"Марашлъ" - Бурак Дениз и Алина Боз - #1

• 35 064
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
Хайде и аз да се промъкна в темата. 😀
Привет, момичета!

Моите теории естествено вече сте ги разкрили. 😀
Обаче мене ме мъчат тези 49 или 46 дни в кома.
Два пъти поне ги каза различно като последния път пред мадамата от спец. службите се поправи на 49.
Нещо тези 3 дни му се губят и то неслучайно .
Този елен да не е някакъв детайл от тези пропаднали дни?!

Аз твърдо смятам, че Неджат /Невзат не е син на  Азиз, а е на Йомер.
И не съм сигурна, че му е много чист косъмът -това философстване и вечно алкохолно опиянение може да е едно чудесно прикритие за някакви мръсни дела.

Саваш, ако не е син на Азис, 💯 % ще го влюбят в Махур.

Още много нещица имах на ум, но след цяла седмица чакане на епизод, направо забравям почти всичко.
Колко по- просто е когато  е само някаква любовна драма.

Ааа, и никак не искам да вкарват жената на Марашлъ, такива клишета не ни трябват, освен ако и тя не е замесена в някакви схеми.
Иначе тъпи битови конфликти не искам.

# 46
Цитат
Аз твърдо смятам, че Неджат /Невзат не е син на  Азиз, а е на Йомер.

Oтношението на Азиз към него навежда на такава мисъл.
Той е отритнатото, необичано дете.
Азиз беше готов да го остави да изгори в колата и никак не се старае да прикрие неприязънта си към него.
Неджат е най-големият, първа и то мъжка рожба, според популярните турски стандарти е логично да е любимо дете.
Но не е.
И все пак е малко странно да е син на Йомер.
Точно, защото е първо дете.
Обикновено браковете започват добре, раждат се деца и после някой като кривне от правия път  може да се появи някое извънбрачно бебе.
Аз повече виждам Махур като дете на Йомер.
Но Азиз би трябвало да знае, а той толкова я обича.

# 47
Ами може майката и Йомер да са били гаджета, но поради някаква причина, вече бременна, да е била принудена да се ожени за Азиз .

Аз така си представям нещата. 😀

И после Азис да е накиснал Йомер хем да се отърве от него, хем да го компрометира в очите на любимата.
И сигурно му е заграбил и дяловете...

Написах и аз моята историята на семейството... 😀

# 48
Пепелче, nedlen Flowers Hibiscus

Заплетоха хубав възел.

# 49
  • Яко в Матрицата...
Вероятността Неджати да не е дете на Азиз е голяма, но тъй като непрекъснато акцентират върху отношението на бащата към сина, имам чувството, че няма да е така...

Все още не сме разбрали кога точно се е случило това с Йомер. Преди много години нищо не ни казва.

# 50
Привет, дами Hug
Записвам се, да следя темата.

Дани, благодаря за темата Flowers Hibiscus

Благодаря и на екипа, занимаващ се с превода на сериала Flowers Hibiscus

Бях си запланувала вчера да започна "50 квадрата", но видях темата, прочетох ви и започнах този сериал. Гледала съм само 2 серии, днес продължавам.

Мисля, че спец. службите ще наемат Марашлъ, ще използват удобния случай да вкарат свой човек в къщата. От вас разбрах, че Азис е замесен в тъмни дела/наркотици/. Но се съмнявах в него, защото е свързан с човек, като Саваш.
Интересно кой стои над Саваш?

Неджат е Клавдий в това семейство- прави се на луд/ пияница/ но е умен и наблюдателен.

Също така се съмнявам и в младата съпруга на Азис.
Тези тайни телефонни разговори с кого са? С любовник? Много елементарно, не изключвам възможността враговете на Азис да са я вкарали в семейството.
Коментирам, без да съм изгледала всички преведени серии Simple Smile Продължавам с маратона Simple Smile

# 51
Преди новата серия утре, която ще даде отговор на някои въпроси, но ще прибави нови, събрах телеграфно ключови моменти от последния епизод.

