Имам много задачи и му отказвам секс- - задръстена ли съм

• 22 404
  • 576
  •   1
Отговори
# 150
Никога проблемът не е само в единия.

# 151
Кое не ви се връзва, че авторката има търтей за мъж, който стои на компа по цял ден и нищо друго у дома не го интересува?
Ама явно повечето сте домашните прислужници и смятате, че така е редно. Мъжа да не прави нищо, просто защото е мъж, вади пари и е уморен.
Такъв не го трая и половин ден, ако ще и едно ремарке пари да носи. Отношение, уважение и любов не се купуват.

# 152
А защо не спите заедно в една стая и едно легло?

# 153
  • София
Кое не ви се връзва, че авторката има търтей за мъж, който стои на компа по цял ден и нищо друго у дома не го интересува?
Скрит текст:
Ама явно повечето сте домашните прислужници и смятате, че така е редно. Мъжа да не прави нищо, просто защото е мъж, вади пари и е уморен.
Такъв не го трая и половин ден, ако ще и едно ремарке пари да носи. Отношение, уважение и любов не се купуват.
А дали това не е по нейно желание? Не веднъж сме чели как жената прави всичко, щото мъжа "не можел", да се чете "защото не го прави по нейния начин". Отделно по думите й, той работи доста, за да задоволи имотните им потребности + планира закупуване на втори имот. За нея остава да пуска електроуредите и евентуално да пазарува (не е уточнила дали само тя го прави) и да приспива детето. Не е уточнила той дали и колко се включва с отглеждането му. Изобщо нищо не е уточнила, само реве, че мъжът искал секс, пък тя искала да готви и после той крив. Което ме навежда на мисълта, че госпожата си поставя с приоритет черпака, пред мъжа си (неясно защо), после друг й е виновен.

# 154
Не се връзва историята особено. Авторката влезе да се получи отговор на въпроса дали е задръстена, ако отказва секс. Получи няколко, които не й допаднаха и ни вкара пример с болно дете. И така не стана, както очакваше, врътна се нацупено и заяви, че има много факти, които не са ни известни.

# 155
АбсурТ, мен ли имаш предвид?
Точно, щото се репча, точно за това не са ми стъпили на врата. Не бих оставила някой така да се държи с мен. Ама аз съм си и цапната в устата, та такива неща неизговорени не ги оставям. От самото начало на връзката обяснявам какво и как очаквам. Та да няма разочаровани, че не искам да търча с парцала по него, че и да си вдигам краката. Колко ли е трудно? Доста повече акъл е нужен за това да знаеш какво искаш и как да го постигнеш, вместо да си трайкаш и после да плачеш по форумите, че не те уважава и се очаква да си машина, докато той ти "помага" вдигайки си краката, докато пускаш прахосмукачка.
Всъщност не, нужно е само самоуважение и достатъчно акъл да проведеш няколко разговора преди да се съберете. И после да държиш на своето.

Била съм на 20 , когато се събрахме. Аз нямах сериозни намерения. Той предложи да опитаме. Мислиш ли, че на такава възраст съм знаела какво да търся и искам. Едва 10 години по-късно си правя изводи, развивам убеждения, оформям си желанието, осъзнавам неща!

# 156
  • София
Да, била си млада и не си знаела какво искаш.
След като делите всичко - храна, сметки - предполагам, това означава, че ако останеш сама с детето ще имаш много по-малко разходи.
Също така означава, че ти даваш доста много в това домакинство. Освен домашните "задължения". Та, като теглиш чертата, ти даваш даже повече от него.

# 157
Скрит текст:
АбсурТ, мен ли имаш предвид?
Точно, щото се репча, точно за това не са ми стъпили на врата. Не бих оставила някой така да се държи с мен. Ама аз съм си и цапната в устата, та такива неща неизговорени не ги оставям. От самото начало на връзката обяснявам какво и как очаквам. Та да няма разочаровани, че не искам да търча с парцала по него, че и да си вдигам краката. Колко ли е трудно? Доста повече акъл е нужен за това да знаеш какво искаш и как да го постигнеш, вместо да си трайкаш и после да плачеш по форумите, че не те уважава и се очаква да си машина, докато той ти "помага" вдигайки си краката, докато пускаш прахосмукачка.
Всъщност не, нужно е само самоуважение и достатъчно акъл да проведеш няколко разговора преди да се съберете. И после да държиш на своето.

