Киста на яйчника – 3

• 64 504
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, някой знае ли билките, които са взимат против кисти (например цариче, бял равнец, турта, невен ), преди или след цикъл трябва да се пият и колко време точно?
Аз лично след доста изчетени положителни коментари за Билка номер 20 за кисти от Здравница се спрях на нея. Може да я проверите в сайта им пише, че съдържа няколко билки. Пие се 3 пъти на ден преди хранене. За сега не мога да кажа има ли ефект, защото я пия от 2 седмици, но мисля да я продължа 3 месеца, докато трае и лечението ми с Примолут нор и тогава ще ходя на преглед, за да видя резултата.
Успех на всички в борбата с кистите!

# 361
Кои туморни маркери се пускат при кисти,
Слее преглед при аг ,уж кистата ми оълна с кръв се спукала,но лигавицата и била по удебелена
Не съм сигурна ,че вс е наред предвид факта,че ми изписа само кистоп плюс
5см киста нима е възможно да изчезне за 1 седмица от само себе си

# 362
  • 1st floor
Аз продължавам да си пия билките от Поп Богомил, както и Регулона. Цикълът ми беше обилен, пет дни. Сигурно е нормално,  след като сума време го нямаше. Обаче кафеникавото зацапване продължава. Става розово при физическо натоварване и след секс. На някой случвало ли му се е? Казах й на последния преглед (то започна още преди билките и противозачатъчните), нямаше никаква реакция от нейна страна.

Кои туморни маркери се пускат при кисти,

НЕ 4 и СА 125 правих аз. Но не виждам смисъл да ги пускаш, щом се е спукала кистата.

# 363
Доколкото знам, когато се пият противозачатъчни първите три месеца се води нормално да има зацапване. Ако продължава и след този период трябва да се смени вида на таблетките. Има много видове, поинтересувайте се, съберете инфо в интернет и после може пак да обсъдите с гинеколога кои ПЗ са най-подходящи във вашия случай.

# 364
  • 1st floor
Всъщност това кафеникаво зацапване започна доста отдавна, може би преди 30-40дни. Тогава не пиех нито билките,  нито противозачатъчите.  И се чудя дали е от нарушения цикъл, или от кистата,  или от миомата (малка, 2 см, не расте).

# 365
НеПоКоРнА, ако всички показатели са в норма,  предвид ЕГН,  може да е всяка една от тези причини или комбинация. И преглед мануален щом е минат. Изчакай според мен дали ще се нормализират нещата.
Доколкото съм чела от нисък прогестерон може да се получи също зацапване, т.е. преход от овулация до менструация и тогава АГ преписват добавка на прогестерон, който е добрият хормон.

# 366
Здравейте, на лечение съм с Примолут нор заради кисти. И по този повод искам да попитам някой, който го е пил по време на лечението дали е получавал сърцебиене? Възможно ли е да се дължи на него, защото горе долу ми съвпада сърцебиенето със започването на лечението?

# 367
Да, сърцебиене , горещи вълни, болки .. ниско кръвно .. но пък той е убиецът на кисти за мен , всяко зло за добро . Повече почивка и сън докато го приемаш , ще мине

# 368
  • София
Да, от него е.

# 369
Здравейте мамии и бъдещи майки.. Искам да ви попитам някоя от вас дали е минала през това или дали знае преди няколко месеца ми бяха намерили пукаща киста с продължение на 6 месеца пих хапчета Дуфастон и ми се беше спукала сега преди 2 месеца се омъжих и от март месец насам цикала ми се изгуби ходих веднага на лекар и тя ми каза че имам отново пукаща киста и ми изписа пак Дуфастон за 14 дни и каза че ще ми дойде цикала и ще се спука с него , та въпроса ми е след като се спука мога ли да забременея или се изисква време след спукването ако някоя знае по подробно да ми обесни .. Мерси предварително.. ❤

# 370
Здравейте,да препоръчате за Варна хирург за отстраняване лапороскопски на  киста на яйчника .След ЯМР са на мнение,че едва ли ще се получи с лекарства при мен да се отстрани кистичното образувание.Около 6 см. е  образуванието.Утре съм на преглед след предизвикан цикъл,но не се надявам нещата да са се промени ли.От около една година е кистата,но беше по-малка.Понеже съм в предменопауза съм имала около 3 цикала през това време.Не се е изчистила,а по-скоро се е удебелила.

# 371
.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 22:32 от wiseacre

# 372
Май ще се наложи да махна всичко...

Глупости на търкалета...

# 373
.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 22:33 от wiseacre

# 374
Здравейте, момичета!
Имам нужда от спешен съвет...
Днес получих вагинален излив с много мазен бледо розов секрет. После усетих и болка вляво слабини около яйчника... Започна и често уриниране. Появи се и болка ниско в кръста вляво. Температурата стана 37.2-37.4... като аз не качвам висока по принцип. Притесних се, че е спукана киста на яйчника. Защото преди това ми установиха киста/и... Като един лекар твърдеше че кистата е на левия яйчник, а друг, че кистата е на десния. Имам снимки с различни размери на кисти и се съмнявам, че кистите са две.
Та ходих днес в спешното и от там при дежурен гинеколог. Прегледаха ме и ми казаха, че нямам спукана киста... защото нямало нищо излято в матката. Първо казаха, че се вижда нещо вдясно от останала Киста. После след снимка казаха, че кистата на десния яйчник била намаляла. Вляво нямало киста и яйчникът бил добре. Попитах тогава защо ме боли. Била съм в ПМС и затова ме боляло вляво. Попитах и защо имах бледо кърваво течение и не можаха да обяснят.
Същевременно ми се струва, че шийката на матката ми е леко синееща. Има и бяло течение по срамните устни. И все още усещам сякаш някаква течност се излива.. Само да кажа, че ми правиха ДТК/коагулация на шийката на матката на 03 май и след това започнаха тези болки и проблеми с яйчниците. Още от Гергьовден:(
Прикачвам и по стари снимки.
Може ли някой да помогне за разтълкуването на снимките? Най-вече тези от 24ти май?
Благодаря предварително:)

Благодаря предварително:)

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 09:05 от nezabravima09

Общи условия

Активация на акаунт