Отговори
# 120
  • Варна
аууу че главорези в София  Shocked
тук във Варна частната аг клиника е МД (поне аз не знам да има друга или ако има е мизерна и забутана) и аз натам съм се ориентирала
хората си имат регламент -  със ,без здравна каса - нормално раждане 600лв; секцио - 800лв
като искат да си носиш само своите парцалки , дори превръзки и памперси ти дават (все пак за какво си платила 600 лв  Rolling Eyes )
а за бебко носиш само един комплект за изпизване  и залъгалка  Sunglasses
в момента дострояват ВИП-а (в който ще може да остава и таткото да спи)
иначе в нормална стая са по 2 мами с телевизор,телефон,климатик и санит.възел и бебе е при теб . аз ходих на обиколка и много ми хареса - ЧИСТО Е!  Laughing видях и предродилна и родилна зала и малко се уплаших  Shocked но мисля че ще се справя  Wink
ох остават ми 70 дена Rolling Eyes

# 121
Да ви се оплача, вече не се издържа - тези дни излизах в квартала и ме е нахапало нещо, не знам, може да е бълха и цялата съм в едни големи червени петна по крака и по ръката!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Искам да ги удуша всички в общината, за това, че не обезпаразитяват! Веднъж даже видях бълха пред църквата Св. Неделя в центъра!!!  Те там се събират циганки да гледат на ръка, нали ги знаете и от тях сигурно идват, а и като не се обезпаразитява в кварталите, нормално е и по нас да ходят!!!!!!
Сега ще се мажа с алергозан, питах си док-та, ама че гадно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! #Cussing out

# 122
Здравейте и  от мен,момичета.Ма мина време ,докато ви изчета...Да ви се наоплаквам и аз- нощно време вече не мога да спя от болки в кръста,долу вдясно в корема,киселини и кво ли още не.А и бебчо като се катери нагоре ,като съм легнала-имам чувството,че ще се задуша.Оххх,отсега се почва-незнам как ще е докрая.А на  всичкото отгоре шефа не ме пуска да излизам преди 01.11. #2gunfire
А за предродилните черни мисли и страхове-мога много да говоря.За частните клиники - едно секцио (щото аз така съм решила да раждам струва от 1650лв. до 2100лв.)-това в зависимост дали си в по-малка клиника  или в "Св.Лазар":акушерката ,която живее в нашия вход ми каза.Това разбира се ми е адски много-та засега май се ориентирам към Окръжна-там е от 800лв до 1000лв,или в Майчин дом(макар че след писанията на емски-.....доста ще помисля.)
Не че имам желание да плащам на някого, но  предпочитам да съм спокойна,а и съм голямо шубе.Не че като им дам тези пари-ще има някаква гаранция..
Желая на всички ни хубаво временце като днес и само хубави мисли в главиците!

# 123
Понтес,  Naughty, нема да мое! Видя ли сега - пусни ме , та пусни и кво - всички взеха да искат! Ако ми беше платила тихо-мълком да съм те пуснала и да забравим , а сега.... при толко желаещи ще трябва да вдигна тарифите.
Даниелче разбери се  с Понтес, която си плати...
От останалите чакам оферти!
Майтап момичета!
По повод плащането - след толкова лежанета по болници съм се нагледала на какво ли не, включително и завеждащ отделение който беше взел 500 долара през 99година (тогава беше нечувана сума) не си напрви труда да дойде въобще! момичето се гърчеше като червей а той дори спря да си вдига телефона. Нямам намерение да ми се случват такива неща ! Не искам да ме подминават като куче в коридора, мамка му!
В клиниката на Мазнейкова нормално раждане - 1600 лева, секцио - 1800! Отношение перфектно! Явно лошото отношение на Мазнейкова е само към мами които не са и пациентки.
Толко за сега но ще остана онлайн да следя темата.
Между другото аз съм в колебание нормално или секцио раждане да избера. Имам показания за секцио но не толко сериозни че да не мога и нормално...Таксата е една и съща....

