РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 515
  • 471
  •   1
Отговори
# 405
Росонери открих те Grinning Аз ще чукна на дърво в насока на ресурсната ни учителка,защото  от октомври миналата година сме с нова и тя е супер,много добро момиче,много се старае и дъщеря ми много я харесва,разбират се чудесно,и определено Ана-Мария се чувства добре с нея.Много се надявам да се съгласи да работи с нея частно през лятото PraynigПредстои ни разговор,та дано успея да я склоня.
  bouquet

# 406
ТОва е много важно за детето да приема учителя си и той наистина да работи от сърце. Мисля, че ще успееш, все пак им трябват пари, на частно е друго, но лятото винаги е така, има период, в който остават без занимания.

# 407
Ние бяхме взели ресурсен учител миналата година , в логопедичната не ни се полага, защото е специализирана и затова ние плащахме заплатата на каката. Нейната роля беше да е плътно до Марти и да му "превежда" инструкциите...да му казва кога какво трябва да прави и кое след кое следва, да му казва какво и как да говори с децата и като стане напрегнат да го изведе навън, за да не пречи и не настройва срещу себе си. Тази година е в предучилищна, пак там, мобилния телефон "замести" ресурсния учител, защото знае, че може да ни се обади и ни извика, кога реши. За есента, за първи клас изобщо не възнамерявам да се занимавам с ресурсни учители, по начина, който ми предлага бг законодателство.да се съберат първо пет деца в училището, че някой си ресурсен да идва по 2 часа седмично да се занимава с детето ми индивидуално...мисля си, ако усетим нужда, пак да взема някой, който да е неотлъчно от него дотогава, докато се интегрира.

# 408
  • София и там където не се пуши
Kezaja абсолютно си права - според мен и по-назад съм го писала, ресурсната трябва да е до детето в училище да му превежда на негов език и да му обяснява, но в клас. Те сега го правят много неприятно, отделно все едно има частен учител, за 1-2 часа. При нас са май 4. А и не е задължително да се съберат 5 деца. В нашето училище са 3.

# 409
  • в полите на Балкана
Kezaja абсолютно си права - според мен и по-назад съм го писала, ресурсната трябва да е до детето в училище да му превежда на негов език и да му обяснява, но в клас. Те сега го правят много неприятно, отделно все едно има частен учител, за 1-2 часа. При нас са май 4. А и не е задължително да се съберат 5 деца. В нашето училище са 3.

Прави сте момичета. Ресурсното подпомагане на този етап е една голяма недомислица.
Някъде четох, /не си спомням къде/, че  на запад до всяко дете със СОП има помощник, които влиза с него през всички часове и му помага. Този човек е с него и в междучасията и помага за адаптирането на детето. Той е в помощ и на учетелите и на детето с увреждане. Когато детето има и друг проблем освен физически тогава с него в часовете влиза ресурсен учител, а помощника остава с него само в междучасията и в часовете като домашен бит и др. подобни. Този модел трябва да влезе и в нашите училища.

# 410

Прави сте момичета. Ресурсното подпомагане на този етап е една голяма недомислица.
Някъде четох, /не си спомням къде/, че  на запад до всяко дете със СОП има помощник, които влиза с него през всички часове и му помага. Този човек е с него и в междучасията и помага за адаптирането на детето. Той е в помощ и на учетелите и на детето с увреждане. Когато детето има и друг проблем освен физически тогава с него в часовете влиза ресурсен учител, а помощника остава с него само в междучасията и в часовете като домашен бит и др. подобни. Този модел трябва да влезе и в нашите училища.

Това е моя блян-мечта за Гери. Трябва за това да се борим също! Защо все на запад е по-добре от нас??? Какви са тези хора там, толкова по-различни, по отговорни и иии...