Била съм на 20 , когато се събрахме. Аз нямах сериозни намерения. Той предложи да опитаме. Мислиш ли, че на такава възраст съм знаела какво да търся и искам. Едва 10 години по-късно си правя изводи, развивам убеждения, оформям си желанието, осъзнавам неща!
Прегледах ти през диагонала някои постове и мнения и си направих картинка за теб. Не е негативна, напротив. Още по-горещо ти препоръчвам да мислиш в посока финансова независимост. Ще видиш, че като се разделите ще ти е по-добре без него. Няма да става по-добре. Ти си била много млада и незряла като си почнала тази връзка, и аз бях така - на 21 години, нищо не знаех за живота - така става с хората, които не произлизат от стабилни семейства. Но не гледай назад. Сега на 30 си по-мъдра, правиш план и действаш по него. Убеждавам те, че като самотна майка ще си в пъти по-щастлива отколкото с някой, който не те зачита.

# 158
Тя твърди, че по-добър мъж нямало да намери, не съществували.
Аз която съм отрицателно настроена като цяло, казвам че има, ако човек търси разбира се.

Allwewant, така е. Трябва да работи в посока независимост. Но и не само. Има работа върху самочувствието си. Няма никакво. Затова и позволява да се държи с нея като с боклук.

А дори и да не открива по-читав, по-добре сама отколкото зле придружена.
Силна жена с достойнство, няма нужда от мижитурки като описания.
Но за да намери нещо по-добро, тя трябва да се промени и да промени критериите си за избор.

# 159
Така е, Елора. Ето ти с 2 изречения изчерпа темата.
Така беше и в моята тема. Имах почти същите проблеми и съм благодарна за всеки ритник по дупето да се размърдам и да си оправя самоуважението, както на хората в реалния живот, така и примерно на непознати хора из форума.

Но от друга страна разбирам, че промяната е трудна, най-трудно е човек да промени нагласата си към себе си и към света.

# 160

Търтей, който вади пари, вероятно много пари?!?!!!? Ако ги вадеше чрез хамалогия, по-хубав ли щеше да е? Е аз ги вада по този начин, ама също доволно храчки отнасям из темите само като спомена, че няма как при мен да има делене на домакинските задължения.
Проблемите са други- авторката бяга от въпросите той какъв е към детето, дали това с нощното ходене до болницата е единичен случай или просто не се интересува достатъчно от детето си. Също какво значи това делене на разходите и как тогава след като се делят едни неща, други не се делят? Нека даде повече инфо, иначе много лесно се дават акъли как да стане разведена/самотна майка, ама в реалността не е толкова просто.

# 161
Момиче, здравата си я забатачила. Какво правиш още там? Не си слугиня, съвземи се. Разбирам да вършиш цялата работа, но ти също работиш, не си само домакиня. Човек понякога прави грешки, особенно на 20, но има време за промяна, ако има къде да отидеш бягай с 200. Тоя на 40 щом е такъв, няма и да се промени.

# 162
  • ...на безопасно
Елен, какво делите?
Парите за сметки и храна.
Че той не работи за семейството си. Детето му явно няма нищо общо с него. Ти наясно ли си? Обслужваш го, плащаш си храната, гледаш му детето.
Абе я му поискай заплата на тоя нагляр!
Той да не ти е искал и наем? Няма да се учудя.
Виж. Ти си самотна майка. Отдавна. Само дето не вземаш издръжка, ами хитрягата ти е вменил ти да му я даваш, чрез деленето на разходите.
Това са болни отношения.

# 163
  • София
Няма подробности, но ако сега е на 301 то има зад гърба си достатъчно трудов стаж, за да не тича да се връща на работа, докато детето е съвсем малко.
Ако имаха нормална комуникация с мъжа си и обща мечта за къща, би останала вкъщи, да поеме домашната работа, а той да бичи биткойни.
В семейството големите цели, искащи големи вложения, не се постигат с дребни бакалски сметки и безсмислени феминистични щения.

# 164
Разбирам,че хората са различни,но каквото и да приказват някои ,недопустимо е баща да спи,когато детето му е болно.
Другия абсурд е да си делят сметките,като по думите на авторката той изкарва много пари,и има претенции да не участва в домашната работа.
Ако тя няма достъп до изкараните пари или поне част от тях,какъв е смисъла? Значи плаща половината сметки,гледа изцяло къщата и детето,ходи на работа и в обедната почивка да е всякога готова за секс?
Отивам в  църква да запаля свещ за здравето на съпруга ми!

Общи условия

Активация на акаунт