Професионални серии за коса 145

• 57 743
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Е, "жълтата" маска Лалга не успя да се справи с изтощения/изгорен в краищата горен пласт на косата ми, но пък и терапист не се справя. Положението е неспасяемо, само ножица ще я оправи, но трябва да израсте. Най-добре се справя еластисайзърът с нар и след него половин ампула Лалга /замаскират идеално/.
П.С. Писах на ЗР и ми се обадиха, като ми обясниха, че от повече от година е сменена консистенцията, тъй като от Лалга са имали оплаквания, че маската е гъста и се разнася трудно. Формулата, като действие и аромат не била променяна.
Сега обаче и аз не мога да дам добро сравнение, тъй като, когато използвах "перлената" маска, косата ми беше в добро състояние, а сега ... просто не! Rolling Eyes Satisfied

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 11:52 от krystall

# 226
  • Варна
krystall би следвало да си наясно,че нищо освен ножица не оправя изгорена коса. Номерът е да се научиш да я китосваш като хората докато я изрежеш постепенно и същевременно да не съсипваш по същия начин новорастящата. Именно това е идеята на всички скъпотии,които клепаме по главите си нон стоп в повечето случаи.

Ииии да разкажа за поредния класен кит,с който се сдобих съвсем неочаквано Grinning.

Kérastase Blond Absolu cicaexstreme

Неочакван подарък ,на който се зарадвах като малко дете на бонбони Grinning.

В много луксозна брандирана кутия лежаха трите продукта от снимката.

KERASTASE BLOND ABSOLU BAIN CICAEXTREME- крем шампоан/с такъв се срещам за пръв път признавам си/продукт в кутия с консистенция на гъста маслена маска.Доста се почудих как да го ползвам,защото всички Керастазки шампоани ги разреждам задължително с вода преди употреба. Това,чудо обаче се наложи доста интензивно да го разбъркам,за да се разтвори що-годе. Шампоанирах два пъти като втория път постоях с богатата пяна минутка две. Усещането е точно като след силна маска/Кристалче пробвай го непременно/. Супер лигава,разплетена коса,а говорим за блондирана на ниво 10 такава макар и в доволно добро състояние. Не е подстригвана обаче от половин година и на краищата това се отразява макар и да се забелязва само преди да е китосана. Супер икономичен продукт-сигурно съм употребила не повече от 3гр. за двете шампоанирания,а прави пяна като цяла шепа.
Ароматът му е на добре познатите ни продукти от старата блондинска серия,който обожавам.
Подсуших с хавлия и нанесох малко количество от маската

KERASTASE BLOND ABSOLU Masque CICAEXTREME .
Класическа Керастазка кутия с капаче млечнолилава,но по-светла клоняща към бледо синьо. Самата маска е с бяла маслена консистенция супер плътна и гъста. Много малко количество ми беше достатъчно за дължините. Масажирах известно време по посока на косъма като наблегнах точно на горния пласт и краищата. Маската не е лигава,усещах косата леко стегната. Свих под шапка за баня и постоях 15мин.
 За огромно мое учудване когато свалих шапката по косата почти не се усещаше продукт. Всичко беше буквално изпито и се изплакна съвсем бързо.Няма го лигавото усещане като след Терапист примерно или след Лалга. Същевременно обаче беше разплетена идеално. Подсуших отново и нанесох термото за блондинки,а върху него олиото

Kérastase Blond Absolu Huile Cicaextreme
Не съм фен на Керастазките елексири по принип най-вече заради проклетото стъклено шишище Grinning. Като видна калпазанка едно време строших цяло олио Хроноложист на плочките в коридора и още ме боли сърцето.
Стандартна консистенция на повечето елексири на марката. Приятно, мазничко,силиконово.
Духнах със сешоара и на полусуха коса нанесох още две помпи олио. Изключително приятен продукт,косата заблестя,фризът се прибра.
 Мека,подредена обемна коса с живи връхчета като след фризьор-това е крайния резултат от ритуала.
 Серията би следвало да е силно хидратираща,но моята коса я усеща по-скоро като богато подхранване. Няма отнемане на обема,нито утежнени дължини въпреки солидното количество финиши които сложих.

