"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 892
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, момичета. Харесват ми вашите разсъждения и анализи на случващото се и ви благодаря. Ще чакам с нетърпение да изгледам последния епизод поне с руски субтитри, защото за коментар съм доста объркана. На "първо гледане" не съм убедена, че Неджати движи пъкления план и, че той е най-злия демон. Не мисля, че е брат на Саваш. Това "аби" не значи брат ми /така го превеждат рускините/, но турците така се обръщат към по големите приятели, които уважават,  не само към братя, братовчеди и роднини.  Докато чакам превода и аз ще прегледам миналите епизоди, възможно е да бъркам някъде, но не искам Неджати да е злия демон.

# 511
Бързах да изгледам серията днес, че да мога да ви прочета. Не съм ви чела, за да не се изгуби елементът на изненадата, но накрая ме изненадаха.

Хубава серия! Хареса ми романтичната част и ако трябва да мислим разумно, връзката Махур-Марашлъ без външните сътресения и опасности е обречена, ако трябва да се крепи на общи интереси. Противоположното се привлича, докато се доближи. След това по-вероятно е да започне процес на отблъскване. Щеше ми се да сетя за физичен закон в потвърждение, ама нещо не си спомням дали съм учила физика, която ни учи на този житейски урок. Grinning

# 512
Аз пък много се подразних, когато всички започнаха да се надпреварват да й обясняват колко са различни с Марашлъ, как ще разбие сърцето й, как ще страда.
Особено най-добрата й приятелка.
Добре, всички виждаме, че са различни.
Всички виждаме, че може и да не са заедно, докато смъртта ги раздели.
Но Махур е младо момиче, толкова е хубаво да си влюбен на тази възраст.
Повечето хора предпочитат да изживеят любовта, даже да се поопарят и да страдат след това.
Махур не е увлечена по някой насилник или психопат.
Какво всички са хукнали да я спасяват?

От последната серия

Тук се преплита разговор между Мараш и Махур / Мараш и агентката

Махур: Ще ми обещаеш ли да бъдеш честен с мен?
              Никога да не ме лъжеш.

Хилял: Готов ли си да излъжеш Махур, гледайки я в очите, Марашлъ?

Мараш: Обещавам. ( към Махур)

Махур: Какви бяха онези записи?
Защо ги правиш?

Мараш: Споделям си свои неща.
             Аз нямам много приятели.

Хилял: Няма да имаш угризения на съвестта, така ли?

Махур: Добре, а защо отвори сейфа на татко?

Мараш: Стори ми се, че крие нещо.
               Може би Саваш го е заплашвал, не знам. Но видях, че прибра нещо в сейфа.

Махур:  В какво го подозираше?

Мараш: Той ме предаде на Саваш.
               Прати ме в неговия капан.
Махур: Как така? Татко със Саваш ли работи?
Мараш: Не, не мисля. Очевидно е бил заплашен.
               Опита се дори да ме убие, но не посмя.
                Иначе щеше да го направи.

Махур: Тогава кой работи със Саваш?
              Кажи ми всичко, което знаеш.

Хилял: Ще трябва да контролираш Махур. Тя постоянно ще ти задава  въпроси.
              А ти трябва да намираш смислени и логични отговори.
              Ако се усъмни в теб, всичко приключва.

Мараш: Разбрах.

Хилял: Без сантименти към Махур, Марашлъ.
             Остави я да се влюби в теб. Нейните чувства нямат значение.
              Важна е операцията. Не забравяй това.
              Ако трябва, престори се на влюбен. Няма проблем.
              Важното е тя да се привърже към теб.

Хилял: Какво ще стане, ако се влюбиш в Махур, Марашлъ?
Мараш:  Няма.
Хилял: Тя е красиво момиче.
Мараш: Няма да се влюбя, бъдете спокойни.
                Ще изпълнявам мисията си.
Хилял: Това е така. Но имаш съвест.
Мараш: Няма да я слушам, ще бъда глух.
Хилял: Това е любов, Марашлъ. Казват, че тя кара слепите да прогледнат, а глухите да чуват.
Мараш: Нека казват.
Хилял: Вярваме в теб.

# 513
Варна, напълно си права, че в младостта човек е готов и на грешки, но да изживее мига. Аз, вече от  височината на годините, си мисля, че е много хубаво да взимаш решенията си на 20 години с разума на поне 40-годишен. Та от такава гледна точка разсъждавам, гледам след 20 години МахМар и разсъждавам. Grinning Но се радвам на младостта и любовта им, която и сега няма да е само цветя и рози. Тайни служби, враг психопат, дал обещание да не се влюбва мъж, наркотици, врагове в дома, ... да изброявам ли още? Grinning

# 514
А ФИРУЗАН ?!?! 

Що е то ?

Много лесно постига това ,което е решила ...убедителна .Дано е така както изглежда ,грижа за семейството  ,искренна ...а дали ?

# 515
varna_2, благодаря за превода Flowers Bouquet
Епизода не беше лош, макар че ми се стори малко муден. Накрая хвърлиха бомбата с разкритието за Неджати,  което май не беше чак толкова голяма изненада.
Иначе Марашлъ очаквано излезе жИлезен, горката Махур Mr. Green От летището направо при него изтича, за малко да не му остави време и записа да си направи. В този епизод доста време отделиха да ни го показват как се дърпа, затова си мисля, че в следващия Махур би могла да излезе с онова момче, на което правеше снимки и да му подпали малко чергата Grinning
Цитат
Това повдига цял куп въпроси.
Симпатичният философ Неджати в лагера на лошите ли е в крайна сметка?
Май да.
Той ли е поръчител на нападението над Мехмед Инджи?
Партньори ли са със Саваш и в бизнеса с наркотици?
Вероятно той, а не Азиз е в дъното на мръсните игри, които службите са били напът да разкрият.
Струва ми се, че отговора на всички тези въпроси е да. Мехмед Инджи вероятно се е добрал до Неджати и затова той е поръчал нападението. Саваш е почиствал след него и затова е убил прокурора. Махур се озовала на грешното място в грешния момент (по едно време имах съмнения за това, че може да е инсценировка понеже така де факто се задейства плана на Марашлъ, но май по-скоро си е съвпадение, което за Марашлъ беше добре дошло).

Дали Неджати е дал на Саваш видеото, заради, което в крайна сметка Махур не свидетелства срещу него в съда? Когато Махур го пусна пред всички той реагира доста бурно - сякаш беше разочарован, защото досега е вярвал, че Йомер е бил лошият, а се оказа, че е убил един невинен, оклеветен човек, в когото като капак майка му е била влюбена, за да спаси Азис, който в крайна сметка се е оказал лъжец. Ако обаче той е дал видеото, логично е да го е и изгледал и да знае вече всички тези неща. Дали играеше някакъв театър пред семейството или Саваш от другаде е намерил записа?

Все още се надявам, че Неджати няма да се окаже син на Йомер. Иска ми се да си е син на Азис. Ако не е и е разбрал по някакъв начин, защо все още толкова навътре приема факта, че Азис не го обича. Още повече, че майка му всъщност е обичала Йомер.
Дали Саваш знае кой всъщност е убил Йомер? Имам чувството, че Неджати го е оставил да вярва, че това е Азис.

И друго нещо, за което много се чудя - защо Неджати спаси Марашлъ, когато Саваш искаше да го запали (с такова впечатление останах, че Неджати го спаси)? Дали се е усетил, че ги разследва и има някакъв план да използва това? Така както службите спасиха Саваш, защото решиха, че им трябва, за да стигнат до големия шеф, дали и Неджати не го спаси, за да го използва, подхвърляйки му фалшиви доказателства като по този начин убеди разследващите, че Азис е виновен за всичко. Или пък се е трогнал от зараждащата се любов? Grinning Той май наистина им се радва на Марашлъ и Махур, но едва ли само заради това би го спасил.

Цитат
Ами според мен си е план за отмъщение, щом иска да вкара фирмата, която е всичко за Азиз, в наркотрафика.
Фирмата, според мен, отдавна е въвлечена в схемите на Неджати.
Имаше един разговор между него и Азис, в който Азис му натякваше, че той е спечелил парите, негова била къщата, а Неджати някак ехидно му отговори на това. Мисля, че му се надсмиваше, когато казваше, че има богат баща, чийто пари може да харчи.
Освен това веднъж Марашлъ каза, че съдейки по охолния начин на живот, който водят, семейство Тюрел не са се отказали от нелегалния бизнес. Само дето той подозира Азис, а всъщност май Неджати им осигурява охолството. С други думи, струва ми се, че отдавна фирмата им не е на печалба (в началните епизоди Азис коментираше това, че Илхан е взимал много кредити, които не могат да върнат и едва ли не е загробил компанията) и Неджати я използва вероятно да пере пари, а цялото семейство си живее в заблуда относно това от къде идват приходите им. Ако се окаже, че е така, кой ли използва за реализирането на подобна схема?
Интересно сега, вземайки контрола над фирмата дали иска просто да "разшири" бизнеса. Може отдавна да е чакал подходящия момент, когато Илхан съвсем се издъни. Или пък е някакво отмъщение, както казвате - иска Азис да страда, да не говорим, че така май ще ги остави всички без пари.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 21:30 от Elly J

# 516
HugHugHug

Не разбирам аз Неджати и Саваш по каква линия са свързани, че си казват “братко", "батко" и разни .. Марашлъ къде тръгна с това оръжие в болницата .. Thinking

# 517
  • София
HugHugHug

Не разбирам аз Неджати и Саваш по каква линия са свързани, че си казват “братко", "батко" и разни .. Марашлъ къде тръгна с това оръжие в болницата .. Thinking

Братя са - тук Неджати директно нарича Саваш брат. Явно по бащина линия.
Също така нарича Азиз "Азиз", няма татко.

И тук започвам да се чудя дали това не е отново някаква игра на Неджати?
Дали наистина е син на Йомер, защото много добре знае кой го е застрелял?
Дали само така представя нещата пред Саваш?

В този фраг мноооого омраза и закани на Неджати към Азиз.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 09:43 от Alexia_

# 518
Добро утро! Simple Smile
В превода, който гледах, думите на Неджати са: "Азиз, който ме принуди със собствените си ръце да убия родния си баща." А нататък му обещава не просто смърт, а превръщане в ад на всеки изживян ден.
А защо възпря Саваш, който се готвеше да запали Мараш? Вероятно му е отделил някаква роля в играта си поне на този етап. Чудя се само, дали подозира, че Мараш играе със службите. Притеснен беше, когато разбра, че е в кабинета на баща му. Не може и да не си е задал въпроса, кой е спрял Мараш и спасил Саваш.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 06:31 от Katya_I

# 519
EПИЗОД 10
ФРАГМАН 1

https://www.youtube.com/watch?v=K2sIbk9Bi_Q

ПРЕВОД

Неджати: Само мъничко търпение.
                   Аз чаках години.
                   Имай търпение, братле.

Мараш: Мисли, че съм я изоставил, но го направих заради нея.
                Ако научи истината, нежното й сърце няма да го понесе.

Неджати: Накара ме да убия баща си със собствените си ръце, Азиз.
                   Теб те чака нещо по-лошо от смъртта.
                   Ще превърна в ад всеки твой ден.

# 520
  • Яко в Матрицата...
Добро утро! Coffee

Варна, благодаря ти за превода на фрага! Flowers Hibiscus

Как и кога е научил Неджати, че Азиз не му е баща? И дали самият Азиз знае това? Thinking

Вече не ми се вижда невероятно Неджати да иска смъртта на Махур, както й внушаваше Мараш. Макар че не виждам какво пък ще му донесе това да си отмъщава на най-невинния в семейството.

# 521
Неджати май не толкова искаше специално нейната смърт, а по-скоро беше готов да я пожертва. Да не свидетелства срещу Саваш и да не нарушава техния баланс е било по-важно от живота и. Веднъж, докато Махур се жалваше и се чудеше какво може да е направила, че някой да иска смъртта и, Мараш добре го каза, че понякога всичко е въпрос на сметки и интереси.
След като мина делото, сякаш се отказаха от плана да я убиват. Саваш я отвлече и заплашваше, но това беше по-скоро капан за Марашлъ. Вече никой не желае смъртта и. Поне така ми изглежда на пръв поглед.

# 522
И каква стана тя -мармародена  , т.е . бая,бая заплетена ..............

Означава ,че Неджати убива баща си незнаейки ,че му  е баща ??????  По-късно  научава  и  отмъщава на Азиз по своя си стратегия .

Защо Махур е мишената  ? Може би защото е най-слабото място на Азиз  ли ?

# 523
  • Яко в Матрицата...
Ели, права си. Неджати по-скоро няма проблем да я пожертва заради по-голямата си цел. Човекът излезе голям артист Grinning Има Оскар от мен Wink Въпреки че подозирахме съпричастността му към действията на Саваш, имаше моменти, в които се съмнявах в тези подозрения.

# 524
От последната серия.

(Еджем е най-добрата приятелка на Махур)

Еджем: Работата й се отразява добре на Махур.
Мараш: Хубаво е да се работи.
               Без работа ставаш заложник на дявола.
Еджем:  Защо не си тръгна това момиче, Марашлъ?
Мараш: Не знам.
Еджем: Много добре знаеш.
               Влюбена е в теб.
Мараш: Не ми е казвала нищо. Grinning
Еджем: Няма да ти каже.
               Виждала съм усмивката в очите й, когато те зърне,
               как те търси с поглед, когато не си наоколо,
               колко спокойна се чувства до теб.
Мараш: Браво, г-це. Много сте наблюдателна, браво.
Еджем: Не ми се подигравай, Марашлъ.
               Нещата са сериозни.
              Ти не познаваш Махур колкото аз.
              Ще се затвори в себе си, ще потъне.
Мараш: В смисъл?
Еджем:  Виж себе си, а после нея.

Мараш: Какво ми има на мен, г-це?
Еджем: Вие сте хора от различни светове.

Мараш: Може да сме хора от всякакви светове.
              Вас какво ви интересува?

Еджем: Виж, обичам много Махур и не искам да страда.
             Не искам да се надява на нещо невъзможно.

Мараш: Знаеш ли кога нещо е невъзможно?
              Когато нямаш надежда.

Еджем: Моля те, Марашлъ, ако има нещо между вас, трябва да спре.
                Не бива изобщо да се случва.

Мараш: Нищо няма да се случи. Разбра ли? Успокой се и си избърши сълзите.
             Аз съм само неин бодигард.
              Кой е този?

Еджем: Моделът ли?
            Той е  ...
            Бивше гадже на Махур.

Мараш: Бивше гадже?

Еджем: Да. Излизаха няколко месеца.

Мараш: Излизали са няколко месеца, така ли?

Еджем: Такъв е животът на Махур, Марашлъ.
                Когато стъпиш в него, ще разбереш, че не е за теб.

..........................

Maхур: Защо мълчиш?

Мараш: Трябва ли да говоря?

Махур: Ядосан ли си ми? Заради Ферит?

Мараш: Не,  защо да съм ядосан?
              Миналото ти не ме вълнува.

Махур: Наистина ли не те вълнува?
Мараш: Да, наистина.

Махур: Добре, не се вълнувай.
Мараш: Добре.

Махур: И без това Еджем само се е пошегувала.
            Ферит не ми е бил гадже.

Мараш: Наистина ли?
Махур:  Наистина.

Мараш: Добре, да затворим тази тема.
Махур: Да я затворим.
             Колко странно.
            Случват ми се невероятни неща.
            Научавам странни истини за семейството си.
            Бях на косъм от смъртта.
            Но намерих теб.

Мараш: Вярно е.

Махур: Да ти кажа ли нещо?
Ти изобщо не се държиш като влюбен.

Мараш: Ами...
Махур: Ами?

Мараш: Трудно е да приемеш любовта. Слушам.
Махур: Какво слушаш?

Мараш: Себе си.
Махур:  И какво си казваш?

Мараш: Че съм в пламъци. Вътре изгарям, но отвън не трепвам.
Махур: Съжаляваш ли? Защото звучиш, сякаш съжаляваш.
Мараш: Не, защо да съжалявам?
                Разбира се, че не съжалявам.
               Но и ти знаеш, че се случи доста внезапно.
               И двамата се нуждаем от време.

Махур:  Така да бъде.

===================

Само Азиз ли е мишена на Неджати или цялото семейство?
Макар че, ударът по Азиз има потенциал да съсипе цялата фамилия, така че въпросът става донякъде излишен.
Да видим колко силни са омразата и злобата в душата на Неджати.
И това ли е било игра?

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 12:46 от varna_2

Общи условия

Активация на акаунт