"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 079
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Нина Flowers Hibiscus

Хубавият сериал е като магнит, как ни привлича само.

Вярно, че катастрофираха. Вероятно са се разминали леко, защото във фрагмана са цели. Grinning Но може би катастрофата ще осуети разговора между двамата, ще дойде линейка, ще ги откара и раздели. Озан, като една мишка, може да се крие от Марашлъ. Марашлъ няма интерес да го издъни пред Азиз, защото ще изгуби следа, си мисля аз.

# 61
Основни акценти в последната серия.

Втора част

Pushpin

Махур отива на среща със Саваш, очаквайки да научи нещо повече за взаимоотношенията между баща й и неговия съдружник Йомер.

Махур: Няма нищо подозрително около Йомер. Лежал е в затвора за наркотици. Умрял е в катастрофа.
Саваш: Не си ли се замисляла защо не са открили трупа му?
Махур: Защо?
Саваш: Защото никога не се е качвал в онази кола.

Pushpin

Фирузан дочува разговор на Илхан и разбира, че крие нещо от баща си.

Pushpin

Неджат дава на Бехие да прочете „Анна Каренина“ и обещава после да си поговорят за любовта. Grinning

Pushpin

Махур казва на Марашлъ, че Саваш си е уговорял важна среща с някого по телефона.

Марашлъ: Интересно.
Махур: Кое е интересно? Че ще се среща с някого ли?
Марашлъ: Не. Че ти е позволил да го чуеш.

(това не бях го забелязала, значи Саваш е искал Марашлъ да разбере за срещата му с Озан)

Pushpin

Разбираме, че Марашлъ прави страхотно кафе. Grinning
Когато е около Махур обаче,  пие дори и него на крак.

„Приспаната бдителност е най-големият ни враг“.

Pushpin

Махур показва на Марашлъ запис, оставен от майка й, която е починала.

Седеф: Искам да ти оставя две неща. Този ключодържател. Мъничък е, но много ценен за мен. Обещай ми, че ще го пазиш, ако някой ден се случи нещо с мен. И още нещо. Ако някога се влюбиш, а ти ще се влюбиш, искам винаги да помниш този стих. Не съм ти казвала, но името ти идва от него.

Махур: Това е стихотворението на мама и татко. Колко много са се обичали!

За съжаление, Марашлъ трябва да разбие  и тези нейни илюзии.

Марашлъ: Йомер е дал ключодържателя на майка ти. Очевидно са били влюбени един в друг.
Махур: Не. Невъзможно е!
Марашлъ: Знам, че няма да ти хареса, но един вътрешен глас ми казва, че ще научим още много неща.

Марашлъ показва на Махур снимка на Йомер. На нея се вижда ключодържателят и същата книга, от която майката на Махур й прочете любимото си стихотворение.

(това са нещата, които ме накараха да мисля, че Махур е дете на Йомер)

Pushpin

Махур решава да атакува директно.
Отива при баща си, показва му снимката на Йомер и изстрелва въпросите, които я измъчват.

Махур: Имало ли е нещо между мама и Йомер?
Азиз: Чуваш ли се какво говориш?
Махур: Зададох ти елементарен въпрос. Защо се ядосваш?
Азиз: Това не е въпрос, а откровена глупост. Майка ти обичаше само мен, а аз нея!
Махур: Не са открили тялото му.
Азиз: Какво?
Махур: Тялото на Йомер. Ти ли му направи нещо? Ти ли го уби?

Махур получава плесница, но показват флашбек кадри, на които младият Азиз и шофьорът Садък, който продължава да работи за него, заравят трупа на Йомер.

Pushpin

Озан е на среща със Саваш. Марашлъ ги държи под око и прави снимка на двамата.

Саваш разбира за тежкото положение на семейната фирма. Иска от Озан  да съобщи на Илхан, че мнимата среща с катарците е минала добре и са се съгласили да инвестират във фирмата, ставайки съдружници. На практика обаче парите ще дойдат от Саваш, който така ще притежава част от компанията.

Pushpin

Марашлъ заплашва Озан да разкрие пред всички, че е в комбина със Саваш.
Настоява да разбере как и защо е бил нает от него.
Озан натиска газта на колата, в която се движат с Марашлъ и се удрят в камион.

КРАЙ

# 62
Джулия ми напомни една от моите версии за Саваш - да е син на Йомер.
Обаче много гаден, а Йомер не е такъв в представите ми.
Явно някой друг  е възпитавал Саваш, докато баща му е бил в затвора.
Освен това Йомер трябва да е скрил много добре съществуването му от Азис и Садък.
Ако Йомер пък не е знаел също, че има син... засега нямам версия. 😀 😀 😀

# 63
Има някаква логика Саваш да е свързан с Йомер.
Всичко тръгна от една случайност.
Махур се озова без да иска на мястото, където Саваш уби прокурора, разследващ нападението, при което пострада дъщерята на Марашлъ.
Направи  уличаващи Саваш снимки, логично беше той да я подгони, за да ги вземе и дори да я убие, за да няма свидетели.
Но с напредването на сериите се разбра, че неговият проблем не е само Махур, а има по-сериозни сметки за уреждане със семейство Тюрел.
Не е да си каже човек, че като вземе снимките, ще ги остави на мира.
А единствената причина (засега) да има зъб на Азиз е някаква връзка с Йомер.

