🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 638
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
LaughingLaughing"Нека да остана тук, нека да си тръгне някой друг" Laughing
Голяма скица този Мартин Simple Smile
Много организирани и добри и двете капитанки, така се ръководи отбор.
Пламена си тръгна заслужено.

# 556
Не харесвам Борислава - каква лидерка, какви 5 лв., моля ви се.
Реши какво ще се готви самостоятелно, нареди им набързо по една команда и те като прилежни чираци си изпълниха всичко. Това за мен не е отборна игра, а диктатура.

# 557
Наистина ли на места на шарената сол казват мерудия?
При нас , в Русе , мерудията е магданоза.

# 558
  • Sunshine state
Да, аз съм от Хасково и така му викаме там. 😁 Аз пък не бях чувала, че на магданоза му викате така. 😅

# 559
Прочетох назад , че и други са се изненадали.
Алекс имаше грозна презентация. С тая бодната царевичка беше като детска чиния.

# 560
  • Sunshine state
Точно. И аз се изненадах като взвха да ахкат и охкат, ама явно е било вкусно. Тази година като че ли Роу е обрала емоциите, предния стигна връх с тия физиономии.

# 561
Моля, някой по-интелигентен да сподели с мен как е правилно да се нарича вЕган или веГАн, щото ми бъркат в корема направо..
И много приятно сравнение на Ана.. момчето седнало до нея и чака чиния, тя му говори за котки и зайци..

# 562
  • Sunshine state
Тук ударението пада на Е, тоест на английски е vEgan.

# 563
А в такъв случай защо жените с пряка връзка на високо равнище го произнасят с ударение на А?
Честно казано като го чуя така и ми прилошава, много ме дразни 😂

# 564
  • Sunshine state
Изобщо си нямам на идея. На мен Ана ми е много странна, дори смятам, че е в някаква секта и не говоря за веганството й. 🤷🏼♀

# 565
Благодаря за линка!

Май за първи път се включвам този сезон. Всички ми си струват много мили този път, но ми е само втори български сезон и поне за това ги поздравявам, че няма постоянно разни риалити драми.

Мерудия май грубо казано на български значи подправка, от там си обяснявам и израза. В Тракия за шарена сол и самардала съм го чувала да се използва, иначе в другите региони има и други значение.

Не разбирам как Виктория Капитонова се намира в Masterchef при положение, че може да сготви точно 5 рецепти. Ана, (или Анна, съжалявам) колкото и да изглежда като мило момиче наистина ми и супер неадекватна. Кулинарните ѝ познания стигат до там, че да ни обяснява, че веган авокадо тост е храна богата на протеини, щото то в авокадото имало протеини... Да готвиш веган десерти е супер пипкава достойна за докторантура по химия работа, но в същото време като човек, който не яде месо ми е супер абсурдно хора само с такива умения да ходят в Masterchef където за съжаление за 90% от чиниите трябва да се имат познания как се готви месо.

На мен елиминацията с тажин-а ми беше много елементарна, чак се учудих изключително много как точно Мая не спечели, защото визуално го беше сготвила перфектно, но... Явно и режисьорите си имат фаворити.

Засега много симпатични са ми ученикът Алекс, Елиас, Мая, Мария, Борислава и Лидия.

Иначе, ако Ана ми е меко казано нетактична с коментарите дали бихме си изяли котката на масата, то Силвена Роу като разбрах покрай Ана, че и тя била веган, щото било по-здравословно според науката (citation needed), но в шоуто си хапва кюфтенца и пържоли без никакви скрупули и тва вече прекрачва всякакви граници. То бива да си позьор, ама чак толкова вече е прекалено. Хем тъй, хем иначе и всички да я харесват явно.

А за избора на облекло на журито където единият се явява на работа в ефир с гигантски обеци, синьо кадифено сако и маратонки, а другият е т анцуг с кант и бели маратонки и все едно и двамата са слезли за 20 минути да разходят кучето не знам какво да кажа. Или българите много не са в час, или това е пълна подигравка със зрителя.

# 566
  • Sunshine state
Аз не схванах защо българите да не са в час, зарди облеклото на водещите? А по повод, че Роу е веганка, а опитвала пържоли и кюфтета - има си хас и някой от журито да вземе да претендира.

# 567
Ами не знам, може би за някои хора е нормално да отидат с анцуг и маратонки на работа, предвид, че не са спортисти, ама не беше когато аз живеех в България. Не съм и виждала журито да се появява в такъв вид в нито едно друго издание на предаването, та не знам. Още повече, че епизодът се снима изцяло в студийни условия, иначе разбирам ако ги бяха пратили на мисия да готвят на връх Ботев.

И не за първи път ми прави впечатление, неадекватното облекло на журито, където участниците, обикновените хора, без да имат кой да ги облича успяват да изглеждат съвсем нормално. Има разлика между екстравагантност и пълен непукизъм.

Edit: И то там е разликата дали си веган или не. Или ставаш в жури в Masterchef, защото не си и не се правиш на интересен и модерен или ти пука за тези принципи повече отколкото колко ще ти платят да опитваш месо в ефир. Ако не ядеш два дена в седмицата месо не си никакъв веган, а просто поредния нормален човек с балансиран режим. Псевдонаучните твърдения как това било по-здравословно не искам и да ги коментирам, но то и от тях прозира позьорщината.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 02:15 от Dalindrah

# 568
Преди време бях прочела коментар от човек, който сподели, че са го канили да участва в реалити формат. Та си мисля, че всичките тези инфлуенсъри са изрично извикани за участие. Толерират ги в посредствените им ястия, подсмихват им се закачливо.

Публикациите на Анна ми излизат из разни страници в социалните мрежи. Странно е как след пълен провал в серията, на следващия ден избухва с неадекватна публикация и рецепта, сякаш е спечелила кулинарната битка и е свръх кулинар. Твърде много внимание ѝ обръщат в монтажа- предимно нейните реакции показват, нейния микрофон чуваме, с нейните възклицания и угоднически отговори като на зубрачка.

# 569
По бални рокли ли да се явяват участници и жури?

Общи условия

Активация на акаунт