Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 46 233
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Хайде да се запиша и в новата тема.

Момичета, вие цитонамазка правили ли сте по време на бременността? Сега ме съветват да си пусна, аз също искам, но ме е малко шубе.
На мен също ми предстои в петък да ми правят цитонамазка, ама и аз нещо се страхувам. Но явно трябва да се направи. Мисля, че към края на бременноста пак се прави.

# 106
  • София
Добро утро момичета❤ От няколко дни не се чувствах добре и вчера ми се наложи по спешност да ме прегледат в Майчин Дом. Момичетата на смяна бяха много добри и усмихнати, а на бебка както си й мислех нищо й няма. Дори ме зарадваха и с полчето защото до сега не знаехме какво е🥳Но за сметка на всичко положително бъбрека ми не е окей. Изписаха ми Уназин и Неоренал за болките и вдигането на температура,като сега ми остава само да си взема резултатите на урината . Надявам се от тук на татък всичко да се оправи и ви пожелавам усмихнат ден 😘

# 107
И моята ФМ мина вчера. Вървим доста на пред. Термина ми беше за 09.06 вече е за 31.05 😁 бебка тежи 649гр.
Аз започнах със страх леко да пазарувам. Преди няколко дена пристигна детското обзавеждане, но все още е по кашоните.
Желая на всички само добри новини Simple Smile

# 108
Здравейте, момичета, засписвам се и аз да следя новата тема - нека е пълна само с хубави новини и емоции! Hug
От Юлската тема съм принцпно, но терминът ми е 03.07. и си мисля, че е много вероятно да съм юнска мама. Исках да попитам дали имате обилно течение? При мен определено е доста на моменти, усещам как си се "подмокрям" с извинение. Взеха ми микробиология и всичко излезе чисто, АГ ми каза, че е нормално по време на бременност, защитни механизми на организма, но на мен ми създава дискомфорт, та исках да знам дали и при други е така Blush

# 109
И при мен е така, и ходя с ежедневни превръзки постоянно. Важно е да няма цвят и да не мирише Simple Smile

# 110
Обилната секреция е много нормална по време на Б. Изобщо не се притеснявай. За съжаление ежедневните превръзки спарват и може да образуват гъбички ( често са и ароматизирани) , но това е единствения вариант да не сменяш бельо през час.... Alexx, бързо възстановяване и честито момиченце Heart Eyes,  на момичетата с миинали фетални, честито Stuck Out Tongue Ivayla, аз ще помоля Сигридов да снимам видео по време на прегледа, ще понахалствам малко Rolling Eyes

# 111
  • Варна
Даа и при мен продължава това обилно течение, особено сутрин.., но явно ще си е така.
Аз искам да попитам кога мислите да почвате с покупките за бебето, аз вече нямам търпение, само това гледам, но се сдържам още☺️

# 112
Аз съм си започнала с покупките отдавна Simple Smile Бях решила на всеки минат преглед да си купувам по нещо. Към момента съм вече с кошче, столче за кола, дрешки. Предстоят термометър, аспиратор за нос, спални чувалчета и още други приятни покупки.
Някой може ли да ме успокои - има ли бременни в 21-22 гс, които още не чувстват редовно бебето? Страшно ми е притеснено, през деня нищо не усещам, а нощем от време на време ако се събудя. По тази причина ходя много често на прегледи, но 3-4 дни след УЗ пак започвам да изпадам в стрес

# 113
Аз мога да те успокоя.. точно влезнах в 24г.с. и все още го усещам много рядко. Предимно късно вечер и то не съм сигурна дали е бебето точно. Някакви супер леки потупвания. Утре съм на ЖК и дано всичко е наред. Simple Smile

# 114
Малко странен въпрос, но на някоя от вас да са и сменили пола на бебчето на последния преглед спрямо предходните? Питам от любопитство. Моето вътрешно усещане беше за момченце, но ни казаха момиче и ми е трудно да го осъзная. 😀🤔

# 115
bl00dflowerz, извинявай за въпроса, но как следиш периода на седмиците? На първата страница виждам, че си посочила термин 04.06. Аз съм с термин 03.06., като при прегледи и по приложение към момента съм 23г.+ 5д. Любопитна съм. Благодаря.

# 116
Candy когато си в 23-та седмица + няколко дни, това значи, че си завършила 23-та седмица и вече си влезнала в 24-та. Предполагам това визира bl00dflowerz

# 117
  • Германия
На мен късно ми казаха пола, по принцип тук в Германия късно казват, освен ако не правиш генетичен тест. На ФМ също потвърдиха пола.

За покупките още не съм, но поръчах едно боди  и едно комплектче 3 части, че имаше намаление 25% в НМ. Големите неща предполагам април месец, нямам къде да ги слагам сега. Иначе дрешки ще получа много от сестра ми, коята роди Януари 2020 момиче и ще имам доста от нея.

Някой вече прави ли глюкозен тест? Тук е по каса и се прави между 24 и 28 г.с.

# 118
Candy, по ПРМ както и апликацията ми го смята термина ми е 01.06 и съответно днес точно съм в 24г.с. и 0дни. (и аз честно казано си следя седмиците по него, въпреки че следящия сега казва, че върви малко по-напред)
Първоначалния преглед и установяването на бременността лекаря изчисли термина 04.06 и така ми и останало и тук. След това се измести и последните пъти варира 28.05-31.05
Но според мен това зависи как измерят бебето на момента за това не му отдавам значение и си записвам часове за фетални например по моите изчисления с термин 01.06 и не съм имала проблеми.

# 119
Аз съм си започнала с покупките отдавна Simple Smile Бях решила на всеки минат преглед да си купувам по нещо. Към момента съм вече с кошче, столче за кола, дрешки. Предстоят термометър, аспиратор за нос, спални чувалчета и още други приятни покупки.
Някой може ли да ме успокои - има ли бременни в 21-22 гс, които още не чувстват редовно бебето? Страшно ми е притеснено, през деня нищо не усещам, а нощем от време на време ако се събудя. По тази причина ходя много често на прегледи, но 3-4 дни след УЗ пак започвам да изпадам в стрес
Здравей,утре влизам в 21-ва от няколко дни я усещам и аз предимно вечер и разбрах кога става най-активна 1 час преди да си легна ям по 2 портокала и като мине малко време се започва но трябва да съм легнала тогава е най активна може да пробваш 🙂

Общи условия

Активация на акаунт