Професионални серии за коса 145

• 57 825
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
Подкрепям мнението ти за Маракеш. И аз наскоро се влюбих в серията. Като трик за серума за връхчета :слагай върху него нещо омекотяващо - олио или някой термик и няма да имаш никакъв проблем.
А спрейчето за разресване може ли на суха коса да се слага? Обмислям скоро да си го взема.

# 316
Аз изпробвах спрейчето и по двата начина. На влажна коса пръскам обилно. Определено мисля, че може да се използва и на суха коса. Пръскам обаче в ръката си и така нанасям, за да контролирам къде колко отива.  Сутрин косата ми се разхвърчаха много и нанасяйки го заглаждаше косъма добре и бих казала че леко оформя косата, а и подновява аромата.
Сега видях, че на сайта на Маракеш твърдят че има и термо защита в него.
Аз мисля да взема и спрея за блясък, точно за ежедневно използване.

# 317
  • Blondeville
И аз винаги шампоанирам 2 пъти, понякога различни шампоани, понякога един и същ. Още от малка така ме бяха учили нашите, та по навик. Но като чета в инструкциите на шампоаните ми, май на повечето си пише по 2 пъти да е.

# 318
  • Някъде там
От както пробвах серията Breeze на Маракеш, не искам да помирсвам класическата им серия.
Breeze е много мой аромат.

# 319
А откъде купувате продуктите на Маракеш?

# 320
Маракеш досега само от Златна рибка съм взимала. Беше ми любов от пръв поглед с тях 🧡

# 321
Marakesh съм виждала и в kosa.bg, но не съм купувала от там. Сега имат - 15% отстъпка. Бях пробвала техен шампоан за подхранване един с лилав етикет. Сега нещо не го виждам или бъркам цвета, но ми правеше косата голяма, мека и блестяща. Може би даваше хидратация, не съм наясно все още въпреки че чета от почти 2 години тук..
Може и всъщност да попитам в тази насока.
Какво правят за косата ни шампоаните, които се водят подхранващи?
Те какви са - протеин / хидратиращи?
Много ще се радвам ако някой запознат сподели ❤️

# 322
Червената серия на Олиосета протеин ли е? Интересува ме шампоана от серията🤔

# 323
  • Някъде по Дунава
Да.

# 324
Да.
Ама бива ли го? 😁😂

# 325
Здравейте, дами Simple Smile
Включвам се с една изсветлена коса (само с боя, без обезцветяване, естествената ми коса е светла може би ниво 8 и с боя съм се докарала до 9-10, ако ми е правилна преценката), която има силна нужда от грижа за дължините. Косата ми е права и сравнително гъста с дължина до средата на гърба. Косъмът ми уви е супер тънък, а вече и изтормозен от изрусяването, краищата ми цъфтят от както се помня без значение колко често ги подрязвам, след почти всяко боядисване цъфтят и се късат...
Преди месец бях на фризьор и направих грешката да се съглася да ми направят дребни кичури за цялостно изсветляване уж с някаква италианска боя(уж без обезцветяване, но не съм сигурна, че това направиха гледайки моментното й състояние).. Съответно в момента дължините ми са още по-зле от по принцип.
 От последните страници харесах два продукта, но ще съм ви благодарна, ако ме посъветвате правилно ли съм се насочила или пък ми преоръчате други.
Важно е да отбележа, че имам псориазис и в момента имам две петна на тила, в косата - използвам спец шампоан, който уж не ми дразни скалпа и ще помоля да ми препоръчате козметика, различна от шампоан, тъй като не ми се иска да рискувам с нов.
Балсам - веднъж в седмицата ползвам Superplex keratin cool blond
Маска за коса - тук имам крещяща нужда от нещо качествено.
Финиш - ползвам endz на Маракеш и олио на Лореал, Елсев серията им (дрогерийно е май).
Термозащита - срам не срам в момента не ползвам, признавам, но пък и не я третирам с друго освен сешоар след баня - 2/3пъти в седмицата.
На снимката по-долу са продукти, които вече съм метнала в количката - мислите ли, че са ок? Бихте ли препоръчали още нещо, базирайки се на вашия опит, тъй като аз в профи козметиката за коса съм все още боса..

А това е моята коса преди кичурите, които споменах:

Предварително благодаря и съжалявам за дългия пост.

# 326
  • Варна
Stella D Адаш Grinning тегава е твоята работа....Проблемен скалп и изгорени дължини...... Тая коса е дооста под средата на гърба като гледам.
Имаш нужда от силни терапии за начало. Колорплекс 2-3 дози,Двустъпковия афроджи пак една две дози и двуминутния реконструктор....Една терапия седмично, а на останалите две измивания двуминутния реконструктор.
 И...Никакво миене като в казармата. Смаска/балсам се стои поне половин час под шапка за баня и е хубаво да се позагрее със сешоара. Термозащитата е абсолютно задължителна защото гледам,че не духваш просто корен,а изправяш с четка и сешоар.  Това на първо четене. Можеш да включиш и еластисайзър екстрийм и да спиш с него веднъж седмично.

# 327
prinzesata (адаш 😉), много благодаря за бързият  отговор и препоръки 💐
Хубавото е, че поне нищо не изправям, суша я точно за 6-7 мин само със слаб сешоар и предимно корена,дължините оставям да изсъхнат сами повечето пъти. Естествено права като клечка е горката ми косица, както я виждаш на снимката.
Ако не е много нахално моля те пусни ми линкове на продуктите, които си ми написала или поне целите им имена (може и на лично д ане спамим тук), че както писах съм много боса и да не оплескам нещо търсейки ги сама...
Реконструктор-а, ако е този по-долу от снимката в никой от бг сайтовете не го открих наличен днес, ако някой има идея от къде да го поръчам или търся във физически магазин в София - моля, нека сподели.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 23:03 от Stella D

# 328
Здравейте, планувам изсветляване на косата - лайтинг или нещо като ефект кичури след около месец. Трябва ли предварутелно според вас да подготвя косъма за това или направо после да оправям щетите и с какво - ако може и аз преди, и за след.

# 329
  • Варна
Да това е реконструктора. Ще го заредят.
Колорплекс- https://www.zlatnaribka.com/colorphlex/ednokratna-doza-sistema-z … yavane-colorphlex
Двустъпковия Афроджи - https://www.zlatnaribka.com/aphogee/aphogee-terapiya-i-vazstanov … asht-balsam-22-ml
Еластисайзъра- https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/elasticizer--za-izto … er-extreme-150-ml

medissa
Последните две измивания набиваш хард протеин,даже някаква протеинова терапия ако направиш няма да е зле. Ланза терапията за критично увредени коси,Кератиновото протезиране,ампула олиесета, наши филър ако намериш,Лалга ампула. Процедурата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с плекс и не се връзвай на приказките на фризьори,че не ставало с плекс. Мързи ги и не им дреме за косите ни затова не ползват.

Общи условия

Активация на акаунт