РЕСУРСНИЯ УЧИТЕЛ

• 77 604
  • 471
  •   1
Отговори
# 225
  • в полите на Балкана
Сега се връщам от училище и имам добри новини .Идвали са от инспектората на проверка и са казали , че докрая на месеца ще преведат пари за асансьор . Много се притеснявах и от кабинетната система но се оказа , че ресурсната иска от другата година да работи само с него и още едно дете .В смимъл да го води от кабинет в кабинет и да влиза в часовете да пише вместо него . Това можело да стане ако назначат още един ресурсен и най-важното директорката за сега няма нищо против и каза че ще направи каквото зависи от нея. Hug

# 226
Здравей , мамаРаче. Дано наистина удържат на обещанията си и нещата се оправят. При нас също има доста неща за доизкусоряване , едвам тази година и то добре че имаше по упорити майки които стигнаха до телевизията та направиха пътеки за инвалидните колички. Сърцето ми се късаше като гледах майките как се мъчеха да ги катерят по стълбите. С ресурсните учители също е ад, идват от София изморени изнервени от пътя и естествено рефлектира върху дечицата. Дано се оправят и при нас  нещата защото за съжаление броят на дечицата със всяка година се увеличава а това интегрирано обучение поне на този етап изобщо ама изобщо не ми харесва поне на мен. newsm12

# 227
  • в полите на Балкана
Вече вярвам , че добрите нещата се случват,щом направиха две естакади за колички , а само той е дете на количка в това училище . Има и още няколко ,които са със затруднено придвижване но за тях е нужен само парапед . Директорката е много разбран човек и само парите са пречка това да не е осъществено до сега.

# 228
Здравейте всички,
На 17-18.03 в София имаше международна конференция на Тема :Отвъд затрудненията в научаването - уникалност на различието, стъпка към приобщаването. Присъстваха директорите на Ресурсните центрове, логопеди и психолози. Присъствах заедно с ресурсната си учителка и май бях единственият родител, а тя единствен ресурсен учител. Основно темите бяха насочени към дислексията и трудностите в четенето, писането, математиката и как да работим с нашите деца.Ако ресурсните учители нямат информация или Вие като родители се интересувате от трудностите в обучението на децата си и как да ги преодолеете, обърнете се към Директорите на Ресурсните Центрове. На конференцията раздадоха материали.

# 229
  • София и там където не се пуши
А тези материали качени ли са в интернет, защото ми се ще да ги дам на учителката на моето дете

# 230
Здравейте всички,
На 17-18.03 в София имаше международна конференция на Тема :Отвъд затрудненията в научаването - уникалност на различието, стъпка към приобщаването. Присъстваха директорите на Ресурсните центрове, логопеди и психолози. Присъствах заедно с ресурсната си учителка и май бях единственият родител, а тя единствен ресурсен учител. Основно темите бяха насочени към дислексията и трудностите в четенето, писането, математиката и как да работим с нашите деца.Ако ресурсните учители нямат информация или Вие като родители се интересувате от трудностите в обучението на децата си и как да ги преодолеете, обърнете се към Директорите на Ресурсните Центрове. На конференцията раздадоха материали.

Ресурсните учители на тая конференция наистина бяхме малко (от нашия ресурсен център - Русе бяхме само двама ресурсни учители).
Тия материали, ще бъдат качeни на този сайт -www.1school4all.org - (на документи има книжката Специфични нарушения на способността за учене – в помощ на родителите)

# 231
  • Бу-у-урга-а-ас
Имаше и други ресурсни учители, но като цяло май щеше да е добре да има най-вече начални учители.

# 232
Ех, че щеше да ми е от полза да присъствам, като бъдещ ресурсен учител Cry

# 233
Нашата ресурсна ми беше споделила,че не могат да отидат,защото са им казали че не могат да им платят пътя.Но било желателно да отидат. Rolling EyesЖелателно,но от тук до София са 30 лв. отиване и връщане с автобус.Жената да не ги копае от някъде тези пари!А така искаше да отиде! SadДругата ресурсна също не отиде.

# 234
Като има такива мероприятия – казвайте, защото нашата начална учителка сигурна и тя щеше да отиде. Много чете за проблемните деца и се занимава с тях.

# 235
Като има такива мероприятия – казвайте, защото нашата начална учителка сигурна и тя щеше да отиде. Много чете за проблемните деца и се занимава с тях.
началните май се интересуват повече,но след 4 клас са много учители и май не ги интересува много-много.Никаквиви обяснения не ми дават,освен учителката по немски и математика.Усмихват ми се като ме видят,"добър ден" и толкова!Учителката по бълг. език я търсих в началото на учебната година,питам я как е,а тя само ми каза,че ако имало проблеми ще кажела на ресурсната да ми каже . Grinning

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 09:54 от Eis

# 236
Днес срещнах общо 7 начални учителя и с всичките разговарях за тази среща, като бях извадила разпечатка и всичките съжалиха, че не са знаели иначе са щели да отидат.

# 237
Със сигурност нещо, което плануваме да се случи в Ресурсния център - гр. София с Директорката е да направим обучение  - и то няколко различни с Ресурсните учители. Ще ви пиша като знам точните дати и какво точно ще бъде.

# 238
На 27 април  Ресурсен център - Русе  ще организира кръгла маса (ще има презентации от: Директора на ресурсния център, логопедите, психолозите, ресурсните учители, може би и от някои директори на масовите училища, където има деца със СОП - всички материали след това ще ги качим на сайта на ресурсния център)  . Подробности ще дам следващата седмица - за тия които се интересуват и искат да присъстват.
А това е сайта на ресурсен център - Русе: http://rcrs.my.contact.bg

# 239
  • In a surreal moment!
БРАВО ! Чудесен сайт , прекрасна работа сте свършили ! Да  Ви е честит !!!

Общи условия

Активация на акаунт