# 411
Ох,това си е направо мечта да знам,че в училище има човек до Ана-Мария цял ден,който реално ще и помага тя да се чувства по-сигурна когато мен или баща и ни няма.От както новата и ресурсна дойде при нея има промяна в дните когато тя идва-понеделник и сряда.Ама както казвате това е за по 2-максимум 3 часа и то по нейно желание,защото работи с детето и извън часовете които са определени от ресурсния център,за разлика от предишната която идваше в 8ч.и си тръгваше в 10ч.,много работа и ангажименти Mr. Green В началото на годината нали имаше стачка на учителите,естествено и центърът стачкуваше,после трябваше около един месец да изготвят програма за работа,та в общи линии стартираха учебната година някъде средата на декември Sick,най-гадното беше обаче,че понеже били много "парчета" за уроци при специалистите,знаете че са определени на седмица един час-психолог и един час-логопед,ние посещаваме центъръ Mr. Green веднъж седмично.Е да сме живи и здрави да работим,щото ние не разчитаме на това,имаме си хора,с които детенце работи на частен прием ,ама питам аз защо изобщо измислиха подобни неща,като реално те не работят както трябва.Абсолютно съм за това - полудневно занимание на ресурсен учител,нали все пак уж се говори за интеграция, ох пак се  :bad-words, smile3511,извинявайте  Praynig Peace  bouquet

# 412
Здравейте. Имам следната питанка. Колко "специални"деца трябва да има в детската градина за да се отпусне Ресурсен учител? И ако е само моето, което се нуждае, т.е. няма други деца с потребност от такъв, това означава ли, че ако се изискват примерно децата да са 3-4, че няма да ми отпуснат?
Градът ни е малък. "Специалните" деца или се отглеждат в дома си или са в Дневния център за работа с деца или са по едно-две в детските градини.
Какъв е срока, в който трябва да ми отговорят на молбата за отпускане на такъв учител? Подала съм я началото на април. Детето ми е предучилищна на есен. Направо съм в чуденка как ще я караме ако не ни помага учител  newsm78

# 413
Пепи от опит вече казвам, че няма значение колко са децата. Ти това да го мислиш, не е твое задължение. (казвам го защото в предишното училище на Мишо така ни заблудиха). Ти искаш ресурсен - те ти го осигуряват и колко са, що са си е тяхна работа да смятат(на ресурсния център).

За отговор - групите ги сформират октомври месец - то не са групи,  ама да се изразя бройките за госпожите. Би трябвало във всички случаи да имате ресурсен.

# 414
Днес ни беше последния учебен ден с ресурсен учител. Пуснах молба и за следващата година. Явно нещата почват да стават по-гъвкави.

# 415
РАБОТАТА НА РЕС.УЧИТЕЛ Е МНОГО ОТГОВОРНА И НЕБЛАГОДАРНА.ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ КОЛКО ВРЕМЕ И ТЪРПЕНИЕ СА НЕОБХОДИМИ НА ЕДНО ДЕТЕ С НАРУШЕНИЕ ДА НАУЧИ ЕДНА БУКВА ПРИМЕРНО ИЛИ ЧИСЛО.ОТСТРАНИ ИЗГЛЕЖДА МНОГО ЛЕСНО.НЕ ВСИЧКИ РЕС.УЧИТЕЛИ СА БЕЗОТГОВОРНИ.ОСВЕН ТОВА ВСИЧКИТЕ ДЕЦА СА ОТ РАЗЛИЧЕН КЛАС И РАБОТЯТ С РАЗЛИЧЕН МАТЕРИЯЛ.НИЕ РАБОТИМ С РАЗЛИЧНИ ДЕЦА КАТО ГИ ПОДПОМАГАМЕ ПО РАЗЛИЧНИ ПРЕДМЕТИ СПОРЕД ТОВА ПО КОЕТО ИМАТ НУЖДА.ВСЯКА ВЕЧЕР ТРЯБВА ДА СИ ПОДГОТВИМ УРОЦИТЕ ЗАЩОТО ИМАМЕ ДЕЦА ОТ ВСИЧКИ КЛАСОВЕ И ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ УРОЦИТЕ ПО ПОЧТИ ВСИЧКИ ПРЕДМЕТИ.ДОКАТО МАСОВИТЕ УЧИТЕЛИ ПРЕПОДАВАТ ПО ЕДИН ПРЕДМЕТ НИЕ ПОДПОМАГАМЕ ПО ВСИЧКО.

