Киста на яйчника – 3

• 64 470
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, случвало ли ви се е кистата да намалява, но резултатът от туморните маркери да се повишава?

Моите маркери са винаги различни. Обясниха ми, че това не са постоянни стойности и варират от много неща. Важното е да не са на горна граница на референтните стойности.

# 406
Ена123 Дуфастон 3х1т. за 10 дни.

# 407
  • София
Здравейте,
днес бях на профилактичен преглед и второ мнение/консултация, след като на 22ри юни беше установен мисед в 8ма седмица и съответно предминах през МА. На 4ти юли бях на контролен преглед при моя доктор и всичко беше ок. Моят лекар ми предписа Линдинет 20 (противозачатъчни) за един месец - остават ми 3 хапчета.

Днес просто така реших да отида на второ мнение, за да съм спокойна, защото другата седмица отиваме на почивка. А и е 30ти ден от аборта и цикъл все още няма.

Та днес лекарят установи следното с голяма изненада: "Двукамерна фоликуларна киста с д-53/38мм в десен яйчник". Каза, че е от малкото странични ефектни на МА, но е странно, че въпреки че пия противозачатъчни и на прегледа преди по-малко от 20 дена не се е видяла киста, сега я има и е толкова голяма...

Каза да си довърша противозачатъчните (от 3 хапчета) и да чакам цикъл 2-3 дена след това. Ако не дойде...лошо...Ако дойде, може да се спука. Страх ме е и от двете. Може ли съвет за това какво да очаквам при евентуално спукване - как да знам, ако нещо се е объркало и спукването не е протекло както трябва?

Благодаря предварително!!!

# 408
Ако се е спукала и има проблем ще имате силна болка, прималяване, повръщане може. Трябва да сложите лед на корема и да посетите лекар .

# 409
Линданет 20 са слаби и на мен ми излизаха кисти с тях .Минах на линданет 30и сега всичко е добре.Не трябва да се спука листата, защото е опасно.Обикновенно с цикала се махат ,но може и да остане .Потърсете второ мнение .Нищо ли не каза доктора за смяна на противозачатъчни ?

# 410
  • София
Линданет 20 са слаби и на мен ми излизаха кисти с тях .Минах на линданет 30и сега всичко е добре.Не трябва да се спука листата, защото е опасно.Обикновенно с цикала се махат ,но може и да остане .Потърсете второ мнение .Нищо ли не каза доктора за смяна на противозачатъчни ?

Благодаря! Не, не каза, защото първият доктор ми беше изписал само един блистер, а той свършва след 2 дена. Каза да очаквам цикъла и след него да ида на контролен преглед.

Вашите кисти колко бяха големи и как се изчистиха?

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 13:14 от forest_girl

# 411
Моята уж е фоликулярна, а я нося вече 10 месеца. Направо не знам вече какво ли не пих и дуфастон, Зафрила, примолут , Регулон, билки - нищо, не се маха. Може би от хапчетата поне е в горе долу един размер всеки път +/- 5мм.

# 412

Благодаря! Не, не каза, защото първият доктор ми беше изписал само един блистер, а той свършва след 2 дена. Каза да очаквам цикъла и след него да ида на контролен преглед.

Имам две операции от кисти на жълто тяло .На едната операция бяха на единия яйчник 7см ,а на другия съм имала по-малки.На втората операция беше 6см.И двата пъти ме приеха по спешност единият път със спукана киста вторият се беше усукала около яйчника.След операциите правя фуликолярни когато не пия противозачатъчни.Веднъж имах три на десен яйчник и трите по 3 см.Не знам за вашите кисти ,но вижте второ мнение .

# 413
  • София

Имам две операции от кисти на жълто тяло .На едната операция бяха на единия яйчник 7см ,а на другия съм имала по-малки.На втората операция беше 6см.И двата пъти ме приеха по спешност единият път със спукана киста вторият се беше усукала около яйчника.След операциите правя фуликолярни когато не пия противозачатъчни.Веднъж имах три на десен яйчник и трите по 3 см.Не знам за вашите кисти ,но вижте второ мнение .

Консултирах се с моя доктор по вайбър и той каза да не се притеснявам - малка е кистата и би следвало да се махне с цикъла.

Извинявам се за невежеството, но има ли разлика между Киста на яйчник и Киста на жълто тяло?

ПП: Много благодаря на включилите се!

# 414

Консултирах се с моя доктор по вайбър и той каза да не се притеснявам - малка е кистата и би следвало да се махне с цикъла.

Извинявам се за невежеството, но има ли разлика между Киста на яйчник и Киста на жълто тяло?

ПП: Много благодаря на включилите се!
Кистите пак си бяха на яйчника .От хистологията ги определиха като киста на жълтото тяло .Хубаво е ,че сте се консултирали .

# 415
Здравейте. Пак съм аз. Още не съм събрала кураж за операция. Обаче прокървих на 13 ден от цикъла. Отидох на лекар -изненада нова киста на др яйчник 3.5 см. Изписаха ми 5 дни дуфастон да спре кървенето и да ми дойде цикъла, защото това не било цикъл. Отчаяна съм, досега мислех за една, а сега са 2.

# 416
Днес се връщам от преглед при д-р Христов в болница Надежда. След 3 месеца лечение с Примолут нор по схема и билка за киста от Здравница съм махнала 2 кисти от двата яйчника. Едната 5см, а другата 3,6см.
Пожелавам Ви успех в битката с кистите!

# 417
Днес се връщам от преглед при д-р Христов в болница Надежда. След 3 месеца лечение с Примолут нор по схема и билка за киста от Здравница съм махнала 2 кисти от двата яйчника. Едната 5см, а другата 3,6см.
какви бяха кистите

# 418
какви бяха кистите
Честно казано така и не разбрах. Доктора нищо не ми каза. Иначе ми назначи изследвания на туморни маркери и бяха в норма.

# 419
Здравейте. Последния месец като ми дойде на 13 ден пих Примолута 5дни и от сряда чакам да ми дойде, но не ми идва 3ти ден. Има ли шанс да не ми дойде. Друг път на втория ми е дошло.Вече съм сдухана от всякъде.

Общи условия

Активация на акаунт