Рокстар, много си сладка!

Почти винаги съм в хубаво настроение. Лошо ми е само, когато имам определен сериозен проблем. През останалата част от времето съм ок. Сутрин-вечер, няма значение. Ставам рано, защото не обичам да се юркам сутрин и искам да имам време за бавно кафе, за разсънване, за настройване и т.н. Вечер пък лягам късно, защото не ми се спи.

# 567
  • София
Аз сутрин съм ужас. Измислила съм си някакъв минимум - анцуг и крем, колкото да заведа малкия на училище.  После пия второ кафе, поработвам малко, пък взема да се наглася за останалата част от деня - грим, тоалет...

# 568
Когато не съм в настоение - кисела и начумерена, когато съм болна или имам проблеми, но ми се налага да съм сред хора, обръщам специално внимание на лицето. Гримирам се старателно, оформям косата, обличам  се така, че да се харесам, слагам любим парфюм и тръгвам вирнала носле. Simple Smile
Винаги в подобни моменти ми правят комплимент или ми се усмихват насреща. Ами това някак зарежда и донякъде помага наистина да се почуствам по-добре, и да ме усмихне.

Вкъщи съм без грим и без данетли - натюр. Гледам да съм спретната и чиста с удобни, добре стоящи ми дрехи, но не пропускам да сложа парфюм. Simple Smile

# 569
Моето мнение е, че щастието прави човека (не само жената) по-красиви и съответно това се отразява на цялостното му излъчване.
Аз ставам през работните дни в 5.15часа, за да правя тренировка в домашни условия. Това ми доставя удоволствие. После бърз душ и подготовка на закуска за детето и за нас с ММ. Приготвям се за работа, като грижата за кожата ми е приоритет и сутрин, и вечер. Грим използвам малко - молив за очи и спирала. Обичам да нося косата си разпусната (до ключиците е дълга), винаги чиста. Харесва ми спортно-елегантния стил на обличане, не мога да ходя с високи токчета Sad.
През почивните дни всички в къщи спим до по-късно. Удобно ми е да съм облечена с клин и суитчър, през лятото - къси панталонки и тениска. Когато съм у дома, косата ми е прибрана.
И аз като Sysly не пропускам парфюма Simple Smile.
Колко часа сън са ви достатъчни, за да сте във форма през работния ден?

Общи условия

Активация на акаунт