РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 596
  • 471
  •   1
Отговори
# 240
БРАВО ! Чудесен сайт , прекрасна работа сте свършили ! Да  Ви е честит !!!
Благодаря. Embarassed
Кръглата маса ще е на 26 април и ще е в насока - Интегрирано обучение - настояще и переспективи
(на -честита първа пролет пуснах част от рисунките на нашите деца - правихме изложба - който иска може да надникне там)
(по - късно ще ги пусна и тук)

# 241
Радвам се, че се интересувате от обучениятя на ресурсните учители и началните учители относно проблемите на нашите деца. В Сливен например в момента обучават начални учители, които имат в класовете си "различни деца" от Пловдивския Университет. Фондация "Инициатива Съпричастие" организира едно обучение по Арттерапия на учители и ресурсни учители. Искаме да направим много повече неща. Имате ли изградени ядра от активни родители, чийто деца са в масовите училища и които искат да променят нещата в тях за децата си? Не знам защо не създадем един национален Център на родителите и специалистите, за да защитаваме правата на децата си за приобщаването им в обществото?

# 242
МИЛИ МАМИ ,ИМАЙТЕ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ И БЪДЕТЕ ИЗПЪЛНЕНИ С ПО-ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ РЕСУРСНИТЕ УЧИТЕЛИ,ЗАЩОТО ТЕ СА НУЖНИТЕ ВИ СПЕЦИАЛИСТИ .УВЕРЯВЯМ ВИ,ЧЕ ТЕ СА НАЙ-СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЕЦА СЪС СОП И РОДИТЕЛИТЕ ИМ.В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ТЕ СА ОСВЕН КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ ,НО И СЪРЦАТИ ХОРА.ОПИТЙТЕ СЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ НА ТЕХНИЯ ТРУД ПОЛОЖИТЕЛНО И  ГИ ПОДПОМАГАТЙЕ АКТИВНО .ТЕ НЕ САМО ЧЕ НЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВАШИТЕ ПРОБЛЕМИ,А ЕДИНСТВЕНО ТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ.НЯМА ДА ИМА  НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ЕДНА  ОГРОМНА КРИТИКА И НЕДОВОЛСТВО.ТЕ НЕ СА ВАШИ ВРАГОВЕ  И ТРЯБВА ДА НЕМИРТЕ НАЧИН ПЪЛНОЦЕННО ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ.

# 243
Знам, че ресурсните учители не са ни врагове и са ни в голяма помощ. Нашата учителка е много добра - винаги е усмихната и сърдечна, и децата много я обичат. Работи добре и с началните учители, в чийто класове има деца с проблеми. В училището ни има и подготвителни класове, в които има деца с обучителни проблеми - говорихме с учителите и родителите и те са съгласни децата и през следващата година да бъдат в подготвителен клас, за да можем да им помогнем да преодоляват проблемите, които имат. Целта ни е по-рано да обхванем децата и по-рано да им помогнем в преодоляването на проблемите им. Лошото е, че в момента ръководството на училището не иска да ни съдейства и да ни подпомогне да приобщим тези деца. А след това се чудим защо има второгодници или отпадащи деца, защото общо взето те са с такива проблеми.
Можете ли да ни дадете съвет как да отстоим правата им?

# 244
  • София и там където не се пуши
Радка, не разбрах – искате да отложите деца от първи клас и училището не ви съдейства ли? Ако е това – става много лесно. Отлагането зависи най-вече от родителя, не от учителя.

# 245
МИЛИ МАМИ ,ИМАЙТЕ ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ И БЪДЕТЕ ИЗПЪЛНЕНИ С ПО-ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ РЕСУРСНИТЕ УЧИТЕЛИ,ЗАЩОТО ТЕ СА НУЖНИТЕ ВИ СПЕЦИАЛИСТИ .УВЕРЯВЯМ ВИ,ЧЕ ТЕ СА НАЙ-СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЕЦА СЪС СОП И РОДИТЕЛИТЕ ИМ.В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ ТЕ СА ОСВЕН КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ ,НО И СЪРЦАТИ ХОРА.ОПИТЙТЕ СЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ НА ТЕХНИЯ ТРУД ПОЛОЖИТЕЛНО И  ГИ ПОДПОМАГАТЙЕ АКТИВНО .ТЕ НЕ САМО ЧЕ НЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВАШИТЕ ПРОБЛЕМИ,А ЕДИНСТВЕНО ТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ.НЯМА ДА ИМА  НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ЕДНА  ОГРОМНА КРИТИКА И НЕДОВОЛСТВО.ТЕ НЕ СА ВАШИ ВРАГОВЕ  И ТРЯБВА ДА НЕМИРТЕ НАЧИН ПЪЛНОЦЕННО ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ.

