Отговори
# 135
  • София
 Добро утро  bouquetИ аз си имам черта,даже мойта продължава и нагоре след пъпа,но не е много тъмна CrazyЗа страховете от раждането-да ви кажа още не са почнали да ме тресат,още и не съм се настройвала и за раждането,не знам секцио или нормално и едното си има плюсове и минуси и другото GrinningХайде, приятен ден и не се притеснявайте излишно  bouquet

# 136
а и т.нар. срамни устни са ми станали кафеви  Shocked Sad
Вержи , как ги видя?
Моите само с много сложна система от огледала бих могла да ги видя!
Нормално е да има пигментация, в последствие всичко изчезва от само себе си.
Единствено при Понтес незнам дали ще изчезне.... Мила , ти не си ли забелязала някакво необичайно оцветяване? Внимавай, много е опасно!
Хи-хи-хи!
Добро утро , на всички мами! Лек , успешен и много хубав ден ви желая! Циганско лято му викат на това, насладете му се защото слънчеви дни се очертават чак за Декември!  Grinning

# 137
Добро утро на всички!
И мен ме тресат тия страхове, не за раждането, а за избор на лекар или не. Ще раждам в Света София, до тук само съм наясно със ситуацията.  Иначе лицето ми е чисто, както никога досега, тази бременност се отрази страхотно на косата ми - вече не се налага да я мия през ден, а веднъж в седмицата, просто не се омазнява.  Линия от пъпа надолу имах при предишната бременност, засега не виждам такава. Иначе системата на ClanG с огледалата ми е до болка позната.  Уф, още не знам дали ще си имам момче или момиче. Май ще отида в петък на лекар и ще настоявам да го видим най-накрая това бебе.
И от тази сутрин една хубава новина - току що една моя колежка и приятелка ми се похвали, че ще си има бебче през май - утре ще отиде пак на лекар, дано вече се види със сигурност. А при майските майчета е и братовчедка ми, така че - бебенца ще има и след декември около мен!
Приятен ден и помислете пак за срещичка, докато не се е развалило времето!

# 138
Добро утро момичета:)
и аз вчера малко се бях шашнала относно раждането, но след като прочетох следната статия реших: Никакви тревоги!
" Идеята е, че като не те е страх  няма да отделяш адреналин. Като няма адреналин - няма какво да подтисне производството на ендорфин и организма ти се обезболява по естествен начин и раждането протича без викове, паника и болка." Peace
така че, друго немога да добавя, освен страха да си оставим вкъщи и да си вземем само сака за болницата Party
лек ден на всички Hug

# 139
аз нещо неможах да спя тази нощ, на всички ли ви е щръкнало пъпчето, моето не е, да попитам да не знам. Иначе за раждането каквот одоъде и да го мислим няма да го измислим.
Лек ден на всички.

# 140
Zdraveite! Otnosno iaketata za zimata az sam reshila da si kupia ot vtorata upotreba. Ima mnogo i mnogo hubavi iaketa vav vtorata upotreba na bul. Vitosha predi ujnia park v diasno, pada se sreshu Liciano-to pochti. Iaketata sa ot 12 do 20 leva, koeto mi se struva dobre kato za niakolko meseca, poveche ne mislia da davam Wink
Inache za rajdaneto - i az go priemam kato dadenost, Rodih predi 8 godini i sega vse e dno ne  e bilo. Taka ili inache, niamash izbor kato se zapochne i kokloto i da te e strah otivash i rajdash. Taka che po-dbre s po-malko strah, za da ti ostanat sili za napavaneto, koeto si e seriozna rabota  newsm78
Lek i hubav den na vsichki!
Mira

# 141
  • Варна
а и т.нар. срамни устни са ми станали кафеви  Shocked Sad
Вержи , как ги видя?
Моите само с много сложна система от огледала бих могла да ги видя!
а ти как мислиш че ги видях  Joy седнах един ден да си правя кола маска и понеже в момента без огледало не става   Rolling Eyes ....ги видях

а това дето го казват че "момичетата крадат от красотата на майка си"
ако питате мен е абсолютно вярно  newsm50
чистата истина е, че понеже бебчето е женско- произвежда женски хормони и яйцеклетки,както предполагам сте чели, още в утробата на майка си. и тъй като поради бременността и самата мама произвежда свръх количество от същите,се получава един вид хормонално натравяне,което избива по различен начин при всяка мама но най-често се среща под формата на пъпки  Rolling Eyes
не се сещам за диагнозата на латински но в общи линии си се тровим сами а тези женски мами които нямат пъпки имат други проблеми общо взето е строго индивидуално
има и мъжки мами които приличат на 13 годишни пубертетки  Laughing абе организъм....
здраве да е още 2 месеца ще издържим  Hug

# 142
  • сто акровата гора
Здравейте мами!   bouquet
Какво слънчице е пекнало, прекрасен ден се очертава, да пийнем кафенце и да се насладим на "циганското лято"  food010 Мисля да се поразходя бавно и славно. То откакто се е оправило времето само това правя, събота и неделя с мъжото навъртяхме бая километри пеш, ама много драго ми беше и добре се чуствам, подФръквам като лястовичка или не точно   Mr. Green май по-скоро като  smile3535
За раждането, не се треса още. Ми рано е момичета, от сега ако се плашим кво ще остане от нас до декември. Пък и страхотии може да чуе човек за всяка болница. Аз съм се спряла на Майчин дом за сега, нямам намерение да плащам, пък ще видим. Сестра ми ражда там, без уговорки с лекар или акушерка и всичко си мина нормално, а и от отношение не се е оплаквала, бебчо си беше при нея, давали са й съвети за кърменето...доволна е. Една приятелка преди 3 месеца пак там роди, пак без уговорки, трудно беше, накрая секцио се наложило че юнака се запънал, ама и тя е доволна от грижите. Абе да сме живи и здрави ще мине и ще замине, пък ако се плашим от сега ще ни е още по-страшно, така че повече добро настроение и по-малко черногледство  Hug
Аз тъмна линия имам от пъпа надолу ама е много бледа, иначе ареолите ми са едни тъмни и големи, да се шашнеш  Crazy
Иначе бебка рита та се къса, много е активна особено тази сутрин. Изпращаме ви поздрави с нея и приятен ден на всички пожелаваме  Joy

# 143
аз нещо неможах да спя тази нощ, на всички ли ви е щръкнало пъпчето, моето не е, да попитам да не знам. Иначе за раждането каквот одоъде и да го мислим няма да го измислим.
Лек ден на всички.

И моето не е,по скоро е сплескано. Mr. Green

# 144
newsm59      Net

Бъди щастлива и много обичана!

А сега да ти попея малко  Grinning

Хепи бърдей ту ююю,
Хепи бърдей ту ю,
Хепи бърдей диър Net ,
Хепи бърдей ту юююююююю.

# 145
 Относно малките зърна, може да се срещнат проблеми, защото една позната роди преди няколко седмици и каза, че е имала голям проблем с тея малки зърна. Бебчето не можело добре да се храни, било раздразнително от това. Така както няма зъбки, в стремежа си да захапе повече цицка разранило зърната и. Така кърменето става неприятно и за нея и за бебчо, а казват, че това е най-приятния момент и за майката и за бебето. Та тя ме посъветва докато се къпя да  играя със зърната си, да ги издърпвам. Мисля, че не бива да се прилага само при мамета с малки зърна, от всички при някои повече, при други по малко!

# 146
  • София
Проблем при кърменето могат да бъдат хлътналите и евентуално плоските зърна! Големината няма значение - важно е бебето да бъде поставено правилно на гърдата, т.е. да захапе не само зърното, а колкото се може и повече от ареолата. За всички които се интересуват могат да прочетат в Библиотеката на Кърмаческия каква е техниката за поставяне на бебето на гърдата /за съжаление не във всички болници това се обяснява на младите майки и оттук започват проблемите с кърменето - разранени зърна, препълнени гърди и т.н./.
За разранени зърна има много хубав крем - Лансинох и Гермастан, като последния трябва да се отмива преди всяко кърмене!

# 147
  • Варна
newsm59      Net

Бъди щастлива и много обичана!

А сега да ти попея малко  Grinning

Хепи бърдей ту ююю,
Хепи бърдей ту ю,
Хепи бърдей диър Net ,
Хепи бърдей ту юююююююю.

и аз се включвам в хора Whistling
чрд на наш'то Net-че
всичко най-най-най-хубаво ти пожелавам и да гушнеш едно сладко и послушно бебче през декември  Hug
мойто мъж и той везничка ама в неделя Mr. Green

а относно пъпа - моя е станал като копче- стърчи 5 мин пред корема ми
мъжа ми се базика че това било копчето което ще натисне доктора да изкара бебето (като CD drive) Rolling Eyes

# 148
  • София
Честит рожден ден Net!!!!!Да си жива и здрава и много щастлива

# 149
А моят пъп е като бездънна яма.....така казва татенцето ни  Grinning
Тъмната линия при мен се появи много отдавна, сега май е още по-тъмна......ооо и е мноооого дълга......няма нищо, аз си я обичам защото ми е спътник през цялата бременност, а и милото ми много и се кефи  Laughing
Абе като гледам на всичко си се кефя, колкото и да се е променило, колкото и да се е подуло  Mr. Green
От няколко дни като се погледна в огледалото си се смея, защото освен бузите си имам и гушка  Blush
Зарекла съм се да не плача за глупости, така или иначе няма да променя нищо. И за килограмите спирам да мисля, явно ще съм от тези, които качват много.
Не ми дреме за нищо, само искам да родя здраво и красиво бебче......е, и да имам кърма  Mr. Green
Забравих да се похваля.....от няколко дни циците ми са пълни с коластра, по цял ден ги стискам........умирам си от кеф, нека малкото чудивище да има да папа  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт