ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 364
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз все пак бих имала едно наум с подобни книги.

# 286
Критичното мислене никога не е излишно.

# 287
Критичното мислене никога не е излишно.

Разбира се. То към всичко и към всяка нова информация следва да се подхожда така.
Но за целта човек следва първо да се запознае с обекта на критичен анализ. Smile
Аз още не съм я допрочела, но ми е интересна и повечето от обясненията звучат логично на фона на вече известни факти.
Изводи ще си направя като я приключа.
Бисе, ти много бързо си напреднала. Ударник си! Радвам се, че и на теб ти е интересна.
Аз мога да чета само по максимум час вечер и то не всяка, че имам едни курсове текущи в момента и времето ми е много кът.

Ученикът е спокоен, но той си е такъв по принцип. Правят доста контролни, дори онзи ден - две на веднъж. Което е в реда на нещата с оглед невъзможността за провеждане на обективен качествен контрол при изпитване по къщите отсъствено. Не се е нещо притеснил поради този факт. Не виждам и основание за такова нещо.
Предстои и проверка по математика на раздела за квадратни уравнения и другата седмица почват следващия.
По БЕЛ минаха най-после на следващото произведение след "Илиада". Обаче не бързат. Есетата им дават - по общожитейски въпроси. Тяхното проверяване и обсъждане иска също време. Докато 2-3 деца си прочетат техните и се обсъдят - часът е минал. И, честно казано, за мен това е по-полезно, отколкото изучаване по ред на всички предвидени произведения от литературата за осми клас.

# 288

Лошото е, че властите направиха всичко възможно, за да се допитат до хората по такъв безумен начин, че всички да кажат "не". А кому хрумна идиотската идея да пускат анкетата и в ДГ, даже не мога да намеря думи, за да коментирам.
Ако със същите средства са информирали учителите за ваксините, не е чудно, че хората ги отказват.
                  Ако това е "всичко възможно" аз навярно съм от Марс.Виждали ли сте анкетата в ДГ за родителите  и тази ,пусната на учителите? ЩО ли си спомням някои изисквания при съставяне на анкети,а тук не виждам нищо друго освен слабоумие!
                  Ваксините се отказват по много и различни причини.Едва ли "информацията",която се получава ще повлияе.Ако си направи някой труд да проследи развитието на този информационен поток ще си даде ясната сметка ,че просто се опитват да оборят различно мнение и за това залитат ,като пияни от едно мнение на друго и се получава една "информация" - слънце! Трябваше да мине месец и да се разбере ,че Астра Зенека не е препоръчително за определени възрасти.Руската е подобна на нея и още в самото начало,когато обявиха ,че са създали ваксина се каза,че не се поставя на лица под 18 и такива над 60.Ние започнахме след месец първо - на хора над 65,второ-на хора над 60,а сега чух - на хора над 55 и....какво.....на кого да вярвам?
                 При това се очаква затваряне и то скоро! Почти е сигурно.Вчера се отказа заплащане,което единствено не е извършвано докато всичко беше затворено и то с думите...не плащайте за март,защото може да го няма.Та кой отказва пари ей така? Явно знаят точно какво ни чака и ...нивото е доста високо за да си мисля,че са си решили сами.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 21:52 от Didia

# 289
Дидиа, какво мислиш че ще затворят през март? ДГ и училищата ли? Много ще е жалко ако стане така, защото ще има деца, които ще си останат дистанционно за пореден месец.

# 290
  • София
На дребната (5.клас) учителите много упорито им обясняват как може и да не се стигне до ПО, а те би трябвало да са от 18.02. Много се дразня.

# 291
  • о`майна лунна нощ е
Точно това имах предвид, когато преди няколко дни писах, че дребната, която също е пети клас, може да помиришат присъствено обучение точно като рекламата с шоколада и гимнастичките.

