ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 051
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Ходим на Албена покрай първи юни за определено спортно мероприятие. Но там не си позволяват свободните цени, до това лято, когато си повярваха, че само те могат да работят
Преди повече от 5г колега ми показа цена за Албена през ТУИ, 30% по-ниска от обявената на сайта им , включваше и два самолетни билета, трансфер летище и тн, и тн.
Миналата година ни се размина ходенето в Албена, тази ще видим.

До Анталия с автобус няма начин да се навия моите мъже. Майка ми знае турски и обича да ходи, но по северните им курорти.
Аз например съм ходила на шопинг само веднъж, ами не обичам да се бутам , влача цяла нощ .. за прах, маслини и някоя дрешка.

# 451
Ние до Анталия си ходим с колата. Защото си бръмчим напред - назад постоянно и така си ни е по-удобно.

Тази година не сме отскачали до Албена. Какво е станало? Цени ли са качили? Едно комшийче се оплака от храната това лято, но ние лични впечатления нямаме от миналия сезон, точно.

# 452
  • Пловдив
Огромна е разликата между 4 човека и 5,за съжаление. Ние преди ходехме за 15 дни на Дюни и не ни се е налагало да плащаме такива суми. Но децата пораснаха и вече сина е възрастен, дори не искат да ни настанят в апартамент във вилите, и само защото ходим с други хора и едното дете пишем при тях, успяваме. Само че това дете е вече по голямо и за него се налага плащане. Та става доста. Иначе, по моята камбанария, няма Турция да ме привлече повече от Дюни. Стигам за 2 часа и половина, а децата не обичат да пътуват. Има си и аквапарк, и хубава анимация, и храната е добре, за една идея по-хубава храна да бия 2 часа път ДО София, после 2 часа преди полета, после 2 часа полет, после 1 час до просто един хотел... Тук си е супер красиво, хубав плаж, ако някой се разболее, съм спокойна. Друго е. Иначе, проверявах и за Турция миналата година, ми за 5 човека пак е по-скъпо. Ние на круизи ходим, до 4 човека на круиз ще ми излезе по-евтино, е за 5 пак е скъпо. На къща не искам да ходя, децата се отегчават за 2 дни, а често казано и не искам да готвя и да чистя. Албена с 20% ранни записвания беше много добре, но просто момента не беше хубав. Иначе аквапарка много го харесвам. Но там харчиш и други пари, на Дюни си забравяш парите вкъщи. В Италия ми препоръчаха на едно място хотел с анимация много френдли за деца и с уникална храна, за 2 +2 е 1000 евро. За 2+3 с хиляда повече 😀. Та, с малките може би ще идем някой път, живот и здраве, баткото като не иска вече. Иначе, сметнах на къмпинг без изхранване, като сложа всички разходи и ми става над 2000 лева пак за 7 дни, говоря ако не готвя. Та, евтино с 3 деца няма.
Джуди, не, не са вдигнали жените на Албена, там си е нормално. Разликата е че децата са си деца и безплатно до по - голяма възраст и това е удобство. И вилата между другото беше много хубава и удобна. С две спални, холче, 3 тераси, 3 телевизора, 2 тоалетни. Спокойно събира 2 семейства, и даже си има холче за общото благо, и хладилник и котлони.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 17:20 от luba_rizova

# 453
  • о`майна лунна нощ е
Не смея да правя планове за лятото. Наборът ще дойде с нас само ако и брат`чеда е наоколо. Като дупе и гащи са с него независимо дали се хвърлят като тюлени във вълните или играят с часове на телефоните.  Еднакво добре ще си прекарат и в София, и в Пловдив, и на море, ако са заедно.
Но е факт, че - първо: всяка година морето става все по-скъпо с увеличаването на възрастта, и второ - настана моментът да не иска с мама и тати и да предпочете компания на сродни души дори тя да е между стените на панеления апартамент.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 21:48 от `ТуиГ

# 454
Ние от 14 години не бяхме ходили на море на хотел, но пробвахме през септември в Каваците Не беше зле, тогава не усетих чак толкова неспазването на мерки, защото беше топло, хранехме се навън, не сме се задържали дълго време на закрито. Но за нас е малко неудобно връзването с храната, защото много обичаме риба и разни морски специалитети. И се получава, че плащаме за храна в хотела, а се храним в ресторантчета до плажа. Бяхме със семейството на сестра ми, те не изхарчиха нищо допълнително,  а аз и дребното платихме като за още една почивка за октоподи, калкани и пр. глезотии. По- добре да си ходим на бунгала:)

# 455
Изобщо не мога да си представя почивка в голям хотел. Подтискат ме такива места. За мен големия хотел е за една-две нощувки, когато си отишъл някъде по работа или на състезание. За мен са малки вилички или бунгала. Искам да ми е тихо и спокойно. Никакви тълпи не понасям, еле пък по време на почивка съвсем. Ако ще ходя на море, искам някоя самотна вила близо до тих и безлюден плаж. Не ми трябват ни атракциони, ни храна. Само тишина и спокойствие. Много ще ми е добре.