# 124
  • София
Абе, девойки, какво сте се шашнали с това раждане още от сега!! До декември съвсем ще психясаме така!
Аз още за раждането не съм се панирала, дори много ми е спокойно. Просто разчитам на мойта лекарка да е до мен и на Господ да помага (е, и на GlanG да я навия да ме пусне в някой ВИП и то това най-вече заради банята и тоалетната), аа и на упойката да не забравя! Чудя се таткото дали да присъства, но май не го ща вътре...
Предполагам, че ще дойде този момент със страха, но засега ми се вижда рано да започваме, чееее знаете - на страха очите са големи Shocked!
Сега е важното да сме спокойни, в добра физическа форма и подготвени с информация. А и мамите дето ще ни е за първи път имаме едно предимство - не знаем какво ни чака и затова давайте го по-непричьом, докато разберем и то ще е минало  Praynig
Целувки от мен и ще се справим, не се бойте Hug

# 125
Здравейте и от мен sarra мерси за инфото, май верно не  е ишиас, защото сега ме отпусна, сигурно бебето ми натиска някой нерв и тогава ме заболява.
АЗ сега чета за секциото и се надявам моя лекар да не ме разубеждава да раждам нормално. А ваште бебета по колко часа на денонощие ритат, защотот мойто е много мързеливо. Ритне ме ниско няколко пъти и изчезне с часове го няма.Сега в четвъртък съм на безплатния преглад В Св.София след лекцията и ще ви кажа после., а пък в сряда се записах в клиниката на Щерев да ме видят, дано попадна на доктор, че толкова исках да попадна на свестен, че до сега не успях.

# 126
  • София
Lia25, aз ходя в клиниката на Щерев, горещо ти препоръчвам д-р.Савова!!! Тя ми следи първата бременност, макар че тогава не работеха със здравната каса и съм си плащала като поп, на 3 седмици по 30лв. Но сега работят с НЗОК и не плащам нищо, но дори да не работеха, пак при нея щях да си следя бременността. Страхотен лекар и човек, винаги ми отделя достатъчно внимание, никога не претупва...изобщо е невероятна . И не шашка за нищо! Ако се наложи, кажи че настояваш тя да те види, може да се наложи да почакаш, но си заслужава. Аз съм в петък от 9:30 на консултация при нея.

# 127
Моето бебче много рита, всеки ден. Дори мисля, че разпознавам крачета и главичка, защото само на едни определени места са ритничетата и тези с крачкаа са по-"разнообразни" от това с главата, то е като едно по-голямо бълбукане. От двете страни на пъпа са, не са ниско долу вече.

На мен започна да ми се образува тъмната линия от пъпа надолу.

Каква е тази клиника на Щерев, дайте ми повече инфо, моля ви?  newsm78

# 128
  • sofia
Здравейте момичета!
  Много от рано според мен сте започнали да се тревожите за раждането, да се информирате и да мислите и да избирате - да, но да се тревожите...не знам с какво ще ви помогне. Аз лично ходя на ЖК в медикостоматологичен център "Закрила" и абсолютно всичко ми е безплатно, осигурена съм допълнително там, възстановяват ми и разходите за прегледите, които те не правят (фетална морфологиям , 3Д, биохимичен скрининг и т.н), отделно ходя на частен преглед веднъж месечно при една докторка от Майчин дом - 30 лв. на преглед и вече си казахме че ще раждам при нея. Не сме говорили още за пари, но от друга нейна пациентка чух, че ако ти е следила бременността, не ти взима нищо за раждането. Аз мисля да я питам, ако е така - ок, ще й се отблагодарим живот и здраве по наша преценка, ако не - ще прежаля сумата, толкова треперих за това бебе.... По принцип и аз работя в тази сфера, баща ми също и знам, че трябва да се плаща - отношението е различно... аз винаги или плащам или нося нещо, разбира се човек просто трябва да си избере кадърен специалист на който да плаща.Но имам и познати които са родили без уговорки, без страхотии, отиват и който им се падне и всичко минава нормално. Напоследък гледам да общувам само с такива майки за да не психясвам. Всяка болница си има и плюсове и минуси, аз мисля че не е въпроса в болницата, а в хората, никъде не са само добри лекари, а на друго място само лоши. Единственото което аз не приемам, са лошите битови условия, просто в Шейново да речем е доста по добре, от Майчин дом, но пък в Майчин дом са най-добрите педиатри и апаратура за недоносени, от всички други болници карат бебетата с тезки проблеми там....така че трудно може да се отхвърли напълно някоя от болниците...според мен мислете положително и си казвайте че щом Господ ви е помогнал да създадете това дете, да оцелеете дотук няма да ви изостави точно накрая Praynig

