Киста на яйчника – 3

• 64 424
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте преди почти месец ми откриха 4 см киста на десният яйчник, кърмя и не мога да пия лекарства, изключително болезнена, киселини, гадене, виене на свят. Лекарят каза да отида отново да преглед след 2 цикъла . Не съм много запозната със кистите, чета все различни мнения, мислите ли че е нормално?

# 436
Не ти ли каза какъв вид е кистата?

# 437
Не ти ли каза какъв вид е кистата?

Приличала на фоликулярна

# 438
Би трябвало сама да се спука с идването на Ц.

# 439
Би трябвало сама да се спука с идването на Ц.

Да, но не идва

# 440
Да, от "Вита". Peace

# 441
И лекарят ти смята, че това виене на свят и киселини са от кистата? Не съм чувала за такова нещ. А много често имам фуликулярни кисти.
Ти сигурна ли си, че не си бременна пак?

Не може да пиеш хормони, но хомеопат може да помогне без да спираш кърменето.

# 442
Здравейте,моля за мнение, че вчера от притеснение забравих да попитам доктора ми.
Началото на юли ми откриха за пръв път киста, малка. Доктора каза,че няма какво да се прави и вероятно тялото ще я изчисти. Два месеца по-късно, сега септември, си пуснах хормонални изследвания. Естрадиола излезна над 2 пъти над реферетните. След приключване на цикъла продължих да получавам зацапване, мн слабо 1-2 пъти на ден ,докато на 11 ден не прокървих отново и спешно отидох на преглед вчера. Доктора каза, че се е спукала кистата и тялото я изхвърля, заради нея и естрадиола поддържа високи нива. Успокои ме ,че няма нищо страшно и ми изписа регулон за 10дни и като ми дойде цикъла на 2 ден на преглед да видим дали се е изчистила. Като сметнахме датите се оказа,че ще е в отпуска ,когато се пада да отида на преглед и затова каза да почна хапчетата на 21.09. Всичко ок, но забравих да попитам това кървене(зацапване) сега кога се очаква да спре? Има ли ли сте такъв случай? Или едва след като започна регулон кървенето се очаква да спре? Кистата е 15мм на 25мм. Виждам ,че тук обсъждате доста по-сложни казуси, но ми се случва за първи път и не съм запозната, а доста ме стресира това извънменструално кървене.

# 443
Аз пък вчера бях на преглед. С отстранена матка съм. Ми единия яйчник се беше скрил в червата. За пръв път чувам това..

# 444
Еделвайс не разбирам как ви каза, че се е спукала , а после ще видите дали се е изчистила. Гледа ли ви на ехограф, като ви каза , че се е спукала? Не мисля, че зацапването ще спре докато не започнете хапчетата. Започнете ги. Другият вариант е дуфастон за 10 дни. Каквото и да изберете, като ги спрете до 2-3 дни ще ви дойде пак.

# 445
Ми единия яйчник се беше скрил в червата. За пръв път чувам това..

Преди време бях на преглед при реномирана лекарка и тя ми каза, че не вижда яйчника, поради раздути чревни бримки, демек - много подути и раздразнени черва, с газове, които пречат яйчникът да бъде огледан чрез ехограф. И на мен ми стана странно, но явно е възможно. А ми стана странно, защото във въпросния ден не усещах червата си неразположени.
Иначе, лекарката викна и колежка за мнение, но за съжаление, тя също не успя да разпознае очертанията на яйчника. Което не попречи да ме таксуват за прегледа, де. Grinning

# 446
На мен също при един от прегледите пролетта ми се случи. Много подути черва и не ми се виждаха добре яйчниците и кистите. Никога преди не ми се беше случвало.

# 447
Според мен това може да се случи само ако ви гледат с коремен ехограф. Повечето лекари , да не кажа всички при които съм ходила искат и гледат само с вагинален, дори и в цикъл да съм била.

# 448
С вагинален ме гледаха, разбира се.
Че кой проверява с коремен на днешно време?!

# 449
Една такава гледаме с вагинален ехограф и каза,че от нея е течението и че тялото я изхвърля,чисти се от нея (сега като се замисля,той все пак и каза размера ,значи си е още там щом може да я премери, въпреки кървенето, което имам) Ще пия регулон,но се разбрахме от другата седмица към края да го почна, за да може след спирането и идването на мц да ида на преглед (преди това ще е в отпуск).тогава ще проверят дали се е изхвърлил цялата. Това разбрах...както казах, за пръв път ми е, затова питам за мнение и споделен опит

Общи условия

Активация на акаунт