🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

  • 37 706
  • 738
  •   2
Отговори
# 345
  • Мнения: 14 966
Голяма жена е, не е до зодия, а до възпитание и интелект.

# 346
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Голяма жена е, не е до зодия, а до възпитание и интелект.

Абсолютно.

Време за реклама



Бюти инфлуенсърът Виктория Капитонова: Не спестявам нищо за собствения си комфорт, здраве и красота


✨👩‍🍳Следващият път в MasterChef България хоби-готвачите отварят първата си кутия! Те си спечелиха престилките, но сега ще се борят да ги запазят!

# 347
  • Мнения: 455
Утре Теодор Колев (малтретирания адвокат) обещава в Инстаграм, че ще публикува рецептата си за тирамису, с което спечели престилка.
Пренавитата веганка вече го направи за нейния десерт.
Ако не бяха инфлуенсърите, как щяхме да научим рецептите, а? Wink

# 348
  • Мнения: 352
То пък на веганката една рецепта - блендираш това, блендираш онова, правиш карамел. Не са ми впечатляващи тези десерти хич.
От друга страна Митко от предния сезон постоянно публикува разни интересни неща, неговия профил в инстаграм го препоръчвам.

# 349
  • Мнения: 14 966
Младежът е втори курс право, а не адвокат.
Техните рецепти не ме интересуват, нито харесах и двамата.

# 350
  • Мнения: 10 775
В какъв смисъл малтретиран?
Тая веганската овца нарочно ще я държат според мен. Трябва да има дразнител.

# 351
  • Испания
  • Мнения: 37 503
В какъв смисъл малтретиран?

Самият той каза, че е малтретиран в семейството, когато е бил дете.

Теодор е имал трудно детство. Семейството му е живяло в бедност, често се случвало да има само хляб на масата. Като малък бил жертва на домашно насилие.

Работи от 14-годишен. Помага на майка си да се разведе и й помага финансово. Доброволец е към БЧК. Личната му мисия е да защитава жертвите на домашно насилие, които не могат да си позволят помощ и именно затова учи право.

# 352
  • София
  • Мнения: 8 552
От какво се прави солен карамел?

# 353
  • Мнения: 6 173
От какво се прави солен карамел?
По подобие на рецептата за карамел, но се добавя и сметана, за да не стане на камък, и естествено малко сол.

# 354
# 355
  • Мюнхен
  • Мнения: 827
Защо трябва 100 000 лв (50 000 евро) да отидат да подпират чужда икономика и плащат стоки, осигуровки и данъци в чужд бюджет!

Ъъъ, а победителите от предните сезони да не мислиш, че са си изхарчили парите изцяло в България...Всичките пътуваха по света т.е дали са си парите на чужда икономика. Евентуално само Севда е вложила парите си изцяло в БГ, защото ресторантът ги е глътнал.

# 356
# 357
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
Даже е чаена...ами не знам, не съм приготвяла. Няма как да си причиня това количество захар. А иначе солта трябва леко да се усеща...малко като послевкус.

# 358
  • Мнения: 16 799
Да, солта трябва да е малко, казва се солен карамел, но солта е основно за подсилване на сладостта, то накъде повече, де. Трябва да се усеща лека солена жилка, не да стане прясол. Някъде карамела се гарнира с кристалчета захар, за да изпъкне вкуса.

# 359
  • Мнения: 33 799
Вероятно ще е приятно на вкус смесването на сладко с лек акцент на солено в карамела.
Лятото бях на един ивент със Севда, прави мъфинки и отгоре поръсваше кристалчета сол от Атанасовско езеро. Тъй нареченото "цвете на солта", това са солените кристали уловени преди да стигнат дъното при изкристализирането. Вкусът беше много приятен...

Общи условия

Активация на акаунт