За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 401
  • 548
  •   1
Отговори
# 285
Мен пък ме мързи да чистя, да рина сняг, да гледам деца и да се занимавам с дома си. Обичам да ходя в офиса, на маникюр, на мигли, на екскурзии, на ресторант и да си гледам кефа и себе си...

Скрит текст:
Но аз си ходя и на всичко това.
Тази седмица е училищна ваканция и двете с щерката си почиваме активно.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 22:05 от Анонимен

# 286
Мен пък ме мързи да чистя, да рина сняг, да гледам деца и да се занимавам с дома си. Обичам да ходя в офиса, на маникюр, на мигли, на екскурзии, на ресторант и да си гледам кефа и себе си...
Колко хубав списък. С изключение на "да гледам деца", и моят би изглеждал така. Simple Smile
На мен децата са ми много забавни.

# 287
Всичко изброено от Кристи за мен е досадно – ужасни хамалогии по пътуване и екскурзии, страшна мизерия по летища и тъ нъ. Имам гнусливост към маникюристки, мигличарки и тем подони цвърчащи специалистки, за ресторантите съм 50/50, смятам повечето за надценени и лев не бих им оставила, откакто в супер скъп ресторант на пъпа на София ми поднесоха на малкото дете ястие от което щеше да се гътне, да си бачкат там позьорските тъпи рецепти и да не се надскачат излишно, лев нема да видят от мен.

# 288
  • София
Всеки си намира своя баланс и си прави живота както му е добре. Ние сме благословени жени! Наздраве!

# 289
Съгласна с Роки за баланса. Поддържам санитарният минимум, имам време за себе си и семейството си, работя и даже ми се случва да мързелувам. В интерес на истината не бих отказала професионална помощ за почистването два пъти в месеца, но ММ не иска чуждо присъствие. Безупречно чистият дом изисква време, а се цапа бързо. Само прах да се почисти от всички повърхности и да светят кухненските уреди е  време и усилия. За санитарни възли, фуги и прозорци да не говорим. И аз съм добре организирана, но много от дейностите изобщо не са ми от любимите.
Не видях някой да споделя какви пари отделя за хоби. Имате ли такива и колко ви струват?

# 290
Да, аз имам хоби – парфюми и сумата е значителна за месец. Не, няма да я споделя. Но не ощетявам никой от семейството си, така че все тая.

# 291
  • София
Магни, имам хоби. То е да пътувам с кемпера. Всеки спестен лев отива там.

# 292
Имам хоби- колоездене, безплатно е.
Тази година се научих да карам ски, но още не съм харчила съществени суми там.

# 293
Да пътуваме ни е семейното хоби.
Иначе книги, гурме храна, строителство, домашни мезета, интериор, дизайн и музика.

# 294
Контесата ме разсмя. За иконом и аз не плащам Joy

# 295
Имам няколко, най-скъпо ми излезна дигиталното рисуване- 500долара, но си се възвърнаха.
Другите са все разни проба-грешка, неща които пробвам за да се науча да развия някой бизнес. Като цяло освен четенето избягвам хобита, които трудно биха ми донесли някакъв доход в бъдеще.

# 296
Сигме, еми нямам иконом Simple Smile Няма да се лъжем все пак.

# 297
Колоезденето не е безплатно. Инвестицията в добър велосипед и екипировка е значителна. Да не го бъркаме с каране на колело за удоволствие. Парфюмите могат да бъдат страст, любов, но хоби защо? Колко парфюма може да се съберат/ използват преди да им изтече срока на годност? Хобито е нещо различно за мен. Фотография, изкуство, активни спортове, колекциониране, меломани, киномани и подобни. Пътуването може да е хоби ако целта е да се обиколят и посетят много нови и непознати дестинации. Както Змия е споделила за кемпера. Много от хобитата са не малка инвестиция, други не толкова, но винаги е разход. Например аз от година насам се занимавам с отглеждане на цветя. Не е толкова скъпо, но всеки месец определена сума отделям за това ми удоволствие. И това лято мисля да отделя повече за система за капково напояване и изграждане на малка градинка на покрива.

# 298
Колко да е инвестицията в колоезденето - 1000лв?

# 299
Ааа, аз мразя да харча пари....колелото ми е Мифа от 1960-та година, то беше на свекъра, ама той почна да  изпада в деменция и вече не го ползва. Чак пък екипировка да си купувам, аз все пак няма да участвам в тюр дьо Франс....

Общи условия

Активация на акаунт