# 64
Уж не обичам да пиша собствени сценарии, особено пък само по фрагмани, обаче този филм постоянно ме подтиква към това.
А и се намерихме тук с вас. 😀 😀
И да знаете, обикновено не познавам. 😀

# 65
# 66
Несъмнено има връзка между Саваш и Йомер. Знае подробности за смъртта му, вероятно не тези от вестниците. Изрично накара Махур да следва тази диря, т.е. тя е важна за него. Едва ли го прави, за да отвори очите на Махур какво е семейството ѝ. Това няма как да я накара да промени показанията си.

Много са хубави Бурак и Алина заедно. Много сполучлив подбор, браво. От време на време се появяват такива магнетични двойки, които не просто играят добре, а хвърлят искри от химичната реакция помежду им. Тази реакция или я има, или я няма - сякаш не зависи от актьорското майсторство. Как може да се предскаже в подбора на актьори - дали има начин? Сигурно ако имаше начин, всички двойки щяха да са супер химични. Grinning

# 67
  • Яко в Матрицата...

# 68
Блогърът Токио тази вечер отговаря на въпроси.
Посочил е Махур и Марашлъ сред петте най-подхождащи си двойки според него.
Питащият е уточнил - извън Серкан и Еда (Керем Бюрсин и Хандето)

Инджи - Хан ( Апартаментът на невинните)
Ендер-Шахика- Йълдъз ( Тези май са трите грации от “Забранената ябълка”)
Махур и Марашлъ
Гьонюл -Дерин (не ги знам)
Али - Назлъ ( Доктор Чудо)

# 69
Объркващи са и разговорите със спец.частите,те едновременно ли се случват с действието или са преди Джелял да се внедри в семейството.На моменти ми изглежда,все едно жената и мъжът му диктуват план за действие,как да отговаря,как да реагира...

# 70
Марашлъ събира улики -почерк на живущите и работещи  в семейството , за да съпостави с бепежката,.    а Саваш уби прокурора ,който разследва атентата и може би щеше да стигне до  истината. Означава  ,че Саваш прикрива  къртицата  в семейството  и личното си познанство с тях .

Супер отдел сте ? "Специалните" на  Марашлъ само питат / но и той си ги води за носа / ,  а вие анализирате .

Удоволствие  е да ви чета !!!   Б Л А Г О Д А Р Я !!!!

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 08:19 от sofia26

# 71
  • Яко в Матрицата...
Добро утро! Grinning

Въпроси и отговори с Алина и Бурак, който за разлика от Марашлъ бая бързо говори Joy

# 72
Успешна седмица на всички!

Да видим довечера ще се проясни ли картинката.

Най-мътни засега са ми хората, които разпитват Марашлъ.
Там трябва да повдигнат малко завесата.
Когато зрителите прекалено често си казват "нищо не разбрах", спират да гледат.
Не си струва да развалят хубавия рейтинг заради такива дребни грешки.
Трябва да има интрига, загадки и ребуси, но колкото да те подтикват да чакаш следващата серия с нетърпение, а не да превръщат историята в лабиринт, в който зрителят да се изгуби.

На мен засега са ми неясни само хората, които разпитват Марашлъ.
Жената в миналия епизод му показа запис от нападението, при което пострада дъщеря му.
Това много го разстрои.

Марашлъ:  Защо ми причинявате това?
Агентката:  Ти как мислиш?

Не ни дадоха да разберем какво мисли.
Ако наистина работи за специалните служби, може би с такива провокации проверяват доколко може да пази самообладание.
Да не се поддава на емоциите.
Питаха го какво изпитва, когато си спомни престрелката.
Той отговори- гняв!
Гневът е черна точка в служебното досие на всеки агент.
Той го прави неконтролируем.
Може би видеото, което му показаха беше тест.
Не бих казала, че го издържа.
Вижда се, че губи почва под краката си, когато нещо му напомни за инцидента.

# 73
Как се превежда  Махур ? Не намерих в речника и  в сайтове ...йок ....а ми   е интересно !
Блаодаря !

# 74
Как се превежда  Махур ? Не намерих в речника и  в сайтове ...йок ....а ми   е интересно !
Блаодаря !

Махур е вид турска народна музика.
Ето песента по стиховете, които майката на Махур й прочете и й каза, че името й идва от това стихотворение.
То е от известния поет Атила Илхан - "Тази тъжна / скръбна мелодия" ( O mahur beste)

Общи условия

Активация на акаунт