РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 571
  • 471
  •   1
Отговори
# 285
Дороти благодаря ти ,ще го имам предвид! Hug

# 286
Здравейте!
Тази година дъщеря ми ще е 1 клас. Тъй-като има епилепсия я записахме като частна ученичка.
Може би не е тук мястото да питам за този вид обучение, но не открих такава тема.
Ако има някой, който да е запознат с това, как точно става обучението ще се радвам да ми отговори.
Учителката в къщи ли ще идва, на изпити за срока ли ще се явява,
 или годишно...?

# 287
Здравейте!
Тази година дъщеря ми ще е 1 клас. Тъй-като има епилепсия я записахме като частна ученичка.
Може би не е тук мястото да питам за този вид обучение, но не открих такава тема.
Ако има някой, който да е запознат с това, как точно става обучението ще се радвам да ми отговори.
Учителката в къщи ли ще идва, на изпити за срока ли ще се явява,
 или годишно...?
Имаме в нашето училище момче с епи.Но е на редовно обучение.За другото не съм наясно. Rolling Eyes

# 288
  • София и там където не се пуши
И аз не съм чувала, знам, че единствено първи клас не може частен ученик. Явно трябва да се пита училището как ще процедират.

# 289
Защо точно първи клас да не може да е частна ученичка?
Тя вече е записана..., но не ни разясниха как ще бъде обучението, пък сега са отпуска затова реших, че някой тук може да ми каже...
Аз също хич не исках да я деля от децата, но обстоятелствата го наложиха. Много се надявам да успеем да овладеем пристъпите и догодина да е на нормално училище.Чудно ми е как родителите на деца с епи. ги пускат в клас. Не се ли притесняват от евентуален инцидент?

# 290
Здравей Ети, моят син е с тази диагноза  вече е в четвърти клас но ходи в редовно масово училище при нас има много такива деца , а и децас други заболявания които ходят в масови училища,С него се занимава ресурсен учител   и психолог , просто не знам защо е нужно да делиш детето си от другите деца
мисля че ще бъде най добре да поговориш с директора на училището , незнам при вас как е но моят син се чувства много добре сред другите деца, е наистина не върви с темпото на класа учи по по опростена програмааз също в къщи много се занимавам с него но мисля  че ако е изолиран ще бъде по зле. Не знам не мога да говоря от твое име но ,,,

# 291
Доколкото знам така наречените частни ученици са всъщност на самостоятелна подготовка,която вклучва консултациис учителите в училище в уговорено време.Изпити се полагат всеки срок.Това беше валидно поне за средния курс но за 1 клас newsm78

# 292
Защо точно първи клас да не може да е частна ученичка?
Тя вече е записана..., но не ни разясниха как ще бъде обучението, пък сега са отпуска затова реших, че някой тук може да ми каже...
Аз също хич не исках да я деля от децата, но обстоятелствата го наложиха. Много се надявам да успеем да овладеем пристъпите и догодина да е на нормално училище.Чудно ми е как родителите на деца с епи. ги пускат в клас. Не се ли притесняват от евентуален инцидент?
Момчето ще е 7 клас тая година и си е винаги редовен ученик.Като получи припадък го свалят при ресурсната или мед.сестра.Лично познавам родителите и мога да те уверя че са много добри родители. WinkДоволни са че Гошко е на редовно обучение ,а той самият-още повече.

# 293
Ами проблема при нас е,че припадъците са много чести /предимно в сутрешните часове - 9,30 - 10 ч. и по рядко вечер/. Средно 10 месечно, кратки, но със загуба на съзнание , след това около два часа не е в състояние да се концентрира, защото и се спи и е доста отпусната. Това значи всеки месец 10 дни да отсъства, защото докато се възстанови, учебните занятия почти ще са свършили...
Иначе много се изтормозих, докато се реша на този вариант. И сега като чета отговорите ви пак започва да
ме гризе съвестта.. Но разговаряйки с директорката по проблема, заедно стигнахме до това решение. От една страна тя ще разстройва учебните часове /ито доста редовно/ , от друга страна аз ще съм всеки ден на тръни, какво ще и се случи и как ще падне. Отделен е въпроса какво ще научи по този начин...!
Може би децата за които казвате имат много редки пристъпи, или ги предусещат..?

# 294
Вероятно имаш предвид т.нар.индивидуална форма на обучение - учителите ще идват във вас да преподават на детето /или ако се чувства добре, може да го водиш в училището, където пак ще се работи индивидуално от учителите, няма да влиза в клас/. Има право на такова индивидуално обучение и в 1 клас. Часовете, които по закон се полагат за 1 седмица, са от 8 до 12 на брой- зависи общината колко от тях е решила да финансира.
Пък като се позакрепи и припадъците намалеят, е добре да ходи в клас с останалите деца- ама едва ли ще е тази година, може би 2-3 клас.

# 295
Може би децата за които казвате имат много редки пристъпи, или ги предусещат..?

Ами понякога не идва на училище ,защото той също спи и има главоболие след пристъпите.Често го сварвам да лежи в кабинета при ресурсната.Не зная така какво успява да научи и дали пречи на останалите,признавам си.Но  пък майка му ми каза,че той иска да ходи с другите деца и така.

# 296
Попитай в инспектората по образованието ,надявам се там да получиш как трябва да ходите на училище.

# 297
  • Sofia
Аз мисля че помощното училище е най добрият вариант за деца с умствена изостаналост.Ресурсният учител не е вълшебник.Програмата в масовите училища е много натоварена-тези деца само се тормозят там от своите неуспехи.Това не е интеграция, а игнорация към горките дечица.

# 298
  • София и там където не се пуши
ivben - интересно ми е да споделиш, от какво черпиш тази категоричност. Имаш ли впечатление от помощните училища. Имаш ли дете с умствена изостаналост или близки с такова. Или детето ти да учи в такова дете.

# 299
  • Sofia
Ами да имам впечатление от такова училище.За да взема отношение по въпроса, значи имам и наблюдения.Работя с такива деца.Децата се чувстват по добре, по спокойни.Що се отнася за материала -естествено много по малка е натовареността, но тук се има предвид, че се работи с болни дечица.

Общи условия

Активация на акаунт