РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 539
  • 471
  •   1
Отговори
# 375
Оооо, така кажи бе, женаааа! Ама ние говорим за 2 различни неща! Поправи ме ако греша, но ти си от град близо до В.Търново. Ако е така, ти ми говориш за дневния център в града ви. А ние останалите ти говорим за ресурсния център в областния град,към който са ресурсните учители.
Доколкото знам, има ресурсен учител в СОУ "Вичо Грънчаров".

# 376
Да, да. От Горна Оряховица съм. В Центъра работят логопед и психолог. Имаше и рехабилитатор, но ...... нещо напоследък изчезна. Оттам казах, че ще назначат и педагог, но явно останаха само с доброто желание. Та значи областния град е Велико Търново и оттам трябва да изпратят Ресурсен учител така ли  newsm78

# 377
Да,така, само че виж първо във "В.Грънчаров" ресурсната учителка /много я харесваха родителите , децата и учителите, дано е същата като миналата година/ - тя може да задвижи нещата.

# 378
Непременно ще я потърся  Peace Благодаря ти още веднъж   bouquet

# 379
Здравей Пепи.Понеже аз съм минала вече по този път ето на мен какво ми искаха.В началото на април се подава молба при директора на детската градина че желаеш да ти бъдат отпуснати ресурсни учители за занимание с детето.Прилагаш копие от ТЕЛК и копие от диагнозата от свети Никола.Молбата е към директора на испектората по образованието.От там ти изпращат писмо което да те уведоми дали е уважена молбата ти.Доколкото знам през май месец разпределят ресурсните.Аз през комисия не съм минавала.Подадох молбата.После от испектората ми изпратиха писмо,че молбата ми е удавлетворена и ще ми бъде отпуснат ресурсен учител.В момента с Дани се занимават два пъти седмично логопед и специален педагог и един път седмично психолог.Това е.Дано да съм ти била полезна.Желая ти успех.

# 380
Мами, дружки моии, моля вече и аз за помощ, ориентация... Започват се моите мъки по търсене на училище с предучилищна група с ресурсен учител за Гери, ще питаме и в един център, но там са малко деца. Направо ми пуши главата какво да правя, как да я оставя в спец. градината, като там няма да я научат като хората и да е готова за училище, искам и да е в училищна обстановка, за да може да свиква....

Давайте съвети, предложения, идеиии - Пловдив голям град, ама нищо няма подходящо като за работещи родители, това е и другия проблем... че ми се иска да я водя за повече време на деня... Или до обяд на едно, следобяд другаде...  Praynig Praynig Praynig

# 381
  • София и там където не се пуши
Росониери, търсиш, най-близкото училище, ако ще я даваш в редовно, след което от самото училище ще поискат ресурсен - те вършат документацията.

# 382
аз ще я дам в редовно - т.е. масово, това имаш предвид нали, но става дума за отлагането, да я пусна предучилишна от есен... а ако е детска градина, аз трябва да си я търся и уговарям с директорката..
Знам ли вече..........пуши ми главата, нервната ми система е като запален фитил ooooh!

# 383
аз ще я дам в редовно - т.е. масово, това имаш предвид нали, но става дума за отлагането, да я пусна предучилишна от есен... а ако е детска градина, аз трябва да си я търся и уговарям с директорката..
Знам ли вече..........пуши ми главата, нервната ми система е като запален фитил ooooh!

Росониерке действай в момента отлагат. Пусни си молба отиди до инспектората.

# 384
Говорих с нашия инспекторат в петък, след Великденските празници от 14 май започват при нас комисиите и след празниците да се обадя да се запиша в кой ден и час да отида, че събират по 10 деца на ден, за да не се получава голямо чакане и изнервяне на децата..
При отлагане те пишат в домукемента + ресурсен учител, от там къде ще го водиш ти, се оправяй, тези дни пак ще звънна, че тази която била за детските градини била в отпуска Whistling

# 385
Rossoneri ПРИВЕТ, ЗВИНЯВАЙ ЧЕ СЕ ВКЛ. ТАКА ДИРЕКТНО И ЗАДАВАМ ВЪПРОСИ, но ние сме със същия наболял проблем и заради това си позволявам да те попитам Вие на колко години сте, защото моето момче е на 6,5 и трябва да избирам, да го отложа , да го дам в масово училище или да го запиша в помощно.  Аз съм решила категорично да го отложа, защото той не е готов  изобщо за този вид контакти и училищно обучуние, но се питам , ако КОМИСИЯТА РЕШИ ЧЕ НЯМА ДА ГО ОТЛОЖИ КАКВО ЩЕ ПРЯАВИМ? Посъветвайте ме дали може да продължава в спец. група в градина като го отложат или по закон не може, и дали трябва да подам молбата за отлагане в инспектората по образование  лично и само там, защото аз я подадох в детската градина,т.к. той уж се води в ПРЕДУЧИЛИЩНА ,но реално не е там/и съгурно не е посещавал ни едно  занятие в предуч. група/, заради това ми дадоха молбата да я попълня в градината. Посъветвайте ме как е добре да постъпя! Само знам че започва голямото ходене  по мъките и молбите да ни чуят и забележат!:pray: newsm17 newsm17

# 386
За отлагането не се притеснявайте, ако са направени документите, комисията си решава много бързо. И щом детската градина са поели нещата те ще ви помогнат.

# 387
duncheBE4, че е ходене по мъките, е така.
В никакъв случай в помощно училище!!!
Имаме няколко варианта да видим какво ще стане.

Няма начин да не я отложат, при наличие и на такъв ТЕЛК - 100 % с Ч.П.
искаме да я запишем в масова детска градина - предучилищна група с ресурсен учител, или в училище с такава група деца с ресурсен учител подготвителна, но ще са до обяд, а нас не ни устройва.
В друг център ще питаме също, но там местата са малко.
В краен случай ще я оставим в спец. градината уж с предучилищна, но това не ни устройва въобще, защото сме сигурни, че няма да бъде подготвена, но пък преимуществото е че е цял ден там, а това за нас е най-важно, за това сме се ориентирали към масова детска градина в предучилищна група, но ние сами трябва да си я търсим, от Инспектората или комисията за отлагане не ни дават насоки, а сами да се оправя и така... трудностите започват.

# 388
Росонери , и аз преди време отложих моят син една година от първи клас тогава кара две години потготвитлна група , при нас директорката действа  в ексспектората кога да се явяват децата на комисия но ние  не ходим ходи само тя и с изготвените документи , един единствен път сме ходили само ,  хубаво е да е в мвасова детска градина  казвам  го защото  и моят ходи в масово училище и  промяната е коренна  стана много по общителен и много по добре започна да говори , а колко до ресурсните учители  с риск да се повторя или да обидя някой  не става нищо  като идея добро но като осъществяване кръгла нула

# 389
Нонче, мерси за съвета, много ми се иска да е в детската градина - масова, в предучилищна група, надявам се да дръпне напред, все пак тя беше в тази градина, ама пустото се наложи да я изместя, ако знам кое е правилното и кое не, но уви..

Общи условия

Активация на акаунт