Засега за първите 60 минути, по-късно другите.

Pushpin

Саваш посява съмнения в ума на Махур
-   Не ти ли е любопитно как е забогатял баща ти
-   Не знаеш много неща за него
-   Попитай баща си как е умрял бившият му приятел и съдружник Йомер

Pushpin

Семейният шофьор Садък и Марашлъ:

Садък: Не трябваше да се забъркваш с това семейство.
Мар: Защо говориш така? Изглеждат добри хора.
Садък: Да. Само дето крясъците и скандалите им нямат край. Не са такива, каквито изглеждат.
Мар: Нищо не е такова, каквото изглежда.

Pushpin

Саваш успява да събуди подозренията на Махур. Тя започва да търси във вестниците информация за инцидента, при който е умрял Йомер. Задава въпроси и на Садък, който е изненадан и притеснен от интереса на Махур. Веднага информира Азиз за разговора си с Махур.

Pushpin

Версията за Йомер, която Садък представя пред Махур
-   Съдружник на баща й
-   Амбициозен, обича парите
-   Вкарват го в затвора след като се забърква в търговия с наркотици
-   Умира седмица след освобождаването

Pushpin

Изводите, до които достига Марашлъ
-   Саваш знае нещо за Азиз и е получил информацията от вътрешен човек
-   Съзнателно е подхвърлил името на Йомер пред Махур; иска да я накара да тръгне по следата и да открие истината
-   Човек вижда най-трудно две неща- това, което  е най-далече и това, което е най-близо до него. Отговорът на загадката е някъде наблизо.

Pushpin

Махур: Ти си единственият човек около мен, на когото мога да се доверя. Но интуицията ми казва, че не бива да го правя.
Марашлъ: Видяхме, че интуцията ти често те лъже. Grinning

Pushpin

Семейната фирма е в криза. Не могат да си плащат кредитите. Банката заплашва да отнеме компанията. Илхан и Озан спешно трябва да намерят голяма сума пари. Илхан предупреждава всички присъствали на събранието да да пазят в тайна от Азиз  проблема.

# 52
Варна, добре ми напомни за фалита. ❤️
Не мислите ли, че Озан нарочно не е помагал на Илхан в бизнеса или по- точно е помагал с грешните съвети, с цел да го избута и да заеме мястото му.
Но това ще му изиграе лоша шега, щото предлагайки на Саваш да стане инвеститор, не разбира какъв таралеж си слага в гащите. 😀
Голям глупак е това момче.

# 53
Важно е да разберем откога Озан си сътрудничи със Саваш. Дали е случайна връзка в момента заради фалита, или е дългосрочно партньорство и Озан е маша на Саваш, който преследва някакви цели в холдинга. Засега не мисля, че знаем нещо по въпроса, нали?

И въпреки че сега изглежда сякаш, че Озан е къртицата на Саваш, мисля, че ще стане ясно, че той е просто използвач и нагаждач.

# 54
  • Яко в Матрицата...
Озан играе на много фронтове, да видим докъде ще се докара. От двата фрага съдя, че има връзка от интимен характер с жената на приятеля си, а уж вехне по Махур...

# 55
Според мен Саваш отдавна има връзка с някой от семейството или фирмата. Той уби прокурара, който разследваше престрелката, при която беше ранена дъщерята на Джелял. Чрез логото на фирмата Джелял разбра, че и с тази престрелка е свързан някой от обкръжението на Махур.

# 56
Здравейте дами!
Радвам се, че откривам тема за Марашль. Гледам го с огромен интерес. Надявам се да ме приемете сред вас.
В момента въпросите са много, а отговори няма.
Всички са ми съмнителни освен Махур.
На моменти, дори и Марашлъ ми е подозрителен... Все си мисля, че отварянето на тази малка книжарница на пътя по който минава често Махур, не е случайност. Мисля, че срещата им бе предопределена да се случи.

Към момента клоня да мисля, че Саваш е роднина на убития Йомер.
Йомер е бил съдружник във фирмата, а след смъртта му всичко отива в ръцете на Азиз.
Сега Саваш е на път да спаси фирмата от фалит и да стане собственик на половината. Струва ми се, като търсена справедливост от негова страна.
Не знам, дали смъртта на Йомер се случва около раждането на Махур, но думите и към Садък, че докато е израснала в ръцете му семейството и е ставало все по- богато и влиятелно, ме навеждат на тази мисъл.

Озан е човек на Саваш и кой знае, откога работи за него. Междувременно има взаимоотношения с жената на Илхан. В изминалия епизод тя обърка името на детето си с неговото.

Неджат ми е от най- интересните образи в семейството.
Неговата алкохолна зависимост ми изглежда като бунт срещу нещо, за което не може да говори. Нещо, чуто или видяно, с което не може да живее в мир.
Въпреки тази му зависимост често ми прилича на най- трезвомислещия в къщата. Просто никой не го взема на сериозно. Нали именно той предупреди Илхан да обръща повече внимание на жена си.

# 57
Озан е много глупав и елементарен.
Той е пешка.
Марашлъ каза: "Някой е започнал голяма игра".
Озан може да бъде само изпълнител, ролята на кукловод не е по силите му.
Блазнят го постовете затова поиска от Саваш да го направи директор.
Той щедро му обеща и вероятно ще го направи , но в думите му "Имаш всички качества" се криеше само подигравка.

Направи ми впечатление още нещо.
След инцидента със запалената кола, когато Неджати за пореден път се убеди, че няма място в сърцето на баща си, той каза на Бехие "Сега трябва още повече да се постарая да вляза в полезрението на баща ми. Донеси ми нещо за пиене. Трябва сериозно да се постарая".

Вероятно така е започнало затъването му в алкохола.
Това е бил неговият начин да привлече вниманието към себе си.
Много често децата се държат агресивно, а възрастните се обръщат към различни пороци, за да бъдат забелязани от важните за тях хора, които ги пренебрегват.
Но рядко някой вижда драмата, която стои отвъд порока.
В това семейство само прислужничката Бехие проявява загриженост и разбиране към Неджати.
Няма да е пресилено да кажем, че има и чувства към него.

# 58
Juliya07 Flowers Hibiscus

Момичета, страхотни сте. Благодаря за аналитичните коментари. Няма да си напъвам главата, да знаете, разчитам на вас.

Когато Бехие каза на Неджати, че другите не го вземат насериозно, но той говори важни неща, на лицето му се изписа задоволство, че поне един човек може да го оцени. Той наистина страда дълбоко от отхвърлянето. Да видим ще ни кажат ли за отношенията им с майка му. Но той наистина е човекът, който вижда всичко в къщата и прави най-трезвите преценки. Когато Джелял отвлече Махур, единствено той беше сигурен, че тя е в сигурни ръце. За кратко време беше преценил поне дотолкова Марашлъ.

# 59
  • София
Здравейте мили дами!
Аз също се "запалих" и изгледах преведените епизоди. Много съм впечатлена, а след като открих и темата още повече съм доволна. Благодаря за всичко споделено от вас. Много от въпросите, които обсъждате си задавам и аз,  а вашите коментари ми помагат за изястняване. Ще кажа само, че Неджати, колкото и алкохолизиран ми е симпатичен. Умен е и сигурно знае много неща за семейството си. Не случайно даде на Бахрие да чете "Ана Каренина" , която започва с /префразирам/ "Всички щастливи семейства си приличат, а  нещастните са нещастни по своему". Ясно е, че той знае колко нещастно е неговото семейство / по своему/ и с алкохола се старае да забрави това.
Чакам с нетърпение следващия епизод. Нали Озан и Марашлъ катастрофираха?
Зад кадър - екипа е с маски:

Хубава вечер и до скоро.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 18:45 от Nina NN

Общи условия

Активация на акаунт