Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 42 020
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Пипи, аз лично съм много доволна от подготовката на второто ми дете в детска градина Тути. Но се намира зад хотел Маринела и трафика е меко казано неприятен.

# 466
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз се чудя как дете в ПУК намира време за 5 учители в извънучебно време - децата стоят в градината/у-ще цял ден, там обикновено учат, имат спорт, така че към 17.00 са уморени. Като сложиш и 1 час път до вкъщи...и така 5 дни от седмицата. В събота и неделя ли са тези частни учители?

# 467
  • София
Гадамер, в ПУК ги намалиха на 3ма Grinning Според мен детето няма сила, а учителите си прибират паричките.

# 468
  • София
Гадамер, в ПУК ги намалиха на 3ма Grinning Според мен детето няма сила, а учителите си прибират паричките.

Не е ясно, за някои деца всъщност е забавно ако часовете са така ориентирани и не се изморяват чак толкова. Пак е лоша практика за мен де, включително защото ученето е "на системи" от самото начало и детето няма да изгради собствени тактики как да се справя, а ще чака някой да му го смели и обясни наготово. Нищо хубаво не следва от това по-нататък през годините.

# 469
  • Отвъд алеята зад шкафа
За мен това не е хубаво. Едно дете на тази възраст трябва да мисли повече за игри, а не за допълнителни уроци в почивното му време. Достатъчно си е каквото учат по програма в градината. Ако толкова трябва нещо дапълнително - един час Крокотак в събота след сутрешните палачинки и това е. Аз удържах до 6 клас голямата да няма уроци през уикенда - за мен е свещено време - за почивка, за семейството, за изчистване на съзнанието от делничния стрес, за срещи с приятели, спа уикенд, колела в парка и прочие.

# 470
  • в страната на чудесата
Големият не е ходил на уроци никога. Вероятно е година две по-голям от андините. Завърши чудесна мат гимназия след държавно Оу. Малкият също не е ходил на частни уроци и е 6 клас в чудесна мат гимназия след ЧУ до 4 клас.
Това нищо не доказва де. Само че може и друго.

# 471
Гени, какво друго😀

# 472
  • София
Е, нали казах вече, моите са от тъпичките, имат си тъпичка майка. Поне са извадили късмет, че са взели половината гени от баща си, а майка им има айкю поне толкова, че да се светне че генът й е тъпичък и да ги запише на курсове в седми клас.  Все пак, две деца в немската е доста добра успеваемост. Всеки с късмета си.

# 473
  • София
Е, нали казах вече, моите са от тъпичките, имат си тъпичка майка. Поне са извадили късмет, че са взели половината гени от баща си, а майка им има айкю поне толкова, че да се светне че генът й е тъпичък и да ги запише на курсове в седми клас.  Все пак, две деца в немската е доста добра успеваемост. Всеки с късмета си.
Защо мислиш, че някой теб визира с коментарите и се обиждаш? Аз не видях никаква такава препратка, за съвсем друго се говори.

# 474
  • София
Защото се споменават моите деца и влизане в гимназия. Да, моите ходиха на курсове в седми клас, за да имат шансове за хубава гимназия. Ако не бяха ходили, щяха да помиришат немската, ама друг път.

Хората си решават как да си организират времето. Уроците не съществуват, защото някой много иска да дава уроци, а защото читавите училища са малко, а тези, които са най-желание са и с приемни изпити. Дефицитът е причината. Ако изобщо някой трябва да се сърди на някого, да го адресира към отговорните фактори. Ние като родители гледаме да направим това, което дава на децата ни по-големи шансове. В крайна сметка всеки отговаря за бъдещето на своето собствено дете и прави това, което сметне за правилно. Накрая на никого не му дреме как е влязло детето - важното е, че е влязло. Чуждите хора не могат да дават оценка - те си гледат личните деца и имат уникалната възможност да решават за личните си деца, а не за чуждите.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 17:19 от Andariel

# 475
Освен гени, пак опираме и до кадърни учители.  

# 476
  • в страната на чудесата
Изобщо не ме интересуват гените на Андариел мъж и децата и. Споменах за възрастта като препратка за времето и сравнимост на резултатите.
Айде стига с тия глупости.
Който не се чувства сигурен, отива на уроци. Нека да не го изтъква обаче като задължително условие. Особено когато дава уроци. Независимо на кого, защо, по кой предмет и с коя цел.
Който иска да започва в първа яслена група с азбуката и да прати детето на 56 изпита. Който не иска, да не бъде стигматизиран, че пропилява великите шансове на детето си. Моля.

# 477
  • София
Точно затова (описаното по-горе от Лейка, чест и почитания, Ваше величество на краткия и точен изказ "право, куме, та в очи") злите "влъхви" тук скачаме, както се изразяват нежните души и радетелите да се уважава всичко и всички и да не се ползва нищо, което въздушно асоциативно могат да възприемат като обида, та точно затова скачаме, когато категорично се люсне мнение от типа "без уроци няма влизане/приемане", "тук пишат само сектанти/друг епитет по избор" или аналогично твърдение, което не търпи възражение. А опитът за такова веднага се обосновава пак с подобни многословия в посока колко сме закостенели, задръстени, заседнали в миналото и т.н.

И се надявам да не спираме да сме такива - заради родителите, които се влияят от съвременната категоричност.

Така да ми е писнало от нео-либераската кон-с-капащина, че не се сдържах.

# 478
  • София
Няма задължително условие. Всеки път се получава така, че стане ли въпрос за кандидатстване на деца, било в първи клас, било в четвърти, било в седми, било в държавни, било в частни училища, веднага се изсипва една камара народ, който обяснява как точно неговото дете грам урок не е видяло никога през живота си, пък влязло в гимназията Х, в училището Х, как си е умно по природа и какви глупаци са тези, които си изпращат децата на уроци, а не разчитат на природните си качества. Все едно гледам майки на бебета, които в градинката се надпреварват да обясняват една на друга "а моето проговори на 6 месеца, казва баба и мама" (а то на 6 месеца няма как да проговори по никакъв начин). Вечната надпревара на родителското самолюбие как собственото гардже е най-умно, което означава, че и родителят е най-умен. За това става въпрос. Дори най-здравомислещият човек започва да се съмнява и да си мисли "как другите деца могат, значи и моето, а ако не може, значи съм много амбициозен, а детето ми може да не е достатъчно умно". Вечната тема с вечната въртележка, която е всяка година. Добре, че не сглупих да послушам тези с гениалните деца, които са влезли в гимназия без нито един урок. Това е.  Който както ще да мисли, но аз интереси нямам. Нямам! Никого нищо не карам! Всеки си решава за детето си какво да прави и как да прави.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 18:08 от Andariel

# 479
  • София
Андариел, ако децата ми учеха в ДУ /със съответния за ДУ хорариум/ и аз щях да ги запиша на уроци в 7-ми клас. Но понеже учеха в ЧУ /със съответния за ЧУ хорариум/ и при прекрасни учители /при които други ходят на частни уроци/, не ги записах /както постъпиха и повечето родители в същото ЧУ/. Така става ли по-ясно колко са ирелевантни постовете ти в тази тема? И не само помирисаха, ами си влязоха където искаха. Малката, през 2018-та /че голямата беше по-отдавна/ изкара бал за всяко едно училище, включително НЕГ и СМГ. И, не, не са гениални.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 18:23 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт