Месецът на любовта дойде, а ЮНЧЕТО в нас расте (Тема 5 - 2021)

• 44 217
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Теди, след като не си доволна го смени. Пробвай да се върнеш в Надежда, ако си била доволна. Аз съм там, има и неща които не ми харесват, но като цяло не е зле положението Simple Smile
Elfinaa, аз боря кашлицата и преди бременността с две неща от бабините рецепти:
1: 1ч.л мед, 1 ч.л зехтин и 1 ч.л ракия/водка, всичко това се смесва и се хапва на няколко пъти. Облекчава сухата кашлица вечерно време и загрява гърлото
2: 1/2 лук нарязан на филийки се залива с мед за предпочитане по течен и се оставя така за 1-2 часа, за да пусне лука сока си. Получената течност от меда и сока се хапва на няколко пъти ( звучи ужасно, но е сравнително поносимо).

# 631
Теди, много гадно! Надежда явно я познаваш, можеш да пробваш и при дрта лекарка да си запишеш час и да видиш дали ти допа3. Имаш време да се насочи и да решиш. Успех!
Аз от седмица съм с яка кашлица. Днес пуснах и тест (антигенни ми беше отрицателен), но док иска да сме сигурни и правих пср.
Иначе за кашлица, аз правя 2 неща-черна ряпа се издълбава като фуния и се пълни с мед, после сока се пие. Дюли, най-вече сърцевината със семките се вари и се пие като чай.

# 632
Теди, за мен ти е направил услуга. При положение, че си в София, а не някъде където има 2-ма лекари на кръст, въобще не си струва да се занимаваш с глупости, че и пари да му даваш, за какво?? По принцип и по ЗК имаш право да си смениш лекаря. Отиваш при личната, взимаш ново направление и се записваш, където решиш. Такива дето взимат пари, за да си свършат работата, за която взимат пари, хич не ти и трябват. Успех.

# 633
Теди, много гадно! Надежда явно я познаваш, можеш да пробваш и при дрта лекарка да си запишеш час и да видиш дали ти допа3. Имаш време да се насочи и да решиш. Успех!
Аз от седмица съм с яка кашлица. Днес пуснах и тест (антигенни ми беше отрицателен), но док иска да сме сигурни и правих пср.
Иначе за кашлица, аз правя 2 неща-черна ряпа се издълбава като фуния и се пълни с мед, после сока се пие. Дюли, най-вече сърцевината със семките се вари и се пие като чай.
mrs.RN, внимавай с ряпата. Рецептата е наистина ефикасна, но от баба ми знам, че при бременни черната ряпа е леко опасна. Не съм специалист, но аз лично се въздържам.

# 634
Благодаря за съветите момичета! Единственото, което ме спира от Надежда е цената на нормално раждане - 2200лв. За сега съм се насочила да раждам естествено и без упойка, за това ми се струват много парите... в никакъв случай не си мислете че съм скръндза особенно като става въпрос за бебето и мен, просто търся и алтернатива. До колкото разбрах, при Мазнейкова е 1600 лв, с разликата от парите мога да направя нещо за бебето ❤ Но ако и там усетя съвсем лек дискомфорт, си продължавам в Надежда и това е!

# 635
Теди, доколкото знам, в Надежда няма и избор на екип, т.е. за 2200 те изражда този, който е на смяна на случаен принцип, което във всички държавни болници е без стотинка... Не знам колко си заслужава това само заради луксозната обстановка, вероятно и заради по-доброто отношение де, което не е малко, но и паричките не са.
При Мазнейкова знам, че практикуват и водно раждане във вана, ако родилката пожелае, а и тези пари вероятно са и за избран лекар.
Помисли си хубаво.

# 636
mrs.RN, внимавай с ряпата. Рецептата е наистина ефикасна, но от баба ми знам, че при бременни черната ряпа е леко опасна. Не съм специалист, но аз лично се въздържам.
Много ти благодаря! Изобщо не се сетих да я проверя ряпата.

# 637
Аз до скоро също имах кашлица, но не съм правила нищо специално, освен, че смуках мед (макар че това е по-скоро за възпалено гърло). Освен това по принцип пия чай почти всеки ден - в момента заради бременността ройбос и мента. Не знам дали от меда и чая, или от само себе си, но ми мина бързо.

Иначе да се оплача, че тези дни почти не съм спала от притеснения. Причината - не усещах бебка от 5 дни. Днес вече не издържах и се обадих на наблюдаващия ме лекар, който ме прие по-късно за преглед. Оказа се, че мъничката е много добре и си мърда доволно, само че явно аз не я усещам. Expressionless

# 638
Добро утро! За кашлица пих сироп гринтус - за суха и влажна е и е подходящ при бременност. Много съм доволна от него.

