Киста на яйчника – 3

• 64 465
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • 1st floor
Цариче, бял равнец, петопръстник, турта, клинавиче, спирея

# 346

Аз също пия чай от тези билки
 Направи ми впечатление,че като започнах да го пия и имам неразположение, същото като преди цикъл. Не са точно болки. Чудя се дали може да е от чая. Пия по 300-350 мл на ден.

# 347
  • 1st floor

Направи ми впечатление,че като започнах да го пия и имам неразположение, същото като преди цикъл. Не са точно болки. Чудя се дали може да е от чая. Пия по 300-350 мл на ден.
Аз пия по схемата на плика, че и малко отгоре - около половин литър три пъти на гладно. Не съм видяла странични ефекти. Ти от кога го пиеш и има ли ефек върху кистата ти?

# 348

Аз пия по схемата на плика, че и малко отгоре - около половин литър три пъти на гладно. Не съм видяла странични ефекти. Ти от кога го пиеш и има ли ефек върху кистата ти?

Пия от две седмици. След 5-6 месеца ще ходя на преглед и тогава ще видим Simple Smile

# 349
Здравейте на всички. 🌷🌸 вчера бях на профилкатичен преглед при АГ и така.. видя си киста 7 на 5 см. Гинеколжката ме изпрати другата седмица да си правя кръвни иследвания и скенер и съветва хоспитализация и операция. Не съм имала оплаквания някакви освен, че
Последно време ми беше леко болезнен цикълът, а обикновено не е. АГ мисли, че е ендометриозна.  Днес ходих на второ мнение също се видя кистата, обаче гинеколжката от днес каза, че е безсмислено да правя скенер а трябва направо ЯМР за да се види какъв е видът на кистата обаче пак трябвало оперативно. След тези два прегледа наистина почнах да я усещам неприятно тази част на яйчника. Леко се обърках, на 26 години съм и искам ако е възможно да избегна часта с операцията. Питах днес гинеколожката от какво се получават тези кисти, и тя ми отговори, че обикновено е хормонално нарушение, но като цяло не е напълно сигурно за всички видове кисти. Отговорът и беше, че не е доказано.Мислех си нещо, което може да се стори странно на всички не знам 😀 . Мислите ли, че размерът на мъжкия полов член може да повлияе за нараняването, инфектирането и поява на киста(четох го някъде в руски сайт). Замислих се, защото моят приятел с който съм от 1год. и половина е с доста по внушителни размери от предишния ми. И се заговорихме с него, че и предишните му приятелки са имали големи кисти, някои са махани и оперативно.
Така ако не го приемате на сериозно поне можете да се посмеете 🤣🍆.

# 350
Здравейте на всички. 🌷🌸 вчера бях на профилкатичен преглед при АГ и така.. видя си киста 7 на 5 см. Гинеколжката ме изпрати другата седмица да си правя кръвни иследвания и скенер и съветва хоспитализация и операция. Не съм имала оплаквания някакви освен, че
Последно време ми беше леко болезнен цикълът, а обикновено не е. АГ мисли, че е ендометриозна.  Днес ходих на второ мнение също се видя кистата, обаче гинеколжката от днес каза, че е безсмислено да правя скенер а трябва направо ЯМР за да се види какъв е видът на кистата обаче пак трябвало оперативно. След тези два прегледа наистина почнах да я усещам неприятно тази част на яйчника. Леко се обърках, на 26 години съм и искам ако е възможно да избегна часта с операцията. Питах днес гинеколожката от какво се получават тези кисти, и тя ми отговори, че обикновено е хормонално нарушение, но като цяло не е напълно сигурно за всички видове кисти. Отговорът и беше, че не е доказано.Мислех си нещо, което може да се стори странно на всички не знам 😀 . Мислите ли, че размерът на мъжкия полов член може да повлияе за нараняването, инфектирането и поява на киста(четох го някъде в руски сайт). Замислих се, защото моят приятел с който съм от 1год. и половина е с доста по внушителни размери от предишния ми. И се заговорихме с него, че и предишните му приятелки са имали големи кисти, някои са махани и оперативно.
Така ако не го приемате на сериозно поне можете да се посмеете 🤣🍆.
Аз бях с киста от ноември. Ако в ендометриозна, често е само върха на айсберга и има други лезии. Аз нямах никакви оплаквания, а вътре беше мармалад. Днес съм оперирана.

# 351
Бързо възстановяване!

# 352
Здравейте,  при приема на Примолут нор или  Билка номер 20 от Здравница някой получавал ли е от време на време умерени болки наподобяващи менструални?
Чудя се дали от приема на хормоналното лекарство не се получава някаква реакция с яйчниците ми и гадните кисти или пък от билката. Да уточня, че преди приема на лекарства и билки не съм имала абсолютно никакви усещания и болки, както и други симптоми.
Колко време след спирането на Примолут нор ви дойде цикъла?

# 353
И аз съм с киста на яйчника от декемеври. Пих три месеца Дуфастон, но без ефект. Даже малко е нарастнала и в момента е малко под 5см кистата. Гинеколожката ме прати на ендокринолог и да изследвам туморни маркери. Туморните са в норма. За щитовидната ще пускам  пак тази седмица, защото пих кафе сутринта преди тях, а и не ми е пуснала всички показатели, които би трябвало. Гинеколожката каза, че иска да види изследванията първо и след това ще коментираме операция, която вероятно ще се наложи. Каза, че ако искам, може да още три месеца да пробваме с Дуфастон. И аз вече се чудя какво да правя...Някой скоро правил ли е лапароскопска операция? Какви са актуалните цени и къде? По сайтовете на болниците хич не можах да се ориентирам, а знам, че хич не са евтини.
Чудя се дали да не пробвам един месец на билки. За толкова кратко време дали може въобще да има някакъв ефект? В момента не пия Дуфастон.
Аз за киста съм пила турта, невен, бял равнец чай се прави. Помогна ми. Лятото отново бях с киста и тогава за месец с чая изчезна без лекарства. Преди години имам и операция, но тогава не знаех и за чая

# 354
Зависи от кистата, ако е ендометриозна, се съмнявам да помогнат чайове.

# 355
  • 1st floor
Аз сега се чудя, дали като се е смалила кистата, има вариант да се увеличи? Варират ли нагоре/надолу с размера? Или щом се смалява, все някога ще изчезне?

# 356
Здравейте и от мен. Приминах първия месец от лечението с Примолут нор и по този повод искам да ви попитам нормално ли е след приема му да имам оскъден и кратък цикъл, а и съсиръци? Въобще ако някой има опит с Примолут нор нека сподели какъв цикъл е имал след приема му.
 Да допълня, че и пия билки редовно.
Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 09:28 от elica_2007

# 357
Аз сега се чудя, дали като се е смалила кистата, има вариант да се увеличи? Варират ли нагоре/надолу с размера? Или щом се смалява, все някога ще изчезне?

Варират ,да

# 358
Здравейте, някой знае ли билките, които са взимат против кисти (например цариче, бял равнец, турта, невен ), преди или след цикъл трябва да се пият и колко време точно?

# 359
  • 1st floor
Здравейте, някой знае ли билките, които са взимат против кисти (например цариче, бял равнец, турта, невен ), преди или след цикъл трябва да се пият и колко време точно?
На мен в аптеката ми казаха поне три месеца без прекъсване. Имат си и дозировка и начин на приготвяне на самия плик. Пие се на гладно три пъти на ден половин час преди храна.

Общи условия

Активация на акаунт