Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 46 245
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Ние взехме Cybex количка. Balios S Lux се води. Не е 2в1 модел, защото ни казаха, точно това от горния коментар, че летния вариант няма напълно легнало положение и крачетата на детето трябва да са свити и докато спи. Реално 2в1 модела е с една рамка, на която се сменят зимния и летния вариант. Предпочетохме да си има пълно легнало положение и затова взехме отделно зимен, отделно летен вариант и кошче за кола.
Както са казали и по-горе кошницата за кола е предимно и само за превозване в колата. Не може да се ползва повече от 2ч сумарно. Зимният кош (за новородено) се ползва само на количката. Не е безопасен за превозване в колата.
Иначе количката като цяло ни се видя сравнително лека и маневрена. Ще я видим как ще е на пътя. Вече видях в нашия град 1-2 такива.

# 601
Здравейте, момичета, аз пак се включвам извън темата и пак със закъснение.. 😊
Тъй като разбрах, че повечето или имате опит, или поне сте се насочили в избора на количка, бих искала да задам няколко въпроса.
Моделът, който сме избрали, поне към момента е Cybex Balios S 2 в 1, като към него допълнително трябва да се закупи кош за кола, който в повечето случаи е 0-6 м. Сега идват глупавите въпроси 😃.
- Кошът за кола достатъчно ергономичен ли е, тъй като не е в напълно легнало положение и като цяло, кой от двата коша е по-подходящ за превозване на бебето в самото начало?
- Кошът за новородено (зимен кош) въобще удачно ли е да се използва вместо другия?
- Безопасен ли е достатъчно?
Идеята ми е, ако така или иначе в първите месеци се използва по-скоро зимният кош, не е ли по-добре направо да се вземе кош за кола за по-голяма възраст?
Също така, ако някоя от вас има впечатления от този модел или от марката, ще се радвам да ги чуя. 😊
Нещо май са ви объркани представите, за това кой кош за какво е Simple Smile

Кошницата за кола, която може и да се закача на шасито на количката е достатъчно ергономична, за да стои бебето в нея. Обаче в нея бебето НЕ трябва да престоява повече от 2 часа сумарно за дълъг период от време.
Безопасен е разбира се, нали за това са измислени! Зимния кош се използва на шасито на комичката, не в колата!

Кош за новородено или също така известен зимен кош е този, който се ползва първите месеци. Той се закача/откача от шасито на количката, но НЕ е предназначен за превозване на бебето в колата.
Аз лично се насочих към друг модел на Cybex, този който вие гледате няма напълно легнало положение на летния кош.
Благодаря, за отговара, по-скоро не успявам да си формулирам правилно въпроса.
Вие към кой модел сте се насочили?

# 602
Stephanie.a ние взехме Cybex Talos S lux и отделно кошница за кола Cybex Qloud Z с база.

# 603
Исках да споделя с вас, че днес за първи път усетих хълцането на малкия, усещането наистина е много специфично, едно монотонно тупкане, няма как да се обърка. Най-накрая почвам да се отпускам и да се радвам на всички първи неща.

# 604
Daiyana, оо много готино! И аз преди два дни усетих едното бебче да хълцоти. Беше много сладко! И таткото видя. Много се радвахме, защото досега не ни се беше случвало.

# 605
Много е сладко това с хълцането.
Чувала съм за него,не съм го изпитвала с нито едно от двете ми деца,може би сега с третото? Simple Smile

# 606
Здравейте! Аз по темата с количките да попитам мислите ли че черна количка не е добър вариант за лятото? Дали кошът за новородено ще запарва или те са си от някакви специални материи, които са ок и за жеги?

Супер за хълцането! Много сладко 💕

# 607
Здравейте! Аз по темата с количките да попитам мислите ли че черна количка не е добър вариант за лятото? Дали кошът за новородено ще запарва или те са си от някакви специални материи, които са ок и за жеги?

Тъмните цветове привличат слънцето. Със сигурност ще има разлика в температурата вътре между светла и тъмна количка. Знаете и вие лятото като излезете със светли дрехи е едно, като сте в черно направо усещате слънцето по кожата си.

# 608

Тъмните цветове привличат слънцето. Със сигурност ще има разлика в температурата вътре между светла и тъмна количка. Знаете и вие лятото като излезете със светли дрехи е едно, като сте в черно направо усещате слънцето по кожата си.
Точно по тази причина взех светло сива количка. Така хем ще носи на цапане, хем лятото няма да привлича слънце чак толкова много

# 609
На мен черните колички не ми харесват и чисто визуално. Никак не ми е бебешко. И въпреки, че са с UV защита по-хубавите, пак привличат повече слънцето и не ми се струва ок.
Като чета колко хора вече сме купили колички, ми е още по-развълнувано, наближава сиии. А вече има тема за ноемврийски бебета, нашите са големи големи вече Grinning

И на мен ми се изправи косата от разказа за мизерията в болниците. Аз съм раждала също доста отдавна - преди 13 години в частна болница и преди 9 в държавна. По принцип си избирам докторите, а не болницата, но и на двете места беше добре, на първото супер лукс, но и в държавната чисто и приятно като престой.

Друго трябва да ви направи впечатление на мамите, на които им е за първи път. През каквото и да сме минали, ето ни пак тук с нетърпение за поредното второто, трето, четвърто детенце. Всяка болка и дискомфорт си заслужава. Heart

# 610
  • Германия
Хълцане усещам от доста време, даже по няколко пъти на ден, дали е ок толкова често?! Не помня как е било при другите ми деца  но си е голям кеф.

Честито на всички за количките 🤗

# 611
И на мен ми звучи като филм на ужасите това раждане и тези кошмарни условия само преди 10 години. Аз раждах преди 7 в държавна болница, попаднах там съвсем случайно, тъй като моята АГ се падна в отпуск, а раждането тръгна и реших, че няма да оставам там, където бях решила, а отидохме в съседен по-голям град. Мисълта ми е, че за пръв път виждах докторката, акушерки, санитарки и т.н. Отношението беше чудесно, условията прилични, даже баня имаше в стаята /но не във всички/, сравнително чисто и поддържано. Бебето на втория час ми го дадоха и си стоеше при мен в стаята. Не съм платила един лев. Явно съм имала страшен късмет.
За кошовете и количките. Първият път ползвах кош за новородено Bebe confort, който можеше да се ползва и в колата. Имаше адаптори за прикачане към колана на колата, както и колани в самия кош, за закопчаване на бебето. Не съм се интересувала до колко е безопасен, аз си ползвах кошницата за в колата и на шасито, като се налага за кратко да сляза до магазин или друго. Мисълта ми беше, че има и такива кошове за новородено!

# 612
Честит празник, дами!

# 613
Здравейте, момичета! Честит празник! Бъдете обичани! Аз имам въпрос относно епидоралната упойка. Имам две раждания без упойки, ама сега нещо много ме е шубе от болката 😥😥😥. Та говорих с лекаря ми и каза, че я ползват масово, че е безопасно поставянето и е златна среда-нормално раждане с притъпени болки. Може ли някоя от вас да сподели, ако е раждала така? Или ако е чувала от познати? Какво е чувството, усещат ли се напъните после?

# 614
  • Варна
Честит празник дами!

Общи условия

Активация на акаунт