# 129
Няма да цитирам Мама Шуши за да не заемам излишно място, но съм съгласна с всяка думичка от постинга!!!
Споко ,бе! Ако не се тревожите за едно , то почвате за друго! Всички до една ще родим, секцио, нормално , със или без упойка, трудно или лесно. До тука щом я докарахме връщане назад няма! Спрете с тия тревоги и се порадвайте на бременността! След 2-3 месеца като се бебообзаведем ще се молите да имате време да си мислите за глупости обаче - йок! Няма да има такова!
Призовавам : Да спрем с тревогите!
Ако трябва и петиция ще напиша!

# 130
Щом pontes е спокойна   Hug след като тя по принцип се тревожи за всичко, явно ще трябва и ние да се успокоим.  И да му мислим и да не му мислим така или иначе ще става каквото ни е писано и аз съм напълно съгласна с mama-shushi и с ClanG и веднага подписвам петицията.  newsm51  newsm51  newsm51

# 131
Мами, аз също съм с вас Hug  Каквото ни е писано това ще става!!!Наистина аз си признавам,че немога веднага да си избия глупостите и трвогите от главата, но ще опитам      newsm08 и даите да започнем да мислим нещо хубаво за малките мишоци,които съвсем скоро ще гушкаме baby
              Heart Eyes                                 Heart Eyes                                  Heart Eyes

# 132
  • Варна
аз съм решила вече и хич не се притеснявам единствено се моля да се разширя достатъчно за да излезе бебка без допълнителни интервенции  Praynig  и после да се възстановя разбира се Rolling Eyes

а за тъмната черта на мен ми е излязла много отдавна....тръгва под линията на сутиена и стига до "цепката" чак
и зърната ми са станали огромни и потъмняха и ми се "разля" кафявата пигментация по гърдите много странно изглежда,буквално се е разляла  Laughing
а и т.нар. срамни устни са ми станали кафеви  Shocked много се шашнах като ги видях но разбрах че е нормално и се успокоих  Rolling Eyes абе на негърче ще заприличам  Laughing
и тази мойта малката мома супер упорито ме трови с женски хормони - изпъпчила съм се като пуберка  Sad

# 133
Ама аз си нямам тъмна черта, но това не ме притеснява....притеснява ме обаче, че зърната ми са много малки......  Sad   Наистина незнам на какво се дължи     Confused  ,иначе  и  моите са  кафяви, но защо са ми толкова малки, така бебка много ще се мъчи при кърмене     smile3506   
  незнам дали има вероятност да ми станат поне малко по-големи.... Sad     
 А virginity и аз също имам проблема с пъпките, но ми казаха, че е най-добре да ги оставя сами да се скрият, да не си третирам кожата с нищо Thinking

# 134
  • Бургас
Здравейте мамки-писанки  newsm44
радвам се че сменяте темата, това със страха е заразно с две ръце и два крака гласувам за положителни емоции.
 newsm10
И на мен както при вас не са ми чужди физиологичните промени, таза ми толкова се разшири, че приличам на кюфте. А и къвто съм миньон - съвсем станах квадратна, по-скоро кръгла. Вече се шегувам с хората които ми казват: о здрасти не те видях - ами търкалям се викам долу по ниското, за туй тъй не ме виждате newsm62   И аз като Вержито се надявам поне веднъж това да ми е от полза. За гърдите думи немам, не, не са станали големи чак кой знае колко, ама аеролите са ми 2/3 от площта, бяла кожа много много не се вижда  tooth
Чертата и аз си я имам, но е значително малка. Почва 2-3 пръста под пъпа, доколкото съм чела, тя е в резултат на бременността, нещо като признак, но не непременно задължителен. Абе страшна работа сме туй бременните. Кви ли не неща ни се появяват и всичко е нормално.
А това за пъпките е много интересно! Правя сравнение, че май мамчетата, които споделят за тях чакат все момичета. Интересно е защото на мен всички ми казват,че много ми се е изчистило лицето и че би трябвало да имаме момче, а ние наистина чакаме мъжле. Дали наистина има някаква връзка или е един от многото неразбити митове!?
Лека и спорна седмица на всички

Общи условия

Активация на акаунт