Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 46 212
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
На мен ми правиха цитонамазка в 10 седмица, имах такава правена последно преди година и настояха въпреки, че бях първа група. Аз лично прокървих и ми зацапваше 5 дни след това, след като ме увериха, че много внимателно са взели пробата. Но на мен ми обясниха, че е хубаво да се направи до към 12-13 седмица. Според мен по-добре да се изчака, особено при наличие на такава в близката година.

# 91
Jessito, мерси много за бързия отговор 😍!
Имаш ли представа ако при АСЕ и Фактор 13 не излезе нищо, ще има ли нужда от терапия с клексан или фраксипарин? Дали може да се пуснат само те като изследване или трябва пак в комбинация с другите? Виждам само комбинирани пакети в лабораториите.

Vanchest, за МТХФР мутацията е необходимо да приемаш метилираните форми на Б витамините, защото не обработваш синтетичните. Ако приемаш комбинирани задължително виж какво има вътре. Като цяло пречи и на детоксикирането на организма.
За ПАИ обикновено се прави допълнително изследване на АСЕ и фактор 13 и ако излезе нещо може да е необходима терапия. Аз съм с мутация в същите два гена като твоите, но изследвах и разширен пакет и от там излязоха още.
Има много полезни теми във форума и за МТХФР и за тромбофилията.

# 92
Ванче, можеш да пуснеш само ACE и Фактор 13- аз съм ги пускала в Геника, и заплащаш само тях. Аз съм с трите мутации- PAI 4G/4G, ACE и Фактор 13 и съм на клексан 0.6. Важно е да следиш кръвотока към бебчето и кръвните показатели за кръвосъсирване.

# 93
Последната ми цитонамазка е отпреди 12 месеца - идеална, 1-ва група. Според АГ е хубаво да се изчака края на бременността, ако няма наистина належаща причина да се вземе отново, защото не е добре да се правят манипулации в шийката на матката по това време, може да се предизвика кървене.

# 94
Момичета,
Бихте ли споделили какви кръвни изследвания ви пускат? Като си преглеждах документите осъзнах, че този пакет който съм си заплатила е мега смотан.
До сега са ми пуснали веднъж ПКК(10 показателя) и урина, нищо друго, нито чернодробни показатели, нито гл
коза, белтък, креатинин.... Какво трябва да се изслева?
Притеснявам се да не се изпусне нещо
Това ти се полага и безплатно по ЗК. Ако си плащаш, редно е да ги питаш за какво.
Иначе освен тези на мен отново по ЗК са ми пускали втори път ПКК и урина плюс глюкоза, вирусология - Васерман, Хив. Кръвна група и резус фактор.
Заради мои оплаквания, отново безплатно са ми пускани Tsh, калий, калций, натрий, цинк и фосфор. Допълнително витамин Д, Б12 и трите хламидии, но тези последните платих, защото ми ги назначи не слядящия, а лекаря, който ми прави ФМ.

# 95
Момичета,
Бихте ли споделили какви кръвни изследвания ви пускат? Като си преглеждах документите осъзнах, че този пакет който съм си заплатила е мега смотан.
До сега са ми пуснали веднъж ПКК(10 показателя) и урина, нищо друго, нито чернодробни показатели, нито гл
коза, белтък, креатинин.... Какво трябва да се изслева?
Притеснявам се да не се изпусне нещо
Това ти се полага и безплатно по ЗК. Ако си плащаш, редно е да ги питаш за какво.
Иначе освен тези на мен отново по ЗК са ми пускали втори път ПКК и урина плюс глюкоза, вирусология - Васерман, Хив. Кръвна група и резус фактор.
Заради мои оплаквания, отново безплатно са ми пускани Tsh, калий, калций, натрий, цинк и фосфор. Допълнително витамин Д, Б12 и трите хламидии, но тези последните платих, защото ми ги назначи не слядящия, а лекаря, който ми прави ФМ.
В Надежда се следя и си платих пакет,
Имам два пъти ПКК, вирусология, кръвна група и резус фактор, два пъти урина и веднъж обременяване глюкозаи микробиология.
Това е, за първата част до 24гс , след това ОАК същите неща, само че урината е 6 пъти и има включени тонове. 🤦🏼♀
TSH и витамините си ги следя сама, но не знам какво друго трябва.

# 96
Във връзка с показателите, имам въпрос. Лятото при профилактичните прегледи имах белтък в урината и кетотела. След това ходих още веднъж да видим от какво идват, но не получих съществен отговор. На първите изследвания за женска консултация забелязах, че отново кетотелата са ми +, не съм сигурна, но мисля, че и белтъка отново беше наличен. Ще видим този месец какви ще излязат, но АГ нищо не спомена за тях.  Запознати ли сте на какво се дължат?

# 97
Vanchest, както е казала Шелито в Геника можеш да си изследваш всеки ген отделно. Аз също първо пуснах основния пакет и после тези двата гена за да видим те как са и излязоха мутации. Бях на клексан 0.4 досега, но и аз от няколко дни съм на 0.6
Ако излязат мутациите се гледа дали има нужда от терапия и тогава се пускат едни кръвни показатели на няколко седмици + преглед с доплер. Не е страшно,

# 98
За белтъка в урината, задължително коментирай с АГ. Стойностите имат значение. Предната бременност от една лаборатория ми изкараха висок белтък в урината и ме приеха в болница. Било много опасно, почнаха да ме проверяват за отоци, чудеха се как при такива стойности не съм цялата в отоци. Пуснаха 2 контролни изследвания в болницата и друга лаборатория. Оказаха се отрицателни. Първите са били грешни. Така е не разбрах за какво беше цялата суетня, иначе си имах и бъбречна инфекция, заради която си постоях малко  и заради която първоначално ми бяха назначили изследванията.

# 99
  • София
Стерилнта урина излезе чиста 🤷🏻♀Чак не мога да повярвам. Знам, че ако е чиста излиза в същия ден, ако има проблем след 2/3 дни. Радвам се де, че се бях притеснила. АГ каза, че завишените левкоцити по време на бременност могат да стигнат и до 15хил. и явно е физиологично при мен. На 23 съм при нея, а на18 при Д-р Вецев, надявам се всичко да е наред. 😊

# 100
Момичета, а какви са вашите показатели на маточните артерии от доплера в тези седмици? Имам предвид PI на лява и дясна маточна артерия.
Аз имам 4 правени доплера досега. При първия през 12 седмица имах проблеми с лявата артерия, но после вече нещата се пооправиха. Но пуста параноя и страх, не ме остават на мира. Единият показател PI от 20+0 г.с. е 1.11, а другият е 0.85, без двустранни инцизури, каквото и да значи това 😬.

# 101
Момичета и моята ФМ мина. Всичко е наред с нашата дама. Но пък има разминаване и върви по-мъничка с 5 дни. Още в началото следящият ми доктор,каза че съм забременяла по-късно (късна овулация). До сега всички изследвания са ми били добре. Доктора,който проведе ФМ днес каза,че нямам повод за притеснение.Дано е така. Пак не мога да си отпусна душата.
И в този ред на мисли в RayaToys има -20% на колички иии много ми се иска да купя тази,която съм набелязала,но все си мисля,че е рано.
Вие започнахте ли с покупките?

# 102
  • Хасково
Здравейте, момичета! Аз отскачам при вас от юлската темичка. Според големината на бебчо, термина ми е 27.6, първоначалния беше 2.7. Чакаме момченце. Исках да попитам тези от вас, които вече са минали втора ФМ при д-р Сигридов или д-р Георгиев от Надежда дали имате клипчета? От БХС и от ранната фетална при д-р Георгиев имам само по една снимка, а така ми се иска и таткото да види как бебчо мърда Simple Smile

# 103
Здравей, Ivayla_
Аз бях при д-р Сигридов, но нямам клипче. Помолих го да ми изпрати няколко снимки от 4D.

# 104
Др Сигридов праща само по 1-2 снимки на мейла.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 13:57 от Jessito 🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт