Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 41 854
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Как сте се разписали тук - човек ще рече, че сме в Образователната, не в Информативната тема Simple Smile.
Да споделя и аз за ДО в Прогресивно - очевидно е различно от БШ прогресивен начален клас - поне за големите - аз съм доволна от самото начало преди почти 1 година - започнаха веднага с нормалната програма, работи се много мотивирано, единствената разлика с ПО са 30 мин. вместо 40 мин. часове. Включени камери, преподава се, децата участват (вкъщи съм и постоянно имам поглед), правят се тестове - нямам забележки. Това е за 7 клас, но подозирам, че така е и 5-6 клас, за малките нямам представа как се случва процеса.

# 76
Здравейте, днес присъствах на “Отворени врати” в Българско школо и мога да споделя информация за годишната такса за ПУК за периода 01.09.2021- 15.08.2022 - цената е 12 540 лева с храна.  Ще има прием за две прогресивни паралелки, класически вече няма, което и ме отказа от училището.

# 77
  • в страната на чудесата
Уау. Повишена ли е цената?

# 78
Уау. Повишена ли е цената?
Лейка,виж периода на обучение

# 79
Да, аз също се изненадах, защото от групата почерпих информация за доста по-малка сума. Не знам как е било преди, но сега децата могат да посещават училището и след приключване на   официалната учебна година. Подчертаха, че училището ще е отворено до 15.08 и ще има занятия по интереси.

# 80
  • в страната на чудесата
Ахааа. А ако искат ваканция? Просто не ходят ли? Цената променя ли се?

# 81
Не, цената е фиксирана.

# 82
  • София
Не, цената е фиксирана.

Интересно ми е за каква част от родителите с деца в ПУК това е подходяща оферта.

Дали и в 1 клас е така?

# 83
Луда работа. Ами при това положение вече не виждам кой сериозен родител би ги избрал.

# 84
  • София
Луда работа. Ами при това положение вече не виждам кой сериозен родител би ги избрал.
Виж сега - ако е само в ПУК така - да речем е ОК (защото нали са детска градина - осигуряват пълно годишно покритие). Ама пак е странно, де. Странно си е такова иновативно маркетингово решение.

Пипи какво мисли по въпроса?

# 85
Към София има голяма миграция все още, има и завръщащи се от странство хоум-офиси,  не се чудете на това бизнес решение. Дали е правилно те си знаят, няма да ни кажат.

# 86
  • София
Към София има голяма миграция все още, има и завръщащи се от странство хоум-офиси,  не се чудете на това бизнес решение. Дали е правилно те си знаят, няма да ни кажат.
Аз по-скоро се чудя дали няма да е полезно като решение.

# 87
  • София
Аз да се включа за ДО и в Светлина е много добре организирано.

# 88
  • Пловдив/София
Аз съм в шах, основно от това, че се информирам от форума за новите условия. На нас ни казаха 10500 за 1 клас. Дори да е само за ПУК е редно да ни кажат, именно за да не се чудим по форуми. Според мен вариантите са 2:
1. таксата досега беше 9500 (не я качиха миналата година заради ковид) и сега я качват на 10500. Искат да я качат плавно до 12k-но догодина, няма как наведнъж с 3к. А новите ученици са нови все пак и е по-вероятно да приемат нови условия.
2. наистина е само за ПУК, именно заради летните месеци, а и Монтесори материали са най-много при малките и най-скъпи.

Вторият вариант е по-приемлив, една година на висока такса се преживява. Лично аз лятото не бих го пускала на училище, или ще избера за 2-3 седмици някакво по-различно. Но не всеки има варианти.

При всички положения ми е странно и ме притеснява това постоянно покачване. Ми те след 5г ще са двойни таксите, ако средно с 1000-2000лв растат. Знам, пазар е, ама както е писано тук- нашите заплати почти не мърдат и скоро луксът ще е твърде голям...

Явно за да обявят такива такси интересът е голям въпреки или заради прогресивните паралелки. Аз лично не вярвам да ги напълнят, но да видим.

А тези 2 класа изцяло външни ли ще са, от детската градина нали също идват деца?

Бтв идеята на училището вече е да си там от 3 годишен до 18 годишен- ДГ, основно, гимназия. Което отваря въпроса доколко ще ги подготвят за НВО. Увекинд май бяха на същата схема, кой друг? Азбуки?

Вие какво мислите за това в един комплекс от 3 до 18г?

# 89
До 19 почти 🙂

Общи условия

Активация на акаунт