Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 44 232
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Честит празник, бъдете обичани и уважавани жени и мами ❤️

Аз не съм ползвала упойка. Това, което са ми обяснавали за епидуралната е, че тя се дозира така, че да приключи действието й преди финалния етап на раждането. Идеята е да ти е облегчено по време на контракциите и после да си усещаш напъните. Но не знам на практика така ли става. И аз съм в чуденка дали да ползвам. Честно казано и без упойка първия път, аз напъни не усещах, разчитах на лекарката да ми казва кога да напъвам.

# 616
Честит празник, момичета!
Пожелавам ви много здраве, а след още няколко месеца всички да гушнем здрави бебоци!

# 617
Честит празник,бъдете здрави ,щастливи и спокойни ! Преди 10 години раждах с епидурална упойка, сега живот и здраве пак така мисля! Голямо облекчение е не усещаш болката,после напъни се усещат.За мен предимствата са ,че първо обезболява и второ си в кондиция да слушаш акушерката и доктора какво да правиш,да мине всичко по най- добър начин!Медицината се развива,защо да не се възползваме от това,в никакъв случай не е признак на слабост или лигавщина!

# 618
Честит празник, момичета, бъдете здрави и обичани! ❤💐⚘
Donitoneva, аз раждах с епидурална упойка и бях мноого доволна, никаква болка не се усеща, отпуска мускулатурата, нямах никакви шевове и 2 часа след като ме пусна бях на крака.

# 619
Честит празник! 🌷
И на мен ми е интересно с епидурална и естествено раждане. Първото беше напълно естествено при мен. Ако мога да си го спестя, ще съм щастлива. Но не знам, тук май не я поставят ... А плаща ли се допълнително?

# 620
Честит празник! 🌷
И на мен ми е интересно с епидурална и естествено раждане. Първото беше напълно естествено при мен. Ако мога да си го спестя, ще съм щастлива. Но не знам, тук май не я поставят ... А плаща ли се допълнително?

Плаща се, преди беше 300 лв.,сега не знам, като към 7-8 месец ходих на тест за алергия в болницата, където раждах.

# 621
Честит празник момичета! Да с е здрави и ние и бебчетата и да се видим живи и здрави след няколко месеца! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

На мен ми искаха 200лв за епидурална упойка в МД София през 2019, но аз не ползвах.

# 622
Честит празник! Да сте много здрави и обичани! Flowers Hibiscus
Аз се връщам от АГ. Всичко с бебчето е наред, около 1.2кг е вече. Стои си все така с главата надолу, гръбчето отляво, крачета и ръчички отдясно. Хич не се е въртял.
Аз имах кръвно 140/80 като ми го мериха и явно нещо се задъхвам по стълбите и се притеснявам, защото други оплаквания нямам. Сега като го измерих 1ч по-късно вкъщи беше 120/70 което е ок. Разбрахме се с АГ да го следя ежедневно за всеки случай.

# 623
# 624
Момичета, относно цената на епидоралната упойка - аз смятам, живот и здраве, да раждам в Пълмед. Там цената на раждането е 1080 лв и епидоралната упойка е включена в нея. Та, за сега май ще я ползвам, дано всичко е наред 😊

# 625
  • София
Днес ходих в Токуда да дам кръв за обременяване с глюкоза, Вит Д, б12, феритин, анти-ха и урина. Вит Д е по границата, б12 е 296, което е в норма, но ниско за бременна Sad Глюкозата се надявам силно, че е добре, тези дни ще мина орез ендокриноложката. Най-много ме притесни урината - албумина ми е 30(ред. 0-20) и имам левкоцити, бактерии и плоски епителни клетки. Утре сигурно АГ ще ме прати да дам стерилна, но го мисля сериозно...някоя от вас да има опит? Сутрин са ми подути ръцете и кръвното ми е около 120/68, иначе съм с ниско 90/60...Благодаря!

# 626
Аз нали имах тревоги със силно, непоносимо главоболие 1 месец и кръвно около 120 на 80 при обичайно 90 на 60. Мога да споделя при мен как се развиват нещата засега. Ходих на кардиолог.
Докато чаках часа си 2 седмици обаче, главоболието ми значително намаля. Пак имам, но вече е далеч по-поносимо и не е от сутрин до вечер. От средата на февруари започнах прием на витамин B12 и билкова кръв, защото хемоглобинът ми падна доста и АГто ми ги изписа, отделно и Натаспин. Не знам кое ми помогна, но се чувствам по-добре.
На прегледа при кардиолога кръвното ми беше 120 на 70. Вкъщи е около 110 на 70. Направихме кардиограма, гледахме сърцето също. Лекарката ми обясни, че при такова кръвно няма как да ми изпише медикаменти, защото стойностите са в норма. Но ми каза да меря кръвното всеки ден сутрин и вечер и да си записвам стойностите в дневник. Вече ако засека нещо притеснително, веднага да отида при нея.
Отделно ме посъветва да пия много вода. Аз не пия достатъчно и сега се опитвам да докарам 2 л на ден. Разходки, движение, ако няма други проблеми. Да се намали драстично солта, никаква захар, боклукчави храни. Повече белтъчини и свежи зеленчуци.
Другото, което ме пита, е точно за урината и албумина, и ми пусна изследвания -ПКК и урина. Затова задължително се консултирай с лекаря си, за да вземете мерки, ако има нещо притеснително. Кажи и за подуванията сутрин. Ако трябва, отиди и на кардиолог. Първоначално заради главоболието АГто ме прати при офталмолог и невролог. С очите всичко е наред, а пък прегледът при невролога се оказа пълна пародия. Та сама реших да посетя и кардиолог.
Всичко ще е наред! Стискам палци!

# 627
За изследване на урина, тъй като много време съм имала проблеми с пикочни инфекции, мога да дам следните съвети, които да намалят шанса за фалшиви резултати: никога не ползвайте от чашките, които дават в лабораториите. Тогава бактерии излизат, просто защото съда е замърсен. Или си купувате от аптеката стерилна затворена чашка или носите проба от къщи, пак в такава чашка. Ако носите от къщи, не трябва да е минал повече от час. Винаги средната струйка.
По принцип епителни клетки и няколко левкоцита винаги има и не е проблем.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 20:24 от Radeva-87

# 628
Момичета малко ще ви натоваря, но имам нужда да си излея яда. Както се "похвалих", щях да раждам при доктора, който ме е израждал мен ииии до тук. Уж връзки, уж пари, обещания и тн. -  останах излъгана и пренебрегната, бях готова да дам голяма сума пари, абе няма да ви занимавам, направо на въпроса: колебая се за раждане при доктор Мазнейкова в св. София (частната клиника) или в болница Надежда... същност, ако имате съвети или препоръки отворена съм за всичко! (Накратко мога да кажа - чаках този доктор да оздравее, беше болен, записах се в надежда да ме следят до 24г.с., после отидох при него и се започна, по документи ме води записана при друга лекарка, само ме разкарва да нося направления и документи из цяла София, почна да ми се цигани и за болничния, въобще не знам като съм толкова над нещата как търпях до сега) съжалявам ако съм ви натоварила, но имам нужда да споделя❤

# 629
Момичета, как се справяте с кашлица(ако имате такава) , пиете ли някакви чайове ?

Общи условия

Активация на акаунт