Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 41 885
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Децата са се предали. Смес от липса на цели, от разочарование и несправедливост.
Някои може, не всички.

Трудно е да сближиш впечатленията на родители с деца в 3-4 клас с тези на родители на гимназисти пред прага на завършване. Макар в учебен план при големите нещата да са по-различни, промяната в начина на живот е налице и за повечето хора тя не е в добра посока.

# 31
Мисля, че Лейка няма толкова малко дете. И не зависи само от възрастта. Сигурна съм, че 11-12 клас, които и на ПО се скатават, на ДО са ваканция.
А че животът на всички ни се скапа, абсолютно съм съгласна.

# 32
  • в страната на чудесата
Уор моето е 6 клас и засега държи гарда.
Разбира се, че не всички. Но не и малко.
Изпитвам само респект към учителите, нямам никаква забрлежка към преподаването, но виждам какво става... емоционално децата не са ок.

# 33
Емоционалното състояние зависи и от средата и ангажиментите. Моето е почти денонощно на линия с класа, споделят си кой към кой университет се е засилил, какви сертификати гони в момента. На дневен ред са и шофьорските курсове, и там емоцията не е малка. Бъга на ДО, преписването, превърнаха в усъвършенстване на колективната работа. Ако при ПО имаше скатали се при груповите проекти, сега при контролно всяко дете безропотно грабва една част, решава и праща на останалите. Учителите са наясно и вместо 10, дават 20 задачи 🙂
Тази задружност ги държи в добро емоционално състояние.
Но не е добре, че не знаят дали ще се проведе футболният турнир следващата седмица; дали ще ги пуснат във фитнеса 10-те деца, които ходеха заедно; празнуването на рождени дни, което ставаше с над 20 човека... а сега и дали с една петица за първи срок ще вземат стипендия 😉... ей такива неща ги тормозят.

# 34
  • в страната на чудесата
Уор, едно дете в шести клас по никакъв начин не може да организира живота си само. В началото бяха непрекъснато на линия - игри, лаф. Сега не, писна им.
Нещата са несравними.
Племенникът ми е 11 клас, няма подобни проблеми е класа, макар че се усеща демотивацията им.
Преди 100 години е било различно. Сега трудно ще ги ангажираме в живота извън училище. Купила съм абонамент за мастър клас, снима, монтира и т.н. Но трудно организирам живия контакт. Нещо, което по никакъв начин не засяга 11-12 клас.
Смятам, че ако някой трябваше да седи в къщи е 12 а не 6 клас

# 35
  • София
Браво на децата в 11-12 клас в СМГ! Те може да си останат на ДО, щом не ги засяга наложеното ограничение върху считаното до преди година за нормално човешко общуване с жив контакт. Може ли все пак да обърнем внимание и на емоционалното състояние на масата, които нямат такава завидна ангажираност от дейности и бъдещи проекти. Лейка, съчувств Disappointed !

# 36
Нещо, което по никакъв начин не засяга 11-12 клас.
Смятам, че ако някой трябваше да седи в къщи е 12 а не 6 клас
Не е точно така, писах, че ограниченията засягат и нашите. Да не забравяме, че в тази възраст гаджетата вече са истински, а няма къде едно кафе да изпият 🙂

# 37
  • в страната на чудесата
Могат да пият кафе в парка или у дома
Не ме ли разбираш?
Аз не споря, но мисля, че капаците не са полезни.

# 38
Аз смятам, че няма нормален индивид, който да не е засегнат. Просто по-малките трудно скриват поведенчески проблеми, които големите успешно замаскират.

# 39
  • София
Добре, но ако и аз напиша какво се случва в 11 клас в АК с моя младеж и неговите съученици, как това се отнася към опита на повечето пишещи тук,  които са с по-малки деца? И все пак АК е частно училище и може и да има някакъв смисъл да се спомене в тази тема, но какво се случва с единадесетокласниците в НЕГ, СМГ, ФЕГ не знам дали има смисъл да се коментира. Но ето - във ФЕГ записват народни хора за час по физическо - събират се десетина деца в парка, смях, шеги, учат стъпки, правят запис и ето, Лейка и Аш са щастливи - не всички деца страдат в емоционален план.

# 40
  • софия
аз съм на път да организирам училище вкъщи за няколко деца. Не се издържа липсата на живо общуване. Смятам го за пагубно. И без това моето дете не е от свръх контактните. На училише поне си имаше 3-4 хлапета, с които обядваха и все нещо различно от учене обсъждаха. А и щеш не щеш като си заобиколен с още 100 деца все се погледнеш с някой, все си кажеш здрасти на разминаване и най-малкото носиш раница- доживях да възприемам раницата като физическо усилие. Да ги лъхне ветрец, да се спънат, да се разсмеят на някоя муха в стаята, да бързат от едната стая в другата...
Идва пролет, ше взема да организирам пролетна седмица и ще събера приятелите на хлапето за една седмица да облагородим двора заедно. Що китки можем да засадим Simple Smile Хем ще сме на открито, хем ще имаме нестандартно занимание, хем ще изразхoдваме енергия, хем аз ще имам красив двор накрая Simple Smile Да бе, каква хубава идея ми хрумна докато пиша Simple Smile

# 41
  • в страната на чудесата
Аз имам известни наблюдения какво става в 11 клас в АК. И определено не съм щастлива от това, което виждам. Освен, че децата в темата са най-умни, адаптивни, ангажирани и пр., останалите в голям % са доста назад. 
Смятам, че трябва да върнем животът на децата, независимо от възрастта им. Защото те платиха цена, която родителите и бабите им не са.

# 42
Лейка написа, че децата са се предали. Това обобщение оспорих. После написа,  че това не се отнася за тях, те са щастливи.
Всеки има истински впечатления от собствените си деца. Ако пише за тях, информацията ще е достоверна, другото са преразкази втора ръка.
Това, което писах за големите в нашето училище, би трябвало да се отнася за всички добри гимназии, в които средният успех на клас е над 5.50 и учителите са гъвкави и не ги оставят да се демотивират при ДО. Няма значение дали са частни или държавни.
А в темата пишат хора с деца на всякаква възраст, даже и в извънучилищна.

# 43
  • софия
Аз имам известни наблюдения какво става в 11 клас в АК. И определено не съм щастлива от това, което виждам. Освен, че децата в темата са най-умни, адаптивни, ангажирани и пр., останалите в голям % са доста назад. 
Смятам, че трябва да върнем животът на децата, независимо от възрастта им. Защото те платиха цена, която родителите и бабите им не са.
Готова съм да разлепя това като лозунг и да облепя страната, белким подейства отрезняващо на народа Sad
иначе изобщо не мисля, че ДО действа на който и да е добре, пък било то много умен, адаптивен и свръх не знам си какъв човек. Моето не е от тях - търпи и се справя, но точната дума е "търпи". За мен адаптацията не трябва да те кара просто да търпиш, а да се разгърнеш, да се пренасториш и да продължиш да си добре.  Просто човек има нужда от реално общуване. Това е положението.

# 44
  • в страната на чудесата
ОПО не не. Не съм се изразила правилно, Уор. Детето ми тъжно и нещастливо. Казах, че държи гарда. Това е различно от силната обичайна ангажираност. Той е емоционално стабилно дете, по принцип, ще се справи и сега. Но щастлив не е.

Общи условия

Активация на акаунт