ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 29 991
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • о`майна лунна нощ е
Днес имат и разширена, и обща подготовка като часове. Едната оценка е от тест /вероятно от редовните петъчни изпитвания/, другите две обаче са пресни пресни. Ще им пукнат шушоните, ясно беше. Един ден остана, да му се не види. От четвъртък в училище влиза сестра му, а той отново сяда зад монитора. Още не знае, че в края на седмицата ще получи нова клавиатура. Не че я е заслужил, ама ....

# 646
Oхх, как бъркате в раната с кученцето.. Не знам защо, но от две седмици постоянно ми изскачат обяви и съобщения за намерени и изхвърлени кокерчета или полукокерчета.
Имам слабост към породата, особено към черните екземпляри и съм на път да обработя домашните и да осиновим едно.

За оценки няма да говоря, че началото на втория срок е тотал щета, уж за целия клас, но в момента класациите на Школо са спрели, та дали е така не мога да кажа.

# 647
  • София
Не знам какви обективни оценки пишат, след като дават конгролно върху преподаден предния ден материал.
При това по математика, не по рисуване.

# 648
Здравейте, момичета! Аз никога не съм писала в темата, макар че ви следя от известно време Simple Smile С нов профил съм, но познавам няколко от пишещите тук (ноемврийки 2006 Heart ) и реших да се запиша Simple Smile Темата е уникално уютна и много полезна, а вие сте много готини всички Simple Smile Имам хлапе, което учи немски тази година и горе-долу се справя добре сам, аз помагам само ако ме помоли да го изпитам думи, граматика или нещо, което има да учи за разказване. Най-голямата ми мъка е, че е леко /май не много леко Simple Smile / пристрастен към компютърните игри, но се надявам с времето и това да мине.
По темата за кучетата - много обичам всякакви животинки, но най-вече кучета. Преди четири години си осинових едно черно полу-кокерче, което е истинска красавица, а преди месец - прибрах от улицата едно дребно безпородно супер нахално и жизнерадостно кученце на около 8-9 месеца. Взех я уж временно, за да ѝ търся дом, но само след два дена в къщи реших да си я задържа, въпреки че имаше ужасно много желаещи да я осиновят. Според мен кучетата нямат нужда от кой знае какви условия, те са супер щастливи и доволни, когато са при Човека си. Това е много по-важно за тях от всякакви перфектни условия на живот.  

Скрит текст:

# 649
  • Пловдив
Оф, и набора днес " Отличник " с четворка по френски и пет на есето по бел. По френски е много доволен, била една от най - високите оценки. Кръстих го "мъжкия вариант на Катрин" - Катрин е момичето в класа, което е много умно и много учи и е пълна отличничка, а френския го знае много добре. Разбира се, коментара ми беше ироничен, но той се съгласи сериозно 🤣🤣. А петицата по бел също била висока, даже имал похвала за есето. Обаче, честно казано, там госпожата нещо го харесва и подозирам, че му завишава оценките. От входното ниво с тази шестица - само той и Катрин са били с 6,та от тогава нещо учителката е решила, че много знае и това е. Хубавото е, че чак днес ми заяви, че иска присъствено, защото много повече научавал. Даже по френски на тази контролна щял да има 2,ако не била обяснила всичко госпожата наново. Голяма трагедия, писна им на тези деца. Щом и на моя асоциален мързелан му се ходи повече на училище, работата е сериозна. Надявам се от 01.03 да решат да върнат всички, или поне не по късно от 08.03. Дано поне заради изборите Бащицата се смили. Много, много ме е яд. За разлика от 5-7 клас попадна и на хубав клас, и на хубава класна, на балансирани изисквания в училището,и на, безмислено. Късмет, ма то за целия свят, та няма да предиряме.
Утре сме вкъщи, малките имат междусрочна. И, за смях, на фона на всички велики страхове и мерки, днес имаха някакво празенство за капачки, в петък имат патронен празник, пак с празненства и простотии. А спокойно можеха да ги оставят вкъщи. Но не. Иначе, голям страх, голяма паника, големи мерки.
Прекрасни кучовци показвате!

# 650
  • Отвъд алеята зад шкафа
Оо, още една ноемврийска мама.Vanilla, добре дошла! Какъв е старият ти ник, ако не е тайна, може да се познаваме?

# 651
Оо, още една ноемврийска мама.Vanilla, добре дошла! Какъв е старият ти ник, ако не е тайна, може да се познаваме?

Естествено, че се познаваме, дори на сватбата ти съм била Simple Smile))

# 652
Vanilla,  добре дошла🙂
Спечели ме завинаги с тези муцунки🥰

# 653
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ее, супер Grinning Добре дошла отново!

# 654
Аз имам алергия към кучета. А братовчедка ми има най-лигавия Голдън ретривър, чак ме е яд. Кучето е отговорност.

# 655
  • София
Онзи ден накарах мъжа ми да спре колата и слязох с подтичване, защото съзрях разкошен той пудел и не успях да се сдържа - догоних хората и ги разпитах. На 5 месеца, разкошна добродушна, мъничка плюшка. 😍
За първи път толкова да харесам малка порода куче.
Та се оказа непускащо косми и хипоалергенно, това исках да споделя.

# 656
Да,има Simple Smile. Аз не дописах, защото се сетих за това разлигавено куче к се ядосах
 То не е само да го вземеш и да го гушкаш. Simple Smile

# 657
Не знам какви обективни оценки пишат, след като дават конгролно върху преподаден предния ден материал.
При това по математика, не по рисуване.

Поне е на взет материал. Нищо погрешно няма. И при нас има такива контролни - по НЕ и по математика точно.
Правят го, за да имат децата по-обективни оценки, каквито масово писаните на проведени неприсъствени контролни далеч не са. На доста места това си цъфна ясно за двете седмици. За доста ученици разликите се оказаха от по няколко единици... Ако не беше продължителното ДО, нямаше да бързат. Желаят максимално да избегнат оценки върху групови разработки, които са безсмислени. А оценки се искат като минимална бройка за срок.

Чакам с интерес род. среща утре, да обменим мисли и наблюдения.

# 658
При нас го няма това, но... училището е за преподаване, не за изпитване...да бяха наблегнали на преподаване пропуски....но не,има норматив оценки. И надлъгване. Ми на това си учим децата,пък после се оплакваме.

# 659
  • Отвъд алеята зад шкафа
Определено децата присъствено е по-трудно да се скатаят и учителите бързат да пуснат тестове и изпитвания. Да не споменавам как още първите дни учителките поискаха тетрадките и течеше едно масово преписване на материал и домашни.

Общи условия

Активация на акаунт