Прекрасна е серията за блондирани и за сериозно третирани коси. Продуктите не са тониращи тъй,че със сигурност биха се харесали и на мацките с дълги,плътни коси като Магнолия примерно. За Чупливи,къдрави суховати по природа също.

Ароматът е божествен и по време на целия ритуал се чувствах като на СПА,което за каприз като мен е изключително важно.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 12:44 от prinzesata

# 227
  • София
За пореден път се обеждавам на свой гръб прави русото на косата...
Малко бях я оставила да си почива  от изсветляването и вече беше мека и гладка.
Онзи ден изсветлих малко и то с Oway.
В резултат на първо миене след боя косата ми изпи всичко възможно та чак иска и още.
Измих с Joico Moisture  Surge, после сложих маска кафявата капачка на марокан, като финиши сложих термото на керастаз за блондинки, новият спрей против разплитане на маракеш който не ми се стори достатъчно ходратиращ затова опръсках хубаво и със спреят на Moroccanoil color complete, после добавих олио K-pak joico и нощният серум на керастаз.
Косата все още е суха та добавих малко dark oil sebastian олио.
И всички тези финиши НЕ утежниха, а става въпрос за права коса с тънък косъм.
Значи това русо и разказва играта... ама какво да правя като само то ми отива 😳

Edit сега прочетох коментара на принцесата, тази серия предлага ли се в БГ? За сега съм попадала само на серума

# 228
  • Варна
Няма я още в магазините. Предполагам от салон на Керастаз е взета или директно от дистрибутура. Със сигурност е от БГ обаче защото на целофаните имаше надпис на български.

Мélisande и всички останли....Моля ви момичета не оставайте с грешното убеждение,че Oway е някаква безвредна щадяща боица-НЕ Е! Няма такова животно,което да свали 5 тона от раз и да не уврежда. Да в сравнение с други марки я харесвам повече,но никога не ползвам без Олаплекс кой каквото ще да дрънка.

# 229
Принцесо, наясно съм за ножицата, за това и написах по-горе, че само еластисайзърът в комбинация с ампулата Лалга замазват положението.
Някой ако може да предложи и друго 'замазване' за тънка коса, приемам. Hug
А за новорастящата естествено, че няма да я съсипя /отново с изсветляване/, трябва да съм луда! Stuck Out Tongue

# 230
  • София
Всичко дето изброих ми е обичайният помощник.
За тънка суха изветлена и на места изгорена коса най добре ми действат:

Шампоан joico moisture surge
Шампоан Терапист, маска Терапист
Балсам Kingsley moisture extreme
Нощният серум на керастаз
Нектар термик
Олио joico k-pak color
Олио Sebastian Professional
Спрей Moroccanoil color complete
Fusio dose на Kerastase
Терапията на joico

Това са най-добрите ми попадения за сега а повярвай ми, пробвала съм доста, това ми е шкафа

# 231
Вече почти година ще стане, откакто ползвам изцялон профи продукти.
С нищо не успях да китосам съсипаната си тънка коса. Просто я изрязвах, последно преди 4м. драстично. И сега мога да кажа, че е добре. Много къса ми идва, ужасна прическа, но освен да седя и да чакам да порасне, друго не ми остава.

Вчера ползвах Лалга ампула с терапевтичната преса, понеже нали се пише тези дни за Лалга. Вече ми идва силна определено. Косата ми е утежнена, но отгоре-додолу косъмът е гладък и лъскав.

За Дайсън също писахте. Аз се чудих за комплекта и сешоара. Много мнения и клипове изгледах. В крайна сметка взех сешоар, комплектът е подходящ за хора с много коса, където могат да се развихрят с различните приставки.

От сешоара съм доволна. Мъча се да се изправям с четка и все още се уча. Но определено косата ми изглежда добре, лъскава, една такава подвижна след сушене. Доста е силен, аз използвам най-малката топлина, защото косъмът ми е тънък, косата рядка и обикновенно съхне супер бързо. Та не се налага да използвам по-гореща струя.