# 416
РАБОТАТА НА РЕС.УЧИТЕЛ Е МНОГО ОТГОВОРНА И НЕБЛАГОДАРНА.ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ КОЛКО ВРЕМЕ И ТЪРПЕНИЕ СА НЕОБХОДИМИ НА ЕДНО ДЕТЕ С НАРУШЕНИЕ ДА НАУЧИ ЕДНА БУКВА ПРИМЕРНО ИЛИ ЧИСЛО.ОТСТРАНИ ИЗГЛЕЖДА МНОГО ЛЕСНО.НЕ ВСИЧКИ РЕС.УЧИТЕЛИ СА БЕЗОТГОВОРНИ.ОСВЕН ТОВА ВСИЧКИТЕ ДЕЦА СА ОТ РАЗЛИЧЕН КЛАС И РАБОТЯТ С РАЗЛИЧЕН МАТЕРИЯЛ.НИЕ РАБОТИМ С РАЗЛИЧНИ ДЕЦА КАТО ГИ ПОДПОМАГАМЕ ПО РАЗЛИЧНИ ПРЕДМЕТИ СПОРЕД ТОВА ПО КОЕТО ИМАТ НУЖДА.ВСЯКА ВЕЧЕР ТРЯБВА ДА СИ ПОДГОТВИМ УРОЦИТЕ ЗАЩОТО ИМАМЕ ДЕЦА ОТ ВСИЧКИ КЛАСОВЕ И ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ УРОЦИТЕ ПО ПОЧТИ ВСИЧКИ ПРЕДМЕТИ.ДОКАТО МАСОВИТЕ УЧИТЕЛИ ПРЕПОДАВАТ ПО ЕДИН ПРЕДМЕТ НИЕ ПОДПОМАГАМЕ ПО ВСИЧКО.
Не ни крещи!!! Пиши с малки букви!Прочети правилата на форума!

# 417
  • в полите на Балкана
РАБОТАТА НА РЕС.УЧИТЕЛ Е МНОГО ОТГОВОРНА И НЕБЛАГОДАРНА.ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ КОЛКО ВРЕМЕ И ТЪРПЕНИЕ СА НЕОБХОДИМИ НА ЕДНО ДЕТЕ С НАРУШЕНИЕ ДА НАУЧИ ЕДНА БУКВА ПРИМЕРНО ИЛИ ЧИСЛО............................................................................

Точно ние сме тези, които знаем какво огромно търпение е нужно за различните наши деца. И не сме неблагодарни,когато отсреща има разбиране,толерантност и търпение.
Вие като ресурсен учител бихте ли оставили две деца на  различна възраст и с различни увреждания да учат взаимно таблицата за умножение и да отидете на фитнес, както прави нашата ресурсна учителка, или да заведете детето на кафене посред зима без палто, защото не сте успяли да си изпиете сутрешното кафе ?! За какво търпение говорим в тези случай, та това е ежедневието на ресурсния учител в нашето училище.

пп Знам, че има и такива учители,които проявяват необходимото търпение с всички деца и това ги товари допълнително, но за съжаление са малко.Да си учител или лекар е призвание,а не професия!

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 08:39 от мамаРаче

# 418
Подкрепям напълно написаното от мама Раче и се надявам от  следващата учебна година на тази същата ресурсна учителка да не и видя очите в нащто училище,

# 419
НЕ ВСИЧКИ РЕС.УЧИТЕЛИ СА БЕЗОТГОВОРНИ.ОСВЕН ТОВА ВСИЧКИТЕ ДЕЦА СА ОТ РАЗЛИЧЕН КЛАС И РАБОТЯТ С РАЗЛИЧЕН МАТЕРИЯЛ.НИЕ РАБОТИМ С РАЗЛИЧНИ ДЕЦА КАТО ГИ ПОДПОМАГАМЕ ПО РАЗЛИЧНИ ПРЕДМЕТИ СПОРЕД ТОВА ПО КОЕТО ИМАТ НУЖДА.ВСЯКА ВЕЧЕР ТРЯБВА ДА СИ ПОДГОТВИМ УРОЦИТЕ ЗАЩОТО ИМАМЕ ДЕЦА ОТ ВСИЧКИ КЛАСОВЕ И ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ УРОЦИТЕ ПО ПОЧТИ ВСИЧКИ ПРЕДМЕТИ.ДОКАТО МАСОВИТЕ УЧИТЕЛИ ПРЕПОДАВАТ ПО ЕДИН ПРЕДМЕТ НИЕ ПОДПОМАГАМЕ ПО ВСИЧКО.

Има ресурсни и ресурни учители, ако прочетете темата ще разберете.

И нещата не са дообмислени докрай знаем, защото един рес. учител трябва да влезе в час с детето и да превежда на детето, какво трябва да прави, поне моето има от такъв вид помощ.

Общи условия

Активация на акаунт