Доста менторски звучи това послание. Дано наистина разбирате нашите истории. За 5 години лично аз не получих никаква помощ и разбиране за детето си. АКо бяхте на мое място, какво щяхте да направите. На чужд гръб всичко се вижда лесно, реалността е обаче друга.  Надявам се за малките деца да се промени поне нещо. За нас вече е късно, а и по някакъв начин съм си решила проблема. Но когато трябваше да се направи нещо и беше момента, всеки гледаше да ни избута. Нима мислите, че ми доставя удоволствие да критикувам, като споделям отвратителния си опит, казвам тия неща понеже са част или бяха част от живота ни, дано не го изпитват и другите, аз си знам през какво преминахме. Хубавото на хора, като нас е че НИКОГА не сме мислили че някой ни е виновен. Странно не видях някой да мисли така. Това са ваши мисли.

# 246
  • София и там където не се пуши
Искам само да подкрепа Зори в изказването и. Начален учител щеше да съсипе детето ми. И се чудя колко ли деца е съсипала, защото не е млад учител. Сега пак не сме при млад учител, но тя е страхотна учителка непрекъснато интересуваща се от всяко дете пооделно.

# 247
Аз също мисля, че много от началните учители могат да унищожат бъдещето на децата. Изпитала съм го на гърба си . Когато синът ми беше в първи клас, се опитвах да намеря най-подходящата учителка за него, защото е с проблем. Проучвах я в Инпектората,консултирах се с начални учители. Накрая избрах прехвалена учителка, която за нищо на света не бих препоръчала на други родители. Цяла година тя не се заинтересува от детето ми. Вярно е,че той имаше доста обучителни трудности - дислексия, дисграфия, трудности по математика, трудности в общуването. Накрая се разделихме с категорична присъда от нейна страна, че от синът ми нищо нямало да стане и никога нямало да се научи да чете, пише, смята. Преместих го в друго училище при друга госпожа и друг клас. Сега е в ІV-ти клас. Тази госпожа и класът го приеха много добре. За три години се научи да чете, да преписва и пише под диктовки, да смята. Вярно, има още трудности, но заедно с началната учителка, ресурсната учителка, логопеда и психолога работим, за да му помагаме в преодоляването на всички тези трудности. Мога ли да сравнявам двете учителка? Разбира се. Първата имаше голямо самомнение за себе си и единствено я интересуваше класът й да има висок успех, а не да научи едно различно дете. След като нямаше подход предпочете да не й пречи в класа.Бих попитала дали този човек става за учител. Втората госпожа е добър педагог и най-важното има сърце. Бих посъветвала не търсете прехвалени учители! Търсете учители, които искат да работят!

# 248
  • в полите на Балкана
Моето дете също е много добре интегрирано благодарение на началната си учителка. Това е една невероятна жена с голямо сърце за което безкраино и БЛАГОДАРЯ.   bouquet Притеснявам се обаче от преминаването в прогимназия и кабинетната система. Имам подкрепа от директорката ,че ще има асансьор за другата година или ресурсен учител само за него,но докато не видя все ще се притеснявам. Притесняваме и това ,че ще имат нова класна тя как ще го приеме пък и той нея и всички нови учители.

# 249
Мамо Раче,не се притеснявай! Grinning
Дъщеря ми има 14 учитела и от един не мога да се оплача. WinkЕдна майка имаше проблеми с господина по англииски миналата година,но мисля че си изясниха нещата .Пък класната ни е душичка. Heart Eyes

# 250
Мисля, че не трябва да се притесняваме за това. Учителите от горен курс също се интересуват от проблемите на децата с обучителни трудности. Въпросът е ,че трябва да бъдат обучени как да работят с тях.

# 251
Въпросът е ,че трябва да бъдат обучени как да работят с тях.
точно там е проблема. Peace

# 252
  • в полите на Балкана
Въпросът е ,че трябва да бъдат обучени как да работят с тях.
точно там е проблема. Peace

Мисля,че в горния курс няма подготвени учители . Sad

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 08:44 от мамаРаче

# 253
Здравейте отново,
Искам да ви уверя ,че в прогимназиален курс също има много добри специалисти-ресурсни учители,които буквално поемат под крилото си  децата ни и живеят с техните обучителни затруднения като се вълнуват за всяка получена оценка по математика,бълг.език,география ,
история и т.нНе можем да съдим за всички еднакво,просто защото са различни личности,затова и сме на различни мнения взависимост от това какво ни е дошло на главата.Имам приятелки-ресурсни учителки ,които като седнем на кафе не могат да говорят за нищо друго освен какви резултати имат с децата си и по какъв начин са ги провокирали за работа и резултати.Уверявам ви,те истински се радват за успехите на децата и се чувстват доволни от труда си.
Началниците на Ретионалните инпекторати по образованието сключиха чудесни договори с университети за обучение на учители от масовите училища за работа с децата с обучителни затруднения-така че нещата ще потръгнат,но разбира се ,трябва малко време.

# 254
  • в полите на Балкана
Здравейте отново,
Искам да ви уверя ,че в прогимназиален курс също има много добри специалисти-ресурсни учители,които буквално поемат под крилото си  децата ни и живеят с техните обучителни затруднения като се вълнуват за всяка получена оценка по математика,бълг.език,география ,
история и тн.

Сигурно има, но при нас не съм видяла ресурсен учител а се занимава с по-големи деца.Притеснено ми е повече от кабинетната система, защото е многооооооо трудно придвижването на дете на количка.

Общи условия

Активация на акаунт