Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVI

• 67 853
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
От цялата бързо-яростна серия сюжет имаше май само първия филм Sweat Smile Аз това го гледам само заради каскадите и участващите лица Wink

# 586
  • София
Изгледах втората част на Отряд самоубийци. Марго Роби отново прави цялото шоу и нейният образ е най-запомнящ се. Другите са тотално дърво. Особено Джон Сина Grinning На неговия герой даже и сериал са му направили. Ужас. Първият филм беше по-добър според мен. DC да вземат режисьор от Марвел, хич не се е получила идеята. Твърде шарен изглеждаше.

# 587
  • София
Изгледах втората част на Отряд самоубийци. Марго Роби отново прави цялото шоу и нейният образ е най-запомнящ се. Другите са тотално дърво. Особено Джон Сина Grinning На неговия герой даже и сериал са му направили. Ужас. Първият филм беше по-добър според мен. DC да вземат режисьор от Марвел, хич не се е получила идеята. Твърде шарен изглеждаше.

На мен ми беше направо пародия този филм в сравнение с първата част. Даже не го догледах.

# 588
  • София
Чернобыль / Chernobyl: Abyss
https://www.imdb.com/title/tt10648714/

Най-накрая се доредих и до руската версия за Чернобил. Руснаците толкова се заканваха на сериала на HBO и как бил лош и пропаганден, че този техен отговор се очакваше с голям интерес. А в крайна сметка какво се получи?
Класически филм на обяснение в любов към американското кино и американския начин на живот?! WTF?! Какво имам предвид? Ами малко момченце запленено от Рамбо, Роки и Джеки Чан, на улицата случаен младеж се кълчат в някакъв рап/брейк танц (?!), а жанрът е класическия обичан от Холивуд. Любовна драма на фона на мъже герои изпратени в обречена мисия. Е, чудесно просто. Просто щрихирам всичко това, защото ми се наби на очи и така и не разбрах какво всъщност искат да ни покажат и разкажат. Защото аз не видях нищо ново и не научих нищо ново. А такива бяха заканите и нагласите.
НО, извън всичко това, нека и похваля филма. Актьорите са добри. Химия имаше. Малкото момченце бе трогателно прекрасно, а цялата му история ме просълзи. Казаха си истината право куме в очите и посочиха недвусмислено кой е отговорен за всичко това (браво за което), а ефектите по време на мисията по гасенето и после по отводняването бяха задоволително добри, без да са нещо специално разбира се. За последното за съжаление като цяло останалия свят все още догонва Америка.
Според мен прекалиха като цяло с любовната драма, можеха да и отделят по-малко екранно време и да наблегнат повече над самия Чернобил. Но за последното се искат и доста пари, а и опит, който от екипа на филма явно нямат.
В крайна сметка това е един доста оплют филм, който обаче поне според мен не заслужава тези крайни хули и не е никак лош. Даже препоръчвам да се гледа. Но не мога да му дам по-висока оценка от тази, колкото и да ми се иска (даже съм дашен).
-
6.5 / 6.0

Круиз в джунглата (Jungle Cruise)
https://www.imdb.com/title/tt0870154/

Ето един свеж и забавен приключенски филм, който ме изненада, защото не очаквах почти нищо от него.
Но историята е добра, както и хумора и екшъна. От всичко има и е добре дозирано.
Емили Блънт е прекрасна в тази роля, а Джак Уайтхол е приятната изненада на филма. Двамата (брат и сестра) засенчиха за мен Скалата, който специално в този филм не е в най-добрата си форма и леко ме разочарова.
Препоръчвам, особено за семейно гледане.
-
7.0 / 6.5

# 589
Аз също гледах последният Бързи и яростни и доста се посмях на фантасмагоричните каскади, които в реалния живот ще доведат до смърт или дълъг болничен престой, а също и на пътуването на двамата зевзеци в космоса с кола. Чак си казваш, стига бе, сериозно ли искат зрителите да повярват на това. Иначе ми харесва, че говорят за Браян като жив, някак си е мило. Иначе съм фен на поредицата и ми беше кеф да видя пак любимите актьори на екран отново.

# 590
Аз съм от лудите фенове на поредицата и ги гледам също всяка година всичките. Смея се на фантасмагориите, но си ги харесвам сериите и отново гледам.

# 591
  • Галифрей
Аз също обичам поредици по някой път е е по-добре да направят две или три,защото после става скучно и историята се изчерпва. За съжеление вече не правят такива филми,  гледаш го 100 пъти и не ти писва.

# 592
  • в сърцето на един мъж...
Само не стана ясно защо разказахте финала на Бързи и яростни Simple Smile

# 593
  • София
Spontaneous
https://www.imdb.com/title/tt5774062/

Нестандартен филм. По мистериозен начин група ученици започват да експлоадират (?!). Буквално, просто се изпаряват, остава само кръвта. Това обаче не е хорър. А черна комедия/драма. Метафора за свръх тревожността в тийнейджърската възраст и за нихилизма на съвременното американско общество. Филмът е и силно политически активен. Като цяло сюжетът работи и това е една добра метафора, но финалът е доста повърхностен, с което филмът олеква. Другото което не ми се понрави е, че политическите подмятания анти Тръмп и републиканците нямаха много място в историята и стояха като насила, по-задължение вкарани, а не като някаква смислена и свързана част от общата история. Заради това и заради краят не мога да дам по-висока оценка, която като цяло филмът заслужава. Но определено е добре да се види, най-малкото не е нещо което може да видите всеки ден...
-
6.5

