Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 6)

• 59 339
  • 843
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Чела съм, че измиването с олио е подходящо за мазна кожа. Нищо чудно, че изсушава.

# 361
Олиото нe изсушава само по себе си! Просто мазната кожа престава да продуцира толкова себум когато спрете редовно да я пресушавате с агресивни измивни продукти! Олиото не е агресивно, но разни гелчета за мазна кожа -много, като и някои мицеларни води, етц.етц

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 16:55 от Agent Provocateur

# 362
  • Plovdiv, Bulgaria
Преди време от един крем с арганово масло получих леко окосмяване по лицето. Може би наистина е на хормонално.

е, то е известно, че подхранва косата, значи - подхранило е косъмчетата на лицето и те са се развили повече

# 363
  • София
Мдаа, то ако беше така, нямаше да има плешиви.
Маслата подхранват косъма, който е израснал. Това е като градската легенда с бръсненето.

# 364
  • София
Напоследък чета, че кокосовото масло помага срещу бръчки и пигментационни петна. Досега само тялото съм казала с него.
Гримът в момента махам с едно мляко на Лореал, невероятно мирише. Не ми оставя мазен слой. Имам измиващо олио за грим на Орифлейм с масло от вечерна иглика, ами изсушава ми кожата.

Кокосовото масло запушва порите и е комедогенно, затова не се препоръчва да си мажеш лицето с него. За коса е по-подходящо. За бръчки най-добри са шипковото и маслото от жожоба.

# 365
  • пустинята Гоби
И жожобата не е съвсем безобидно по отношение на запушване на порите, макар и с по-нисък индекс. Аз ползвам масло от шипки за маслено измиване, после грижливо го почиствам от лицето си. Около очите не бих го мазала, защото може да има нежелана реакция.

# 366
  • София
Преди време от един крем с арганово масло получих леко окосмяване по лицето. Може би наистина е на хормонално.

е, то е известно, че подхранва косата, значи - подхранило е косъмчетата на лицето и те са се развили повече

От кремове на Нивеа също получавам окосмяване. Sad

# 367
И аз масла не ползвам за лицето, буквално се чувствам запушена, а слагам съвсем мъничко. Пробвала съм с различни, особено разчитах на масло от малинови семки, което се води подмладяващо и слънцезащитно. Запечатвам се направо. Кожата ми е нормална. пробвала съм различни и по-скъпи, и по-дрогерийни марки. Установих, че за мен са добре хидратиращи кремове без особени характеристики – за бръчки, лифтинг и т.н. Т еми тежат на кожата и се отпуска. От по-леките кремове има по-дбър ефект при мен, дават ми сочност на кожата без да се омазнява или отпуска. 

# 368
  • София
И жожобата не е съвсем безобидно по отношение на запушване на порите, макар и с по-нисък индекс. Аз ползвам масло от шипки за маслено измиване, после грижливо го почиствам от лицето си. Около очите не бих го мазала, защото може да има нежелана реакция.

Маслото от шипка е особено подходящо точно за зоната около очите, защото заличава фини лини и бръчки.
Аз не мога да кажа, че ми е заличило бръчките, но определено омекотява и изглажда кожата.
Ползвам само органично, студено пресовано и не съм имала никакви раздранения:

https://www.alteyaorganics.bg/shop/%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b … 0%b5%d1%82%d0%b0/

Слагат се макс. 3-4 капки на лицето и 2 на шията, не да се залееш цялата с масло.
Освен това трябва да се ползва само вечер, защото съдържа вит. А, с който не трябва да се излагаш на слънце.

# 369
Проблемът с маслото от шипка е, че прави кожата фотосенситивна и трябва да се ползва религиозно слънцезащита, иначе има опасност да се събудите с петна там, където не ви трябват. По тази причина да добре да се ползва вечер.

# 370
А слагате ли капка масло в шампоаните за коса. Днес си поръчах и аз масло от жожоба, то дали става за около очи или пак трябва яка фотозащита. Няма да го слагам на цялото лице щом запушва пори...

# 371
Аз имам около 60 вида масла. На принципа проба- грешка открих 4, които са хубави за мен и ги ползвам с удоволствие, много добре ми влияят на кожата и косата. Няма да пиша кои са, защото доброто за мен може да не е добро за друг. Зависи от типа на кожата. Например кокосовото, което доста хора харесват при мен е абсолютно не - появяват ми се пъпки, зле е и за косата ми.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 21:28 от Sweta

# 372
  • София
Изобщо не запушва пори и е мн. подходящо за около очи. Няма нужда от фотозащита при маслото от жожоба.
Не го ползвам всеки ден, а 2-3 пъти седмично, вечер. Обикновено под него слагам млечна киселина.
Аз не слагам в шампоани, а преди разресване. Слагам и в маски, напр. такива с хума.

# 373
  • В градината...
Някой ми каза за крем с масло от шипка, което се продава по диетичните магазинчета, ама кой е не знам, много бил хубав.

# 374
Ние ходихме наскоро в една щраусова ферма и си взех крем за лице с щраусова мас. Попива страхотно, не запушва порите, не оставя мазни следи

Общи условия

Активация на акаунт