# 292
Дидиа, какво мислиш че ще затворят през март? ДГ и училищата ли? Много ще е жалко ако стане така, защото ще има деца, които ще си останат дистанционно за пореден месец.
                 Очаква се затягане на всичко,не само на у-щата.И ние треперим,че младежът в девети клас няма да помирише дори присъствено,защото трябва да е от 4.03.И за ДГ се говори интензивно за затваряне и проверките ни хвърчат почти ежедневно.Само,че за момента не могат да намерят никакви нарушения и няма за какво да се хванат.Поне при нас.Аз вече съм с 28-29 ежедневно.Вчера ММ е отишъл да заплати и обикновено заплаща за тримесечие.Отказали са за март с уговорката,че може и да няма нужда.До сега плащане не е правено само в месеците когато всичко беше затворено.Явно знаят повече от това ,което се говори.ММ е убеден,че ще затворят за месец и ограниченията ще са както преди.Сега стискам палци да не се случи.

# 293
На дребната (5.клас) учителите много упорито им обясняват как може и да не се стигне до ПО, а те би трябвало да са от 18.02. Много се дразня.
А при малкият  - 5 кл., постоянно им говорят, че от другата седмица като се видят присъствено еди какво си ще правят.
Наборът се чувства повече от чудесно. Вечер след училище се прибират пеш с част от класа, които донякъде са в една посока. Ходи с желание, връща се щастлив...ужасно е, че им остава само една седмица.

Доня, ако изобщо ще правиш бърз антигенен, изчакай да минат поне 3-4 дни.

# 294
  • софия
И мрън предпочита ПО. Сутринта каза, че в училище е по-изморително, часовете минават по-бавно, но иска да ходи. Вчера беше много емоционална - за първи път бяха имали час "Наука" при учител, който е нещо като легенда за целия Колеж, в най-хубавата стая. Не знам каква е тази стая, мисля, че не сме влизали в нея, когато разглеждахме, но децата са впечатлени от нея.
При нас за другата седмица госпожата по мат е предвидила присъствено контролно в сряда. Пак няма да учат в петък заради РС. Много почиват Grinning

Добро утро!

# 295
  • Отвъд алеята зад шкафа
А в час по литература вчера учителката е донесла кукли, които се слагат на ръцете и децата направили представление по Антигона. Много са се забавлявали.
Като си помисля, че остават още няколко дни присъствено...Много ме яд, не може тази ситуация да продължава толкова време!!!

# 296
  • София
Didia, ти в детска градина ли си? Аз не знам защо съм останала с впечатление, че си преподавала в училище.
Аз нали имам и малък фъстък, който ходи на ясла от скоро и се надявам да не ги затварят и тях. Че баткото може и да се гледа сам, но малкият няма как. А аз съм основно присъствено в офиса. Сигурно ще мога за някакви дни и хоум офис да мина, но не непрекъснато.
Иначе учителкатапо математика ги е подбрала нещо вчера, че са се омързеливили. Заплашила е младежа, че ще ми звъни, ако не се стегне и ще му провери лично днес домашното и снощи ставам в 12 и нещо - той пише домашни и ушите му плющят Simple Smile .

# 297
Ние сме още на почивка, но детето се обади да каже, че по математика нищо не е направил. Равносметката от ПО до момента е, че по френски е учил по време на ДО , а по математика нищо не е разбрал. Трябва да се намеси частен учител, защото иначе яко ще закъса. Лошото е, че не мога да го навия. Накрая ще го принудим с баща му.

# 298
Didia, ти в детска градина ли си? Аз не знам защо съм останала с впечатление, че си преподавала в училище.
              Да, в ДГ и при това целият ми трудов стаж е на едно и също място.Когато се наложи някъде да кажа от кога работя без да съм променяла работното си място ме гледат ,като полезно изкопаемо. Yum В днешното време да работиш на едно и също място 46 години просто е невъзможно.Отидох на стаж и...останах в ДГ.Специалността ми е българска филология ,но...така и не отидох в у-ще.Тъкмо реша да напусна и родители от групата,които имат по-малки деца ме убедят да остана и малкото да е в групата .Вчера пак водих подобен разговор с няколко от родителите ми.Само,че ми е време да остана у дома. Yum Все още се колебая защото познавам всички мъничета , братчета и сестричета , на моите деца. Yum

# 299
  • София
Amanda, за математиката си трябва концентрация, не че за езика не трябва, но ако липсва мотивация директно не правят усилия да се концентрират, а когато в Дискорд тече постоянен чат, много лесно е да решиш, че не ти се слуша какво говори учителката, защото предварително си решил, че няма смисъл, защото то това математиката не е за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт