Киста на яйчника – 3

• 63 021
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Аз пих миналото лято и сега си взех пак. Полза не виждам ама и вреда не виждам.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 10:37 от May_sea

# 661
Eva0064, минах през няколко различни, беше преди няколко години. Накрая не се повлия, решението беше да се махне, защото както Аnigo пише, прави много поразии колкото повече стои.
СА-125 не е показател. И с такава на жълто тяло ми беше завишен, а се спука сама. Докато като имах ендометриозна беше в норма. Накрая хистологията си потвърди думите на лекарите.
Тази сутрин направих СА-125 показа резултат 15.Преди няколко месеца беше 18.Ще видя какво ще каже АГ и дай Боже всичко да се нареди по най добрия начин 🍀🍀🍀защото ми е много притеснено !

# 662
Моя Ca125 месец след спукване на киста беше 73. Скоро ще го пусна пак.

# 663
  • София
Пожелавам ви да се подредят нещата по един или друг начин, момичета!

Имам няколко операции по повод кисти и знайте, че ако се наложи (не го пожелавам, разбира се), не е страшно. Дори понякога е по-добрият изход. Никога не пречи да се консултирате с още един АГ, ако така го чувствате.

# 664
  • София
В менопауза съм, откриха ми киста 32мм, двукамерна.  2 месеца пих чай за кисти от билковата аптека на Поп Богомил в София. При прегледа след това беше намаляла до 12мм и се успокоих, но не спрях билките. Сега, 4 месеца от началото ходих на контрол - пак се е появила и пак 32мм. Гинеколожката казва, че сама първо се чистела и после се пълнела и че е за операция. Правих и туморен маркер - в норма е.
 Ще ми се да не се оперирам, четох много по темата "за" и "против" и съм доста объркана и уплашена. Четох и описаното от вас от първата тема насам и психясах направо какво ми предстои.
Много ви моля момичета, дайте координати на добри гинеколози за София за второ и трето мнение, на които мога да се доверя -  все се надявам да отърва ножа с някакви медикаменти...

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 08:33 от ехк

# 665
Здравейте, при киста или пукане на киста болял ли ви е и кръста? Забелязвам, че силни болки в кръста винаги са ми съпроводени и с остра болка в яйчника, та се чудя от какво е това в кръста.

# 666
  • София
При киста - да. Болки в кръста, плешките, таза от страната на кистата, чак до под коляно ме е болял и крака. Коментирала съм тогава с лекари, от това е поне при мен. Като махнах кистата оперативно или се пукаха, болките изчезваха. Просто няма какво да притиска и да оказва влияние. Яйчниците са силно кръвоснабдени.

# 667
Да, боли ме понякога таза, тазобедрената става, а от няколко месеца и хълбока в посока бъбрек. Ходила съм и на нефролог, всичко е наред там. Трети месец пия Инофолик комби, старая се да спазвам хранителен режим ( избягвам храни, които подуват) и виждам, че корема ми вече се прибира. Предстои ми контролен преглед.

# 668
Здравейте,

След спонтанен аборт, в 7 гс, вече месец по-късно,ми откриха киста 4см. Изписаха ми прогестерон 3х1  за 5 дни като казаха утре да звънна и ако преценят да го пия 7 дни.
Какво трябва да очаквам да стане до утре? Трябва ли да ми дойде менструацията ли? Как ще настъпи ако пия прогестерон и как ще разберат дали да го пия 5 или 7 дни?

Никога не съм имала киста (заради аборта) и съм много притеснена.

# 669
Здравейте,

След спонтанен аборт, в 7 гс, вече месец по-късно,ми откриха киста 4см. Изписаха ми прогестерон 3х1  за 5 дни като казаха утре да звънна и ако преценят да го пия 7 дни.
Какво трябва да очаквам да стане до утре? Трябва ли да ми дойде менструацията ли? Как ще настъпи ако пия прогестерон и как ще разберат дали да го пия 5 или 7 дни?

Като изпийте прогестерона до няколко дни ще имате цикъл и след това .като ви свърши  посетете АГ.Някой път не се махат от първия път

# 670
Здравейте,
Овулацията има значение за пиенето на Прогестерон и за това трябва да се почне да се пие в точно определен ден.

Да се похваля, че при мен кистата се махна от пиенето на Дуфастон.

# 671
Момичета, от март месец се боря с киста с размер около 3,5 см и не се повлиява от нищо. Първо бях 10 дни по 2 хапчета Примолут, после два курса противозачатъчни Ясмин, след това 10 дни по 2 Зафрила и сега ме връщат пак на Примолут. За сега отказвам да се оперирам. Как успяхте да се отървете от тях?

# 672
  • София
По описание звучи като ендометриозна киста, която не се маха сама, а оперативно. Ако беше овулаторна досега да е изчезнала. Това си е сериозна терапия.

# 673
Здравейте, имам много силни болки и вече не са сигурни дали е от киста, защото са малки около 2 см и се пукат. Съмненията са за сраствания( имам отворена операция за премахване на миома преди 4 г.) Имали ли сте такива оплаквания от сраствания и знаете ли каксе диагностицират?! Благодаря!

# 674
Момичета, от март месец се боря с киста с размер около 3,5 см и не се повлиява от нищо. Първо бях 10 дни по 2 хапчета Примолут, после два курса противозачатъчни Ясмин, след това 10 дни по 2 Зафрила и сега ме връщат пак на Примолут. За сега отказвам да се оперирам. Как успяхте да се отървете от тях?
Никак, има кисти , които не се повлияват , може ендометриозна да е . Аз ги нося вече 2години. Обаче имайте в предвид , че хормоналния дисбаланс, който създават е голям и май май е много по-добре да се махат от време.

Общи условия

Активация на акаунт