# 456
  • София
Огромна е разликата между 4 човека и 5,за съжаление.
Напълно съм съгласна. Когато бяха по-малки децата можеше нещо прилично да се намери. Откакто каките станаха на 12 г нещата се промениха, а от това лято вече и трите са над 12 г, каките дори над 14 г. Еми почти като за две семейства ми излизат цените, но и то е така почти четири възрастни с едно дете. Искахме сега лятото в някакви най-обикновени бунгала на Приморско с приятелка да отидем, но за пет нощувки, като не е сигурно дали ще се навият да ни настанят петимата е 1500 лв. За тях е по-евтино за 4-ма, двама възрастни и две деца, за десет нощувки отколкото за нас за пет. В Турция все още не сме ходили, но не си падаме много по токъв тип настаняване, а и цените ми излизат отново като въведа възраста на децата над 5-6 хил.
Аз нямам проблем да готвя или да ядем по ресторанти, затова и като цяло избирам места само с нощувки и изхранването е отделно. Признавам си, че предпочитам Гърция и се надявам и тази година да може отново да отидем.

# 457
Да, в хотела го няма това усещане за свобода и независимост. Чувстваш се като в блок. А и бунгалата обикновено са в горичка, виждаш зайчета, чуваш птици. Единственото предимство на хотелите са басейните, защото при лошо време и бурно море може да плуваш в тях.

# 458
  • София
Въпреки плаж Перла, на който се спасихме миналото лято и някак изкарахме почивката, ми става доста минорно при идеята пак да сме на българското море.
Понеже в Гърция ходим 2-3 пъти годишно, го играем всякак и винаги е чудесно.
В големите хотели ходим през месец май, а групата, която се събира тогава е между 10 и 15 семейства. Общо взето където и да се обърнем в хотела, все сме наши хора, та си е направо супер. Обикновено и който и да е плаж го окупираме в този състав.
Липсват ми много тези морета.

# 459
8 поредни години ходехме в Ралица Супериор. Едно лято разнообразихме с Елените. По-голям кошмар не помня. Тогава взехме решението да купим караваната. Вече 10 години минаха. Не бих могла да се върна в хотел, ако не е супер наложително Simple Smile

# 460
  • у дома...
И аз вече не искам на хотел и тълпи. Предпочитам бунгало на плажа, каравана или къша за гости някъде с басейн. И аз да си готвя. Не ми е проблем готвеното. Искам дя съм на плажа или малко басейнче, но хора да не виждам.

# 461
На плажа точно от хора не можеш да избягаш, но е забавно. Любимото ми време там е сутрин докато плажниците, все още не са дошли, и вечер след 18-19ч. когато се изпразва от хора. Тогава вече идва нашият час 😃

# 462
  • у дома...
На плажа точно от хора не можеш да избягаш, но е забавно. Любимото ми време там е сутрин докато плажниците, все още не са дошли, и вечер след 18-19ч. когато се изпразва от хора. Тогава вече идва нашият час 😃
Дикси това имах предвид - мъжо и детето да се печат на плажа, а аз да си зяпам плажуващите малко по-отдалече. Да не съм баш у тълпата. На шезлонг в края или пред бунгалото или караваната. И да не маам половин километър с катуна по два пъти на ден. Вашият вариант с каравана най-много ми допада. Остава да убедя фемилито.

# 463
Аз пък си дадох сметка тези дни, че са много против природата ми тези мерки, въпреки убедеността ми, че трябва да се спазват. Обичам да се запознавам с нови хора. Дребното е като мене и набързо разбрахме родните градове на половината гости на хотела, домашните любимци, предпочитаните места за почивка, температура на водата, стил на плуване, обичана музика, брой деца и внуци
-тук и в чужбина:)

# 464
  • София
Като бяха малки децата и ние обичахме да ходим на Дюни, страхотно е това място Blue Heart, но от 9-10 год. сме само в Гърция в различни типове настанянания - хотели, хотелчета, къщи за гости, самостоятелни вили, бунгало, та дори и мобилна къщичка в къмпинг (прекрасна!)
Миналата година мислехме за Италия, но заради кандидатстването не бях направила рано резервация и предвид обстоятелствата в крайна сметка отидохме в Созопол. Много ни хареса! Преоткрихме го този град, бяхме в къща с няколко апартамента в средиземноморски стил в южната част на вилната зона. В средата на юли и нямаше толкова много хора на плажовете - Каваци, Смокиня. Страхотни ресторанти са открили, които ни харесаха, че ние сме и по кулинарния туризъм Wink За мен основният проблем на бълг. Черноморие е недостатъчните и препълнени плажове.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 19:37 от BFF_

Общи условия

Активация на акаунт