Бързи и яростни 9 (F9)
https://www.imdb.com/title/tt5433138/

Най-слабия филм от всичките девет. Знаех, че ще е слаб и подходих с максимално ниски очаквания, но не знаех, че е чак толкова слаб. Той не е слаб, той е направо трагичен. Не знам кой е одобрил сценария, но това е обида за феновете. Дори да бе научна фантастика пак щеше да стои нелепо, но той не е в този жанр.
ОК, оставаме безумните каскади и ефекти (ама буквално безумни, харчени милиони за тоз що духа, само станаха за посмешище и подигравки), но диалозите бяха потресаващо слаби, а актьорите ги мързеше да играят и дори да си мърдат устите. Мега нелепи сцени, огромни сюжетни дупки. Мисандей никога не е шофирала, но видиш ли изведнъж кара като отвързана. Дом го предават на Интерпол, но изведнъж служителите на Интерпол се изпаряват и вместо тях виждаме някакви смешни мажоретки, фенбойки на якия мачо Вин Дизел. Вин Дизел пък горкия от толкова много помпане и стероиди съвсем не може да си мърда устата горкия. Джон Сина като цяло бе Ок. Дано не се изпокарат и с него, че със Скалата се провалиха нещата. Но това да вкарат брат за Доминик Торето (главния герой) в забележете деветия филм от поредицата е просто обидно за всички. Дори в индийските сапунки не се прави това. Хелън Мирън е супер нелепа в тази си роля (изобщо не и подхожда, гротеска), както и Чарлийз Терон в ролята на 'бад ас' Това нейното е някаква пародия, толкова нелепо стои.
Единствените плюсове са, че върнаха Хан (но пак фенсървис и олекване на реализма) и че дадоха сцена между него и Шон от Токио Дрифта, като и фактът, че за екипа на филма Брайън е жив.
-
3.0

Army of the Dead
https://www.imdb.com/title/tt0993840/

Още един провал. Зак Снайдър си помисли, че всичко до което се докосне ще се превърне в злато. Да ама не!
Така и не разбрах какъв бе смисълът на този филм? Изобщо имаше ли такъв? Толкова нелеп и слаб сценарий отдавна не бях виждал. Краят също счупи тъпомера. Визирам и двата края.
Не давам по-ниска оценка само заради ефектите и екшън сцените, които наистина бяха много добри.
Всъщност Зак Снайдър неволно (защото не е планувано, видя се от сценария и финалът) ме накара да симпатизирам на зомбитата и всъщност най-тъжните моменти не бяха свързани със загубените хора и герои. Браво Зак, ти достигна нови висоти! Но това не е плюс, защото не това е искал да постигне.
-
5.0 / 5.5

The Tomorrow War
https://www.imdb.com/title/tt9777666/

Ето нещо изненадващо добро. И за този бях сигурен, че няма да ми хареса и ще е поредния слаб блокбастър, но слава богу, тук поне са се получили нещата. Разбира се не очаквайте нещо специално или невиждано.
Само че тук поне имаме сценарий и мисъл. И най-големия плюс, извънземните! Белошишите бяха наистина отблъскващи и страховити. Буквално виждах от всеки кадър колко обречени са хората.
Филмът много ми напомни на шедьовър на Пол Верховен, ''Звездни рейнджъри'' Не е от неговата класа, но е добър и си заслужава парите.
Много добро впечатление ми направи играта на Ивон Страховски (от ''Разкази на прислужницата''), много дълбочина видях. За съжаление Крис Прат стоеше нелепо до нея. Така и не се научи на тези драматичните сцени. Не му се отдават и това си е.
Препоръчвам.
-
7.0

# 594
И трите горните са комедии. "Спонтанно" ми беше адски скучен и дори не ми задържа вниманието, освен че всеки път като стане "бух! пльок!" ми беше адски смешно. В Утрешната война просто нямаше никаква логика в това което вършеха главните герои, всичко беше на принципа "така пише в сценария!".  Извънземните бяха като от компютърна игра, идеята също не беше нова, иначе е шарен спектакъл. Поне Крис Прат да го бяха направили по-забавен, тоя човек така и не намери кариера и няма да се учудя ако това му е последния филм, след който и той спонтанно ще изчезне като героите от първия филм.
Чернобил ми се гледа, интересно ми е да сравня с американската версия, но пък не ми се гледа подтискащо драматичен филм точно сега, имам хрема и се чувствам като зомби.

# 595
  • Галифрей
Кажете ми някой готин френски филм ( може и стар и без това съм на ретро вълна) доста съм изгледала.  Търся криминален,екшън,романтичен комедия нещо? Да не е много драматичен, такъв приятен за гледане.

# 596
Кажете ми някой готин френски филм ( може и стар и без това съм на ретро вълна) доста съм изгледала.  Търся криминален,екшън,романтичен комедия нещо? Да не е много драматичен, такъв приятен за гледане.
Горещо Ви препоръчвам "Голямата плячка" с Бурвил. Има го във FilmiSub.com

# 597
Май в темата няма трейлър на този филм?

Дан Стивънс говори перфектен немски.  ***** американци вече масово коментират, че не могат да гледат филми със субтитри. Joy

# 598
Les petits mouchoirs / Малки невинни лъжи
И продължението - Nous finirons ensemble / Винаги ще бъдем заедно
Преди дни изгледах и Celle que vous croyez / Тази, която не съм, който препоръчаха тук наскоро.

# 599
  • Галифрей
Благодаря ви много!! Ще ги гледам 😘❤❤❤😊

Общи условия

Активация на акаунт