Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVI

• 68 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Ако ви се гледа странно кино - час и половина без думи; тъжносмешна история за "малък" човек - препоръчвам "The Bra" от 2018 /Германия. Сниман е в Азербайджан и Грузия. Ако имате търпение и любопитство, приятно гледане Wink
imdb.com/title/tt7791188/

# 496
Minamata- филм по действителни събития за отравянето с живак на населението в Минимата, Япония, в следствие  на промишлената дейност на голям завод,  с участието на Джони Деп.Хареса ми, въздейства ми. Чудесен Джони Деп в сравнително 'нормална' мъжка роля.

# 497
Наградите Дарвин от 2006г.
https://m.imdb.com/title/tt0428446/
Много сладък, смешен и приятен филм, макар и малко старичък. Доста звезди в добрите им години. Ако сте го пропуснали като мен, гледайте го!

Finding Ohana
https://m.imdb.com/title/tt10332588/
Детско игрално филмче, приятно и разтоварващо. А и всичко за Хаваите ми грабва вниманието, въпреки че съм наясно колко е захаросано. Началото беше по-обещаващо, след средата ми стана досадно, но децата го харесаха. За съжаление не намерихме субтитри на бг, и се наложи да преведем с гугъл транслейт от en. Имаше доста нецензурни абсурди при превода 😁!

# 498
# 499
Шведското кино по принцип е слабо или

# 500

Защото е датски, може би? Grin

Minamata- филм по действителни събития за отравянето с живак на населението в Минимата, Япония, в следствие  на промишлената дейност на голям завод,  с участието на Джони Деп.Хареса ми, въздейства ми. Чудесен Джони Деп в сравнително 'нормална' мъжка роля.

И на мен ми хареса, най-вече като атмосфера и актьорска игра, макар и да се надявах на малко по-задълбочено изследване на историята. Поне се амбицирах да прочета повече за Минамата и за фотографа Юджийн Смит.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 23:36 от Noirette

# 501

Скрит текст:

И на мен ми хареса, най-вече като атмосфера и актьорска игра, макар и да се надявах на малко по-задълбочено изследване на историята. Поне се амбицирах да прочета повече за Минамата и за фотографа Юджийн Смит.

Абе датски, шведски, кой ти гледа ? Simple Smile Тия там сичките са като китайците - нормален човек не може да ги различи един от друг.
Simple Smile

# 502
  • София

Скрит текст:

Абе датски, шведски, кой ти гледа ? Simple Smile Тия там сичките са като китайците - нормален човек не може да ги различи един от друг.
Simple Smile

Не можеш да ги различиш? Аз бих казала, че нищо не мога да хвана от езика им, но да са ми еднакви...още повече Мадс Микелсен? Колкото до филма, онзи ден го гледах за втори път, затвърдих си мнението, един от малкото добри филми, които съм гледала напоследък.

# 503
Че и що награди спечели филмът...Че и римейк в Холивуд ще му правят.
Аз ги различавам, но имам опит с тези държави.

# 504
  • В царството на игрите:)
Изгледах "Дълъг уикенд"
https://www.imdb.com/title/tt11020728/?ref_=tt_mv_close
и много ми хареса. Имах нужда от нещо разтоварващо след https://www.imdb.com/title/tt10155688/?ref_=vp_vi_tt /Мер от Йисттаун/, който беше страхотен сериал, но и доста тежичък.

# 505

Скрит текст:

Simple Smile
Мда.
За мен скандинавското кино е класно . А този ми е в любими завинаги.
Даже песента съм сложила рингтон на телефона.
Определено не отбираш от хубаво кино мисля .

# 506
Каква песен? Фантазията на Шуберт или сонатата на Скарлати?
Залагам на фантазията за 4 ръце Simple Smile

# 507
Каква песен? Фантазията на Шуберт или сонатата на Скарлати?
Залагам на фантазията за 4 ръце Simple Smile
What A Life-Scarlet Pleasure

Великолепен филм и гениален  Мадс Микелсен

# 508
Писах вече - хареса ми и на мен, все пак лигавия хепи-енд малко разваля общото впечатление.
Да, песента не е лоша също.
Скандинавския манталитет ми е прекалено ординерен, все някакви изключително силни, но подтиснати вътрешни емоции, някакви вътрешни драми...
Философията им ми идва праволинейно скучна. И някакси много им липсва на скандинавците чувството за хумор, ирония и сарказъм.
Иначе харесвам филми без екшън.
Препоръчвам един френски - Таласо(терапия)
https://www.imdb.com/title/tt9699640/?ref_=nv_sr_srsg_5

Напомня ми малко на Бекет Simple Smile Simple Smile
Хуелбек и Депардийо играят сами себе си Simple Smile

# 509
Скандинавското чувство за хумор е брутално, точно защото е пълно със сарказъм и ирония.
Имат и комедии които са доста забавни.
Например този филм

Малко е стар, но пък когато излезе беше голям хит в Дания.

Общи условия

Активация на акаунт