# 639
  • София
Благодаря за съветите, АГ каза, че ще ми даде направления за уролог той да прецени от какво се получават тези резултати, но явно имам някаква инфекция на бъбреците. Аз определено съм ядосана на себе си, уж пия Вит Д, б12 и какво ли още не, а стойностите им пак са ниски Sad сега и това. Дано поне ендокриноложката каже, че глюкозата е добре, че ако и там излезе гестационен диабет ще рухна Sad а анти - ха ми е 0.1 и лекарката каза, че е добре 0.4, а чета че е по-скоро ниска дозата 🤷🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

ПС някоя бабина рецепта срещу разстройство? Глюкозата ми се отрази зле, а съм на работа днес Sad(

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 08:14 от vikim23

# 640
Enchantress, разбирам ужаса ти с това, че не си усещала бебка 5 дни. Важното е, че си е добре Simple Smile Аз 1 ден го усещах по- слабо и какво ли не ми мина през главата, щях още същия ден да ходя на лекар, голяма паника и страхове мя гонят, но май всички си ги имаме...
Vikim, ниско е анти Ха 0.1- профилактичната зона е 0.3- 0.4. И при мен беше такъв резултат А докато бях на фракси 0,4 и още Вецев прецени, че е ниско, но не посмя да го вдигна докато не се консултирам с професор Паскалева, която ми го увеличи на 0,6. След това кръвотока се подобри и кръвното ми се понижи и сега се чувствам прекрасно с кръвно 65-70/110-115. Според мен консултирай се с някой хематолог, може и в Токуда,тъй като за Паскалева се чака доста.

# 641
Благодаря ви момичета за съветите отностно кашлицата, но май лепнах Ковид, плаче ми се 😢 ще се свържа с личната, тялото ми е смазано и носът леко запушен + че майка ми е с Ковид, която не съм виждала седмица, но знам ли 😭 някоя от вас карала ли го е ? Много се притеснявам за бебето😭😭😭

# 642
  • София
Vikim, ниско е анти Ха 0.1- профилактичната зона е 0.3- 0.4. И при мен беше такъв резултат А докато бях на фракси 0,4 и още Вецев прецени, че е ниско, но не посмя да го вдигна докато не се консултирам с професор Паскалева, която ми го увеличи на 0,6. След това кръвотока се подобри и кръвното ми се понижи и сега се чувствам прекрасно с кръвно 65-70/110-115. Според мен консултирай се с някой хематолог, може и в Токуда,тъй като за Паскалева се чака доста.
Той Вецев искаше в 3-Та градска са ходя, ама ми е много сложно откъм организация и затова бях в Токуда. Мисля да си запиша час при моята хематоложка, и без това вчера давах кръв за нея, само че ще е другия вторник, а ми свършва фраксипарина и не знма сега какъв и колко да купя Sad при Вецев пък съм на 25-ти чак, ама всеки като дава различно мнение много ме объркват...

Елфина, аз карах Ковид още в 13гс. Всичко мина сравнително леко, без последствия, не съм пила АБ, само Авирон рапид, много течности, плодове, витамини и почивка. Беше като леко при мен - умора, главоболие и един ден силни болки в кръста. Не се притеснявай излишно, бебето вече е по-голямо и развито и кма какво да го пази Simple Smile

# 643
Момичета,знаете ли дали  Биозин мама може да се приема повече от 3 месеца по време на  бременността? Благодаря

# 644
Привет момичета, стискам палци на всички болнички да се оправят бързо. Две приятелки имам, които бременни изкараха Ковид, нямаше проблеми за тях или бебето.
Пазете се много, че примката пак почна да се затяга. Много болни има, аз по принцип не ходя никъде освен на лекар/лаборатория, но тези дни трябваше да ходя мебели да търсим, мисля да пропусна. Отделно детето скоро има Рд, тъй като миналата година не празнува с деца, защото пак съвпадна с Ковид, тази година си иска празник. Мисля да поканим няколко дечица само в една зала близо до нас, която е празна, само ще я ползваме. Но без събиране на родители, защото не ми се рискува. Все пак вече са големи, ще се забавляват и после могат да ги вземат. Ще наема аниматор само. Но да видим.
Днес ходих да пусна кръв и урина и да проверя как са Вит Д, Б12 и желязото. Честно казано очаквам много ниски стойности, но не си го слагам много присърце. Аз винаги съм с ниски показатели на всичко. Падна се една лаборантка, дето така заби тази игла, че още ме боли цялата ръка 😔

Общи условия

Активация на акаунт