Киста на яйчника – 3

• 64 495
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
И моята е ендометриозна, сви я Примолут нор 🤷🏽♀

# 391
Здравейте на всички и много Ви благодаря за съветите.
Днес вече крака ми е по - добре, но аз от страх отидох на лекар.  Той ме прегледа със специален апарат всички вени и каза, че нямам запушване и тромб имала съм леко разширени вени. Погледна с ехографа и кистити и се оказа, че кистата на десния яйчник, която беше 3,5 см вече я няма, а тази на левия яйчник от 5 см, сега е 1см. Този резултат след три месеца лечение по схема с Примолут нор и билки.
Вие колко време пихте Примолут нор по схема?

# 392
Браво. Аз съм пила Оргаметрил 3 мес.
За вените ми изписаха Детралекс, за укрепване на вените, ходих скоро, че и мен ме болят. Трябвало поне 6 мес да го пия, за да почувствам ефект. Но понеже пия и др. лекарства, не съм го взела. Мажа ги с троксевазин/троксерутин/ и домашно мазило от дафинови листа и зехтин/от нета/.
Не съм се замисляла, че хормоните може да влияят на болки в краката, имам шипове на петите и коляното ме боли, аз го свързвам само с работното натоварване.

# 393
Здравейте на всички и много Ви благодаря за съветите.
Днес вече крака ми е по - добре, но аз от страх отидох на лекар.  Той ме прегледа със специален апарат всички вени и каза, че нямам запушване и тромб имала съм леко разширени вени. Погледна с ехографа и кистити и се оказа, че кистата на десния яйчник, която беше 3,5 см вече я няма, а тази на левия яйчник от 5 см, сега е 1см. Този резултат след три месеца лечение по схема с Примолут нор и билки.
Вие колко време пихте Примолут нор по схема?

Може ли на лично да кажеш какъв апарат,мисля и аз да ходя за краката и какви пари е горе долу
Благодаря ти

# 394
Елица , каква би беше схемата с примолута и какво пиехте като билки? На мен ми изписаха само Дуфастон и после Зафрила  и то за по 1 месец , после противозачатъчни за 10дни и каза не , няма да ти повлияе и ги спрях . Мисля да пробвам на своя глава, защото ми остава само операция иначе.

# 395
Примолут нор го пих по следната схема- 3 месеца от 16 до 25 ден на цикъла по 1 таблетка. И билка номер 20 против кисти на Здравница по 3 пъти на ден пак 3 месеца.
От много хора чувам, че Примолут нор е убиец на кисти, защото е много силен. Аз при започването на приема му няколко дни имах болки в яйчниците. Може би оказваше някакво действие и наистина е силен.

# 396
Здравейте, случвало ли ви се е кистата да намалява, но резултатът от туморните маркери да се повишава?

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 23:20 от alice.n

# 397
Много странно. Аз каквато съм паника сега ще взема да си направя нови изследвания, моите са правени преди 4 месеца. Тази ваша киста от колко месеца е?

# 398
Според вас за отстраняване киста на яйчника в Пловдив кой да избера - Минев или Амалиев? За Минев ме притеснява това, че оперира в Пълмед, където техниката е по-стара и персонала и грижите не са като в Селена.

# 399
Здравейте,

Пиша, за да получа някаква информация от хора, които вече са имали този проблем. Бих била много благодарна. Накратко цикълът ми прескочи един месец, но през това време на два пъти имах зацапване по три четири дена. Сега е времето за следващия ми цикъл но още от преди десет дена капе по малко без да тръгва. Гинеколожката установи, че имам киста, която според нея пречи на нормалното изтичане на кръвта заради естрогена който произвежда, и сега чакам евентуално да тръгне отсамосебе си. В противен случай препоръча да пия дуфастон в продължение на 10 дена, което ще задържи кръвотечението още и чак след спирането му би трябвало да дойде нормално. Междувременно в момента изтичането е значително по силно но пак не бих го определила като обичайния за мен цикъл. Не знам какво да правя, да чакам или да почна с дуфастона....

Освен всичко това, тя има съмнение за полип и каза че лигавицата е много удебелена и би трябвало да има цикъл и да е много обилно течението. Разбира се, ще се съобразя с лекарското мнение, но ще се радвам и ако някой сподели опит с подобен проблем.

# 400
Преди години имах малка киста , тогава ми изписаха Иногинол за няколко месеца не помня колко . След като ги свърших като отидох нямаше нищо . Аз не мисля, че трябва да чакаш щом цикъла ти трябва да идва вече. Почни сега каквото ти предпише лекаря иначе ще ти се обърка датата на другия цикъл . Мое мнение .

# 401
Може ли да ви питам след прием на примолут нор имахте ли някакви аномалии с цикъла ? Вече 8 ден не ми спира. Да тече доста слабо, но кръвта е ярка а не както при спиране.

# 402
При мен цикъла беше сравнително слаб около 5 дни единственото странно е, че имаше нещо,  като кървави парцалчета или съсиръци

# 403
Днес е 10 ден с цикъл. Отидох в спешния кабинет в Селена Пловдив. Изписаха ми дуфастон за да спре цикъла. Кистата си стои, но яйчника ме боли и корема и кръста. Сигурно и хемоглобина ми е нисък вече, имам чувството, че ще припадна.

# 404
Бихте ли споделили за колко дни ви го изписаха Дюфастона, когато е за спиране на цикъл?

Общи условия

Активация на акаунт