ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 004
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
И аз бих предпочела, ако ще се редува ПО с ДО да е на по-кратък период. В тази ситуация, седмица на училище, седмица вкъщи, не би ме карала да недоволствам.
В момента моите и двамата са втора смяна. Наборът е на училище, шестокласникът вкъщи. Аз се прибирам към 16ч и го виждам как "учи". Опънал се на стола пред компютъра, слушалките на главата, микрофонът е изключен, защото го включва само този, на когото е зададен въпрос. Този, който иска да попита нещо, първо дава знак в съпътстващия чат. Та седи си моят, блажено излегнат и "слуша".  Слуша, но съзнанието му блуждае някъде, щото то ден след ден пред този компютър, на всеки ще му мине мерака да слуша някакво "радио". А и презентации или споделени екрани гледа, ама и тях толкова ги вижда. И после с баща му се превръщаме в учители да обясняваме, изпитваме.

# 631
  • София
Много лесен бил тестът на първите уроци от окръжност според набора. Викам му: А дали не е бил лесен, защото докато сте на ПО внимавате в час, а не блеете в Дискорд?...

# 632
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, green, това ще да е причината Joy

# 633
  • София
Здравейте!
Трудно ви следя, жонглираме с кутрето и децата, ММ и работи...втората щерка утре е рожденичка, сама си прави парти шапки и гирлянди...
Честито на патерица на момчето на Дикси, на половинката на Гадамер и всеки празнуващ, който не съм поздравила!
Миналата седмица беше много особена...карахме се с девойката повечко, уикенда стоплихме пак отношения....
На ПО се радва, очаквано са ги подхванали с изпитвания и тестове...вчера по Мат са имали 11 задачи за 40 Мин. По Испански есета са писали, тест по Бел, по Философия пък устно ги препитавала...странна ми е и тази госпожа.
Жалко, че скоро пак са по домовете....
Някой питаше за задачи...да снимам ли от Веди?
Забравих да ви покажа колко е пораснала:

# 634
Ох, че хубавинко това, кадифеното!

# 635
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сладко беби Heart Eyes

# 636
Оффф, като видя кученца и сърцето ми подскача❤
С тези очички, всеки момент ще ти проговори!
Голяма сладунка е тази беборана🥰

# 637
Оффф, като видя кученца и сърцето ми подскача❤
С тези очички, всеки момент ще ти проговори!
Голяма сладунка е тази беборана🥰

И аз обичам кучета, но нещо не мога да се "навия" да гледам куче в къщи, въпреки молбите на дъщеря ми.
Иначе засега правиха 3 теста, по АЕ -6; по математика -5, сега чака само по химия (където мисли, че се е представила зле). И дъщеря ми иска присъствено обучение, дистанционното единствено и харесвало, че спи повече LaughingLaughing

# 638
Кучето иска много време. А и място. Аз бих гледала куче само в къща с двор. Трябва да го разхождаш два пъти минимум всеки ден. Затворени животни, освен рибите, не държа.
Затова сме с котки у нас - отварям входната  врата, пухеното излиза, прави си каквото си прави, ако е хубаво времето - оставям го да се разтяга и разхожда и вечер го викаме. Мъжки котараци не са се прибирали с дни покрай съответните периоди, когато сме гледали такива некастрирани. При лошо време обикновено нещото си изработва каквото има да изработи набързо и се прибира.

# 639
Не бих казала, че за кучето е необходима къща с двор. Това е второто куче, което гледам и немска овчарка, пак в апартамент, гледах преди доста години. Кучето иска разходки, да, но през останалото време иска да е до човек, ако има такъв вкъщи. Оскар постоянно иска да е близо до някого. Когато сме на вилата, ако сме вътре, той ляга пред външната врата и не мърда оттам. Не тръгва да се разхожда сам из двора. Изобщо не ми пречи кучето в апартамента. Реално той почти постоянно си спи или лежи сгушен край нечии крака. Не му трябва кой знае какво място. Като му дойде времето за разходка се размърдва и разиграва. Същото прави и когато някой член на семейството се прибере - скача радостно за малко и отива пак да си полегне. Вкъщи се гонят понякога с котето. Поиграят, поиграят и след малко захъркват дружно заедно.

# 640
Писала съм и преди, че 14 години съжитествахме с една удивително умна Рижка, улична превъзходна.
Разходките ги беше поел ММ, но той тогава спортуваше професионално и съчетаваше разходката на кученцата( оказа се бременна, когато дойде вкъщи) със сутрешен и вечерен крос.
Сега, много искам голдънче, но си давам сметка, че ще седи целодневно само, а за кученцата това си е мъка.
Въобще, иска си време, което на този етап нямаме.

# 641
Куче всеки може да гледа на различни места, разбира се. Забрани няма.
Аз за себе си казах, че бих гледала такова само в къща с двор.
Иначе много ги обичам. Може би и точно за това, всъщност, не вземам. Нямам подходящи условия и време.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 16:52 от Judy

# 642
  • София
И аз обичам кучета, особено голдън ретрийвър, но и всякакви други. Ва моменти много се изкушавам да си вземем. Но си давам сметка, че не може да отговорим на енергийните му нужди и се въздържам от това да приютим някое. Може би като младежът стане на 18, ако не се е изнесъл в някаква посока.

# 643
  • о`майна лунна нощ е
Трудно ми е да си представя дома без куче. До толкова свикнах с присъствието на Швепса, че дори когато сме в колата на път за работа и закусвам мекичка, инстинктивно дърпам ръката си напред, защото очаквам измежду седалките да се покаже мокър любопитен нос. Не ми тежат дъждовните разходки, нито тези, при които буквално ближа замръзналото в чашата кафе.

А наборчето, ах наборчето ... две тройки и една петица днес. Всичкото това по немски.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 23:20 от `ТуиГ

# 644
ТуиГ, май по немски учителките все са решили на маратонско да го ударят. Аз такова ударно изпитване за една седмица по един предмет при нас не бях виждала. Вчера три оценки на куп имаше. И преди още две. Две контролни по математика. Едно есе по БЕЛ. Едно контролно по ИТ. И май още имаше - не мога да им хвана нишката. Ама по език са рекордьори направо!
Ама така е то, с това измислено ДО. Бързат да поизпитат, че поне някоя и друга по-обективна оценка да има. По време на ДО ще наблегнат на преподаването.

Общи условия

Активация на акаунт