Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 42 033
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Е да. И аз.
Но сега като си говорим се замислям, че всъщност добър или лош именно Томас Едисън създава институция, докато тесла е леко анархистичен Simple Smile
А бе не е да не си права, но Тесла е гений (един от най-големите гении, раждали се някога) и може би най-великият изобретател в историята. Едисън е бюрократ и мошеник с дребна душица.
Та, затова и училището не ми попадна в таргета, колкото и налудничаво да ти звучи - да си кръстиш училището на този мошеник! Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Wink

Да се допълня, Анди, колко изобретения има Едисън и колко Тесла? Това са факти, които са непроменливи Wink

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 09:05 от Pulitash

# 211

Ако започна да анализирам, ще стигна до затруднения на отделителната система. И затова само снимки.

# 212
  • София
Абе вие сериозли ли бихте си сложили Милко Калайджиев за снимка на училището  Grinning Нищо против Тесла, ама приликата им е доста очевидна. В Сърбия също ми става смешно с Тесла на 100 Динара, в България ще е популярен образа.

За IZZI не мога да кажа откъде идва (не съм се и сещала да попитам), преди това ги бях срещала като платформа за учебници, но не знам дали имат общо.

Фенси, тоя боб и леща.. още не мога да спра да се смея Grinning

# 213
Платформата е след боба. И преди училището. Всичко произлиза от насъщния, образно казано.

# 214
  • София
Както и да го гледаме малко каръшко изглежда това име. Дори с най-добри намерения да са го кръстили лесна наука, пак не върви много, защото лесна наука звучи несериозно,. Лесна изглежда науката само по дискавъри и Нешънъл джеографик.

# 215
  • София
Както и да го гледаме малко каръшко изглежда това име. Дори с най-добри намерения да са го кръстили лесна наука, пак не върви много, защото лесна наука звучи несериозно,. Лесна изглежда науката само по дискавъри и Нешънъл джеографик.
А ти как си представяш, че е науката за  ПУК- 4ти клас? Точно, като Дискавъри и Нешънъл + елементи на Музейко Simple Smile

# 216
  • София
Тъй де, но като родител аз давам парите, а не искам да давам пари за неща, които звучат несериозно, особено ако съм научно-ориентиран човек. Може много да се забавлявам и да показвам някакви неща на децата от науката, и сега мога да разказвам някакви неща от зрителното възприятие и т.н., но като родител не искам да си записвам детето в училище, което се промотира като лесна наука. На мен ми звучи като лековата наука. Не да им показват фокуси. Ще им пусна дискавъри и ще ми е двайсет лева на месец, а не пари с още четири нули отзад.
Сега да не вземе някой да се обиди, пиша го от моята си родителска гледна точка. Определено аз съм от хората, които ще искат математика и български като основни предмети, а не някакви други. А ще искам точно тези два предмета, защото който е добре в българския и математиката, ще е добре и с физиката, и с химията, и с чуждите езици.

# 217
  • София
Анди, ами не е така. Аз съм много добра и в БЕЛ и в МАТ, ама физика и химия грам не бях. Много е дълго да обясня защо въвеждането от сега науката, според мен е добро и какво е разбрало детето, бих отделила време на лично, ако се интересува някой наистина конкретно, така в сляпото да се обяснявам не обичам Simple Smile Забелязала съм, че обичаш да спориш, заради спора, по принцип и аз така, но сега нямам толкова време.

# 218
  • Пловдив/София
И мен винаги ме е дразнело името на Изи. Лесна наука ок, ама защо написано сгрешено? Ясно, че е умишлено и не са неграмотни, ама училище с име “очилиште” ще ви радва ли..?
Май отдавна сме за другата тема...

# 219
  • София
Кой казва, че споря? Особено пък, заради спора. никога не споря заради спора. За да го казвам едно нещо, не е просто ей така, за да си приказваме. За да го кажа имам основата, интересувам се и ме засяга не само като личност, а и професионално. Да речем, че си имам свои мечти и визия за някои неща какво може да се даде и да се направи за едно дете, за да се разгърне като способности.
Математиката и родният език са маркери. А има неща, свързани с науката, които изискват определени комбинации и някаква зрялост. Като се заговорихме за Тесла, той от малък е проявявал влечение към природата, наблюдавал е и е изобретявал. Повечето хора в тези науки и в инженерните науки имат такова особено съчетание, но като цяло всички са били добре с математиката и с езика, защото те са инструменти, отразяващи мисленето и в общи линии това, което казваме флуид интелиджънс. Затова до четвърти клас не е толкова важно да им се правят научни фокуси, а да развиват общата интелигентност и знания, да се развиват всестранно.  Това не са го измислили по време на соца, а са го откраднали от класическите възгледи за развитието на личността. Математика, език, философия. Това е класиката.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 10:57 от Andariel

# 220
  • в страната на чудесата
Ами не сме за другата тема. Тук се информираме за произхода и значението на патрона на училището. Това е част от идентификацията и училищния живот. Брандът има огромно значение. В този ред на мисли кога е училищния празник на изи и фюжън.

# 221
От частните училища сте подхванали спор за кой е по- по- най- измнежду Едисън и Тесла.
Да се каже кой е 'по-голям' е доста наивно, поне от разбирането на материята на по-голямата част от форума. Четящите темата правят изключение Simple Smile
Тесла е бил мечтател и някои от идеите му са 'out of this world', но това не е достатъчно понякога.
В живота както нееднократно е ставало ясно е важно да успееш да прокараш идеитв си. В противен случай те просто събират прах в мазето.
За това Едисън е с гърди напред сравнение с Тесла.Вичко друго е история и преразкази във времето.

Имам един човек който точно в контекста на този спор каза нещо много точно:
"I am not a visionary, i do not have a five year plan, i’m an engineer.
I am perfectly fine with all the people who are walking around and just staring at the clouds and looking at the stars and say, i want to go there but i am looking at the ground and i want to fix the pot-hole  that’s right in front of me before i fall in."

Светът е готов да приеме и двамата като едно цяло, дами. Приемете го като факт. Все пак имаме компания за електрически автомобили на име Тесла. И това ако не е ирония? Grinning

# 222
  • София
Едисън е бил повече бизнесмен, отколкото учен и изобретател. Брутален в постигане на целите си, доста е обичал парите и славата. Това са особености на личността, които така или иначе е щял да прояви.

# 223
  • в страната на чудесата
И все пак Едисън прави институция.

# 224
  • София
Абе вие сериозли ли бихте си сложили Милко Калайджиев за снимка на училището  Grinning Нищо против Тесла, ама приликата им е доста очевидна. В Сърбия също ми става смешно с Тесла на 100 Динара, в България ще е популярен образа.

JoyJoyJoy оправи ми настроението. Специално погледнах в Гугъл - същински Милко Калайджиев. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт