За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 321
  • 548
  •   1
Отговори
# 150
Да вземеш да препоръчаш застрахователя си, че на мен само ГО на Смарта ми е почти 300.

Не би трябвало да е от застрахователя. Миналата година беше 250-260 лв. Тази година ми каза, че е по-малко, заради пандемията и защото хората пътували по-малко и имало по-малко катастрофи. Но догодина пак щяло да ги вдигнат.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 17:07 от Gentleman1

# 151
  • София
Преди седмица платих първата вноска от новата застраховка - 270 лв.
А общо имаме 6 МПС-та - 6 пъти ГО + 2 пъти каско.

# 152
  • София
Стига бе, баси Смарта. Simple Smile
Мойта е 300 и нещо, за колкот поне 4 смарта. Laughing
За сметка на тва каското е майка плаче.

Например купувам едни хлябове дето са малки и са по 5-6 лв и стигат за ден, най-много два. Но са хубави и смятам, че са добре похарчени пари.
Това, мисля, е нещо малко по-друго. Simple Smile Всеки, възприема различно. А и свят шарен, хора всякакви. Simple Smile
Правили са ми "забележка" Simple Smile , че видиш ли, съм се правел на нещо си, щото предпочитам някои неща, малко по-качествени. Пиел съм намсиква бира - скъпа била. Ма пия една и 5 кинта да е кво от тва. Simple Smile 5 помии и кило кренвирши, струват по скъпо от една качествена и 100гр. хубава мръвчица за мезе, например.

# 153
Преди седмица платих първата вноска от новата застраховка - 270 лв.
А общо имаме 6 МПС-та - 6 пъти ГО + 2 пъти каско.

Голям автопарк. Да не си женена за Кристиано Роналдо?

# 154
Аз само да спомена, че продукти като олио, масло и нормално месо в ресторант/бързо хранене няма как да намерите. Зареждане с най-евтините продукти от всички класове.
Да бе!
Да бе да, само качествено се купува Trollface
Все пак работя в сферата на услугите и имам ежедневен опит.
Някои търсят по-ниска цена, други купуват скъпо от доверени доставчици и по този начин ги подкрепят.
Но всички се стараят да задържат клиентите си. Защото този месец ако ти е некачествена храната, другия да е на най-високо ниво, няма да има кой да я яде.

# 155
За бензин.

# 156
  • София
А, откакто ММ работи в чужбина съвсем сме зарязали колата. ГО не сме плащали, аз не я ползвам. Седи си до блока и се пече или замръзва.

# 157
  • София
Да вземеш да препоръчаш застрахователя си, че на мен само ГО на Смарта ми е почти 300.

Те са долу-горе еднакви. Правя застр. на колите винаги в офис на SDI, служителката първо принтира на 1 лист цените на всички застрахователи, да си изберем. Разликата между най-евтината и най-скъпата е 15 -20 лв. Все са около 260 лв/годишно, но за стари, евтини коли. Не знам дали  последното е от значение.

# 158
  • София
ГО на малката кола е 270 лв, ГО на кемпера е 274.

# 159
ГО е задължителна, независимо дали карате колата, да не се събудите един ден със служебно дерегистрирана кола... офтопик е, но е важно Simple Smile

# 160
ГО е задължителна, независимо дали карате колата, да не се събудите един ден със служебно дерегистрирана кола... офтопик е, но е важно Simple Smile
Спокойно, след направена Г.О. служебно я регистрират. Също офтопик, но е също толкова важно.

# 161
  • Швейцария
Харчим най-много за наем (1/3 от дохода), за здравни застраховки и храна. Но храната на фона на заплатите тук не е скъпа, просто ние купуваме здравословна и глезотийки. И за мой срам за цигари за мен. Алкохол и безалкохолни не пием, само вода и кафе.

# 162
Харчим най-много за пътувания и забавления. Около 30% от бюджета е отделен за тях, но 2020 останаха неизползвани. От използваните пари миналата година - наемът и храната са равностойни и най-много.

# 163
Храна, цигари и алкохол са ни май най-големия харч. Но обичам да си се глезя и не пестя от това. Пътуване и почивки също, макар в момента да са мираж. ММ би давал всичко за разни ремонти. Та поради липса на пътуване, ще се занимаваме с ремонт.

# 164
Храна на първо място - петчленно домакинство, до един ящни Joy не мога да определя колко пари хвърчат, но са много. Готвим здраво почти всеки ден, като се редуваме с мъжа ми или включваме и децата. Не харесвам храната от топлите витрини и рядко купуваме, гледам дори и хлябът да е домашен и топъл. Отскоро живея в дом с голям килер, даже два килера и това много улеснява нещата - пазарувам в доста по-големи количества разни неща от промоции и това доста помага на бюджета (познавам отлично цените и не се връзвам на измислени прИмоции). Освен това складът ми разширява възможностите за измисляне на меню с наличните продукти, вместо да губя време да пазарувам всеки ден. Минахме горе-долу на седмично пазаруване по списък.
Гориво, застраховки и поддръжка на колите - пътуваме често, 3 автомобила и един мотор.
Лични застраховки спестовни, моя ипотека и данъци. Вчера платих 500 лева данъци, сърцето ме заболя - и това не е всичко...
Цигари... Blush децата не пушат, но ние двамата...
Доскоро плащахме много за ремонт и обзавеждане на две жилища, слава богу, това вече приключи.
Алкохолът не е сериозен разход при нас.

Общи условия

Активация на акаунт