От 4м. не съм се подстригвала. Бях си взела остра ножичка още лятото, за да обирам цъфтежа. Сега така си седи в шкафа. Нямам цъфтеж, което за мен не е чудо, а ЧУДО.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 13:21 от kotenze_84

# 232
  • София
Започнах да заглеждам аз някоя нова терапийка, че от еластисайзър, ампули за скалп Напура, ампули Олиосета, и тази на Алфапарф и всякакви клепаници, ми доскуча.

Знам, че е обсъждано за фузио дозите на Керастаз заедно с концентратите, но от къде поръчвате? Поразгледах и видях само някакви сетове с по 4 ампули и 4 мини концентрата за 110 лв. Нищо друго.

Загледах нещо, което е ново, поне за мен. https://makeup.bg/product/94195/ + https://makeup.bg/product/94221/
Като цяло Чи са ми много любими, но не бях попадала на това. Някой има ли мнения или да се е сблъсквал?

Edit: Търся си също така някоя дружка, ако иска да си разделим една опаковка /1 литър е/ от тази терапия, при наличност, разбира се. https://makeup.bg/product/398596/ Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 13:32 от Acquadigioia

# 233
Красавици , възможно ли е да се промени структурата на пяна за коса от стоене по шкафа за година?Снощи след банята/Лалга шампоан,маска хидратираща Макадамия, термо Напура/ сложих и една пяна около една малка мандарина, за да  начупи косата.Ами не ми хареса.Стана сплъстена, все едно е мръсна.Или неправилно съчетание на продукти?Пяната е на Жан Пол Майн.Thinking

# 234
Здравейте, може ли мнение за шампоана Mediceuticals X-Folate против пърхот?

# 235
Fuso dose съм взимам там, откъдето са намалени. Бустер имам един голям само, оранжевия хидратиращ.

На мен ми пристигнаха сетчетата на Miriam Quevedo. Нямам търпение да ги пробвам. Пуснали са ми мострички и на розовите Black Baccara, серията за която някой разпитваше. Шампоаните пише, че се държат да подействат м/у 2-5 мин. А маските се нанасят и на скалпа. Това ми се струва доста интригуващо. Ще споделя след време за действието. Със спрейчетата може и да не се разбера, на мен ми утежняват такива продукти обикновенно.

Преди време разпитвах да си делна с някой тази голямата маска на Lanza, тя е част от други продукти нали знаеш? Те обаче мй са поизчерпани в сайта.  

Сега се чудя на ето тези ампули.
 https://www.arlen.bg/product/5697/bio-energizirashta-grizha-s-ha … rcing-6x10ml.html

# 236
  • Blondeville
Котенце, спрейчетата на Мириам и двете се слагат по инструкции след стилизиране като финиш. Имам ги и двете, така ги ползвам като се сетя, лекички са. От златната серия съм влюбена в маската, нищо, че съм с тънка коса, но пък шампоанът ми е тежък. Розовият ми е любим. Техните шампоани май на всички пише 2 измивания, като на първото се постоява няколко минути с шампоана.

# 237
kotenze_84,
Тези ампули са ми спасявали косата, когато съм я подлагала на стрес и изтезаване. Аз лично съм много доволна.
Златната серия вероятно ще утежни тънка коса, но така или иначе вече я имаш — дано сработи за теб.

# 238
Здравейте, може ли мнение за шампоана Mediceuticals X-Folate против пърхот?
Ползвам вече втора опаковка в комбинация с маската на меди за израстване задължително на всяко миене(ползвам винаги като първо измиване този шампоан вместо биокленз). Много съм доволна имах лека себорея в комбинация със чувствителен скалп още от ученичка даже с hand and shoulders си докарах големи неприятности,но от този шампоан съм супер доволна скалпа ми е гладък спокоен абе супер доволна съм даже и на майка ми взех.

# 239
Взех си и стари мои любимци  Ш + М и термо Денсифик.

Ш и М ясно, но кое е термото Денесифик?

Неточно съм се изказала, за първи път като пробвах серията беше от травъл са за и там комбинират с термото blow dry, което се реактивира. От там в главата си свързвам трите продукта заедно, което е объркващо.

Общи условия

Активация на акаунт